Ahojte, mali ste prosím niektorá aj bez teploty zápal? Boli ma celá bradavka, je na nej aj rana, časť je zacervenana mierne. Dojčenie veľmi boli. Trvá to zatiaľ dva dni. Kedy u vás nastalo zlepšenie ak to bolo iba trhlinami na bradavke. Malý ma dnes 10 týždňov. Ďakujem pekne za odpoveď
@diaalex ďakujem za radu skúsim 🙂 natieram poctivo tak snáď sa ukáže efekt co najskôr. A mala si zápal alebo trhlinky?
@kattien1992 no neviem, tiež som mala bolesti a trhlinky počas dojčenia, bolelo to tak, že som sa nemohla sama seba dotknúť. Ale neviem, či by si nemala zavolať Dr, lebo na zápal možno nepostaci krém...
@kattien1992 treba asi upravit prisatie. Skús iné polohy a keď otvorí ústa, pomôž si prstami aby cucala viac dvorca ako bezne. Bude to bolieť kým sa to nezahoji, plus tam môže byť aj infekcia
Skus si cez noc dat na kapesnik alpu do podprsenky a nechat do rana tak. Mne to velmi pomohko, rano bol zapal prec. Ked to velmi boli urcitr treba zmenit polohu dietatka, lebo zle saje
Ak máš zápal tak nás červený a horúci celý prsník a ja som mala aj hrce v prsníku s tým treba ísť k lekárovi dá ATB.ja som to dostala v nemocnici 🤨 tak sa tam aspoň o mňa starali a treba si ručne odstriekat mliečko do plienky. A na popraskané bradavky chrániče MAM a aj lanolinovu masticku každý raz si natierať po dojčení. Je drahšia ale oplatí sa
@kattien1992 upchatý mliekovod (bielu boľavú guličku) a ranky
@kattien1992 Podla mna nemas zapal prsnika, len bolave bradavky a jedna je poranena. Bradavky som mala bolave asi 2 mesiace ale nikdy nie poranene. Potom sa znecitliveli. Ja som ich v kuse natierala a hned od zaciatku. Ak dietatko neplace, nenechaj ho dudlat bradavky bez pitia. Daj si skontrolovat prisatie.
Zapal je vtedy ked sa upcha liekovod a mlieko nemoze z prsnika von a hromadi sa a vznikne v nom tvrda, hrca, velmi bolava na dotyk.
Ďakujem za rady, skúsila som 3x kojiť a klobucikom prso si oddýchlo a pekne sa zahojila bradavka a už kojim bez klobúčika ďalej 🙂 a bolo to aj zlým prisatim, skúšala som malého kojiť párkrat bez vankúša, na ktorý som bola zvyknutá a tým zmenil trochu polohu 🙂
@kattien1992 ja som vtedy dojčila tak, že som si ľahla a ona na mne 🙂 tým padom ma to menej bolelo a vždy po dojčení si to natri krémom 🙂