ahojte mamicky..potrebujem radu..moj syncek ma len dva tyzdne..najskor som normalne kojila, malinkemu chutilo a potom sa mi strasne naliali prsia a boleli bradavky a maly vobec nechcel jest..isla som gynekologovi a ten mi dal antibiotika aby sa mi zapal prsnika nerozsiril..no ked som isla spat a rano som sa prebudila tak uz som mala makke prsia a skoro ziadne mlieko..tak teraz maly papa umele mlieko, uz 5 dni a moje prsia odmieta, chcem aby sa mi znova spustilo mlieko, chcem kojit :( ..da sa to este nejako zachranit? prosim poradte ak mate s tym podobnu skusenost. dakujem
odporucam kontaktovat cim skor miestnu laktacnu poradkynu, dufam, ze uz nie je neskoro.... drzim palce.
zoznam laktacnych poradkyn najdes tu: http://sites.google.com/site/vasamamila/Home/po...
ja to tak mam z jedneho prsnika. z jedneho ked zatlacim tak strieka a z druheho len kvapky. a mlieko tam je kedze sa maly z toho naje. ale ked ani nekojis ani neodsajes a nic ziadne napatie v prsiach ani sa nenalievaju tak tam asi naozaj nic nie je. skus cez den cinknut ze co ti poradia
@ewita999 - neboj sa, to, ze Ty vytlacis 2-3 kvapky, nemusi nic znamenat. Ja ked si chcem odsat rucne mlieko, tak mam co robit, aby som nazbierala 1 cajovu lyzicku (davam do toho kazdy den dcerke vigantol). A ked chcem napr. do nejakeho jedla odsat, tak to sa trapim ako kon aj 20 minut kvoli par ml... A dcerka ma takmer 10 mesiacov, stale ju kojim a do 6 mesiacov bola vylucne dojcena 😉 Nestracaj nadej a zavolaj co najskor tu poradkynu, co Ti tu baby dali link, nic nie je stratene! 😉
urcite kontaktu laktacnu poradkynu! najdes aj tu: www.mamila.sk.
tvoj syncek je este velmi malinky, stoji za to bojovat, aby mohol dostavat materske mliecko ...
umele mlieko mu davas vo flaske ? je mozne, ze preto zacal odmietat prsnik...
ak mas doma odsavacku, skus kazde 2 hodiny odsavat, a cim skor sa spoj s laktacnou! urcite sa to bude dat este zachranit! dolezite je, aby si ty sama chcela.
ahojte, nechodila som na toto forum, ale stala sa mi taka vec o ktoru sa chcem podelit, co sa tejto temy tyka.
Narodil sa mi v aprili syncek a vsetko bolo v poriadku, kojila som casto a mliecko bolo.
ale v maji som mala statnice a tie stresy boli strasne a o mlieko som pochopitelne prisla.
na kontrole po sestonedeli som sa zdoverila sestricke u gynekologa a ta mi poradila:
volnopredajne homeopatika RICINUS COMMUNIS 5CH
(mala zelena amplulka, v kt.je 60malych minicukrickov)
3xdenne 5granuliek, cize to vydrzi na 4dni.cena cca 3eura
a po troch dnoch uzivania a prikladania maleho tak 5-6x denne mi mliecko STRIEKALO!!
takze odporucam..aspon mne pomohlo...dufam ze to funguje globalne🙂
Moja mala uz od mala nechcela prsnik a to som vyskusala skoro kazdu polohu.Vzdy sa odtahovala.A potom dosiel este aj stres a mlieko mi uplne odislo.Skus si odsavat ak mas este mlieko.A davaj mu z flasky vela maminiek to tak robi 😉