Baby, strasne by som chcela pokracovat v kojeni (malicka ma 10 mesiacov a takmer nic okrem mlieka nechce jest), lenze zacina u mna depresia a uzkost. V noci nemozem spat, busi mi srdce a trnu ruky, mam plnu hlavu myslienok, neviem to zastavit a uvolnit sa. Uz som si tymito stavmi presla v minulosti, je to nieco hrozne...brala som antidepresiva a aj Lexaurin na ukludnenie, aby som sa vyspala...lenze teraz si nemozem dat nic. Poradte, co by som mohla uzit, spravit, nech sa to da zvratit a mozem este kojit 🙏 lebo len sa trapim, to busenie a chvenie tela je hrozne. Dakujem
Zacni s tym, ze vyhladas odbornu pomoc. Kedze si mala lieky, tak asi aj mas nejakeho psychiatra konktakt. Predebatuj moznosti, ci by si pre zaciatok mohla skusit iba terapiu. 10 mesiacov je super doba kojenia, takze aj keby si musela prestat, nic sa nedeje. A hlavne nezabudaj, ze pre tvoje dietatko je ovela dolezitejsie to, ako sa ty citis nez nejaky ten mesiac kojenia navyse. A to som zastankyna dlheho dojcenia. Drzim palce.
Pozri si stránku http://www.e-lactancia.org/. Tam zapíšes daný tip lieku a vypíše ti ci ho môžeš brat aj počas kojenia. Kamoška berie 10 rokov antidepresiva, teraz ma pol ročného syna a koji. Nie je žiadny problém. Je lepšie vyhľadať odbornú pomoc alebo zobrať tabletku ak ju fakt potrebuješ, ako sa takto trápiť. Hore hlavu, bude to dobre💪
Tie depresie mozu byt pokojne sposobene i hormonalnou nerovnovahou, predsalen pri kojeni su hormony v inom pomere... z vlastnej skusenosti Ti odporucam dat si u gyne urobit hormonalny profil... mne sa to stalo pri vsetkych 3 detoch... po nasadeni chybajuceho hormonu (plne kompatibilne s kojenim) som mohla pokracovat v kojeni dalej a citila som sa do cca. 3 dni lepsie... na to, ze som sa predtym trapila niekolko mesiacov, to bolo super!
Sú aj antidepresiva ktoré sa môže užívať počas kojenia. Treba sa poradiť s lekárom
Intenzivny pohyb pomaha,ale clovek sa musi prekonat.Mam blizkeho,ktory to zvladol bez liekov,mal o tom vela nastudovane,presne vedel,co sa s nim deje a mal silnu motivaciu lieky nebrat kvoli praci,s ktorou by inak musel skoncit.Jemu pomohol beh a bike.Aj terapia je dobra cesta.
@1gabriela13 ahoj, nevieš prosím s akým spôsobom AD kamoska dojčila? Odobril jej to lekár?
@jajahomolova ahoj, zistila som, že mamičkám, ktoré ozaj AD potrebujú a nechcú ukončiť dojčenie sa odporúča Sertralin v nízkych dávkach. Ak potrebuješ iné AD, tak to neviem...
no asi len navštíviť lekára... Sú aj volnopredajné lieky, len neviem či by ti pomohli v tomto stave a keď kojíš tak to je risk.... to by si musela prekonzultovať s lekárom ,alebo aspoň s lekárnikom...
Na spanie je dobrý Dospinox, Magnézium....obe dostaneš volne kúpiť v lekárni, len sa poraď či môžeš užívať....
Krátkodobo aj Neurol - ale to len vo výnimočných prípadoch - možno raz - dva krát za týždeň...