Za akú dobu sa vám podarilo v noci odstaviť?

6. apr 2022

Dieta bude mat 12 mesiacov, momentalne prekonava regresiu ako hrom. Este ale nechodi. Po skonceni regresie uvidime ci bude pokojnejsie spavat, kazdopadne mi pride ze v roku uz nemusi v noci “popijat”. Tatino nam nebude vediet v noci asistovat, preto otazka na dojciace mamicky - ako dlho vam trvalo nocne odstavenie? Vsetko by bolo super, len sa cela rodina tuzime uz lepsie vyspat.

beronsche
6. apr 2022

Vezmi si dieta k sebe do postele a dojci ho po leziacky... Tak sa az tak neprebudis a lepsie si oddychnes..
Rocne babo este z nocneho dojcenia benefituje, je to aj o naplnani potreby blizkosti, pocitu bezpecia.
Neupieraj mu to.

domka222
6. apr 2022

Odstavila som, keď mal rok a pol. Už to bolo neúnosné. Dokázal byť hore aj každú hodinu. Najprv som zredukovala cez deň. Mal len ráno a večer. Potom v noci som nedala už vôbec. Ponúkla som vodu z fľaše. Za týždeň prespal celú noc. Potom som už nedala ani cez deň

matkahelka
6. apr 2022

tyzden. v 12 mesiacoch. ale moja vstavala raz za noc, ziadne 4-6x ako citam tu v prispevkoch.a tiez hned po odstavdni prespala celu noc

matkahelka
6. apr 2022

@beronsche ale prestan. rocne uz nie je babo ale batola. a nijako nebenefituje z nocneho dojcenia, uz polrocne nemusi v noci jest. blizkost a bezpecie citi dieta aj bez toho, aby bola matka x krat v noci hore. aj pre to dieta je dobre ak sa konecne neprerusovane vyspi.

1angelika
6. apr 2022

okolo roka...normálne keď sa zobudila som ju uchlácholila aj bez prsníka a zaspala. Kojila som do 20 mesiacov. No každé je iné...

beronsche
6. apr 2022

@matkahelka to oznacenie "babo" ti vadi?
Ok, opravujem, rocne dieta samozrejme nie je babatko. avsak, myslim si, ze ako expresivne oznacenie dietata je tento vyraz akceptovatelny, ci nie?
Co sa tyka dojcenia, WHO ma veru iny nazor ako ty...
Napr. u dojceneho dietata vo veku 1-2r moze dojcenie zabezpecovat az 1/3 nutrientov a energie.

A co sa tyka nocneho krmenia, nuz ak dieta prespi celu noc, tak ok. Ale nahradzat nocne dojcenie flasou, ako je castokrat potrebne, je podla mna nezmysel..
Plus ten proces oducania, ked dieta nie je schopne pochopit, co sa deje (cez den moze, v noci nie), kedze na to este nema v roku dostatocne vyvinuty mozog, musi stat za to..
Viem, ze niekedy to prosto inak nejde, ale ak ano, preco tym dieta zatazovat?

matkahelka
6. apr 2022

@beronsche nedavno som sa zapojila do podobnej diskusie, aj 3rocne deti dojcia v noci, lebo istota a bezpecie a vztah 🤦‍♀️ to mi skor uz pride ako uchylka pre matky nie pre deti. lebo istota, bezpecie a vztah sa nevytvara len dojcenim!
a ano spravne si napisala, ze who tvrdi, ze MOZE zabezpecit, nie, ze zabezpecuje. rocne dieta totizto uz konzumuje aj ine, nielen materske mlieko. nedavno tu bol fajn nazor, ako sa aj samotna neurologicka vyjadrila, ze nedojcene deti maju omnoho lepsi a kvalitnejsi spanok ako tie dojcene. mna nikto nikdy neptesvedci, ze pre dieta je zdrave, ak je x krat za noc zobudene. a pre matku uz vobec nie. som za dojcenie, dojcila som starsiu, dojcim teraz 3-mesacnu. ale bezpecie, istota a krasny vztah sa s babatkom, batolatom, dietatom sa daju budovat aj bez toho, aby zena vstavala bola hore 10x za noc a bola cele dni ako matoha, co ovplyvnuje celu rodinu.

diamond007
6. apr 2022

Moja potrebovala. Skúšala som bez jedla v 14mes, nepodarilo sa vôbec. V 15m som odstavila ale nevydržala, mesiac či dva som jej dávala v noci umelé až sama sa odstavila.

beronsche
6. apr 2022

@matkahelka a preco sa zrazu bavime o 3r detoch?
Co sa tyka nocneho budenia, nuz asi sa to v ramci evolucie kdesi pokazilo, ked sa tie male deti same takto budia, ze?

Ale je to jedno, tema je o inom a tymto sa autorke ospravednujem za nevyziadanu radu a nasledne off topic prispevky.

matkahelka
6. apr 2022

@beronsche nic sa vramci evolucie nepokazilo. dieta na UM nevstava x krat za noc tak ako dojcene.a ak ano, je to svetla vynimka. potvrdi ti to kazdy pediater. dieta na UM vstane, ked je hladne. dojcene vstava, lebo ma prsnik namiesto dudla. moja aj starsia aj aktualne 3-mesacna by tiez takto zrejme vstavali, ale kedze nemam ambiciu hrat sa na zombika ani martyrku, dostali v mesiaci cumel a v noci sa upokojuje cumlom a nie mojou bradavkou. a tak ako som pri starsej vstavala max.2x za noc, tak teraz vstavam pri aktualne 3-mesacnej. aj to nie vzdy 2x, ak sa vecer nakoji okolo 21.00, vstaneme o 2-3 a potom spi do 7.30 -8.00 rana. a nie som horsia matka len preto, ze nie som 10x za noc v noci hore, ani nemusim v noci zapajat chlapa do starostlivosti, aby som sa aspon trochu viac vyspala a hlavne, nie som cele dni nepouzitelna len preto, ze v noci viac bdiem ako spim. komu take martyrstvo vyhovuje, nech dojci dieta aj do puberty, autorke prispevku zjavne nie, ked pyta rady na odstavenie.

1angelika
6. apr 2022

@matkahelka presne, budí sa na podudkanie prsníka, nie že by potrebovalo papať. Ja som tiež mala takú skúsenosť, že malá sa zobudila, raz cucla a spala ďalej. Tak som urobila rázny koniec, a spali sme obidve celú noc odrazu. Do cca 1 roka som to budenie znášala

euka210
6. apr 2022

V najnizsom veku u nas 15mes...ja som sla vecer ku kamoske a daval spat manzel...plac, v noci sa raz zobudil...plac a potom uz spal. Este jeden vecer som sa vytratila, to uz bolo uplne pri manzelovi bez placu. Aj my sme sa potom vyspali 😁

essenceee
21. apr 2022

po cca mesiaci, lebo som nemala mliečko, takže to šlo rychle. Lenže kde zistila, že z flaše tečie lepšie, prstník nechcela ani vidiet