Užívam 1000mg vit C ..až teraz som čítala že max sa ma 100 mg.
Môže to ublížiť?
Počas dojčenia by som neužíval chemicky vyrobené vitamíny. Ovocie a zelenina bohato postačuje. O zbytok sa postará tvoje telo. 😉
1000 mg = 1g kyseliny askorbovej. Všetkého veľa škodí. Jediný vysledok je, že čúraš drahý moč, pretože takúto dávku telo nedokáže spracovať. Tiež by som sa bál napriklad obličkových kameňov. 😉
@simca06022011 počas dojčenia?
@fido69 sa v tom vyznáš?
Jednorazovo to asi neublizi, ale tak vo vseobecnosti plati, ze proste vsetkeho vela skodi. Vratane vitaminov. 🙂 Ked mas pestru stravu, nemyslim, ze je nutne uzivat vitaminy s takym vysokym obsahom.
tak googlila som pre teba:
JEDEN zdroj:
Koncentrácia vitamínu C v materskom mlieku sa pohybuje od 44 do 158mg/L a veľmi málo súvisí s príjmom v strave matky. Ak matka prijíma málo vitamínu C, telo matky obetavo udržuje hladinu vitamínu C v mlieku a to aj za cenu vlastného nedostatku. Naopak, ak prijíma extra veľa (nad 1000mg denne), do mlieka sa dostane aj tak len určité potrebné množstvo. Z toho vyplýva, že vitamíny by mala jesť predovšetkým matka, aby nemala vlastný nedostatok.
Druhy zdroj:
https://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php...
-z toho vyplyva jedno, ten vit C kotry uzivas v tbl je pre TEBA. AK ho ty potrebujes. Dieta nedostne toho vitaminu viac.
Ak chces naozaj si dat poradit, tak sa porad s pediatrickou napriklad. Lebo vsetko ostatne je iba JPP. Ja nevidim doovd nedavat si Ccko, ak ho potrbeujem. 1000mg beriem lipozomalne ckcko, ked som chora, alebo na mna nieco lezie, velmi rychlo mi zabera. Bezne ho vobec nebieriem. 1000mg davka je ale bezne dostupna na pravidelne uzivanie pre dospelych, napr. s postupnym uvolnovanim. Vysoke davky sa davali pocas chorob a boli to nasobne vyssie davky ako 1000mg... pred rokmi prasok z dmky sa sypal vsade :D
@simca06022011 jej ďakujem za taký super vycuc Simi
Odpovedal by som ti citátom z Básnikov...
- Masaříku a je to bezpečné?
- Neboj, jsem teď pomocná vědecká síla na farmakologii
Okrem iného mám aj par semestrov na farmácii 😉
@fido69 tak to ta využijem na nejaké rady😀
@fido69 a básnikov teda kukám rada
Ja som brala, najnovsie kupujem lipozomalny vitamin C (500mg), ked su deti chore, davam im tiez tekuty podla vahy. Nechapem, co by to mohlo sposobit. Ked som chora, tak radsej vitamin C, D (toho som mala kriticky nedostatok jedneho casu), ako antibiotika, napriklad. Tie zlomky, co idu do krvi a z toho do mlieka...Co ja viem. Detom nic nie je.
@fido69 nepostacuju tie vitaminy zo zeleniny a ovocia, pokial ich clovek neje na kila a navyse, su tiez dlhodobo skladovane, chemicky osetrovane, dlhodobym skladovanim klesa hlavne vitamin C v tom ovoci...
Mne napriklad padaju extremne vlasy a ocividne to uz hormonalne nie je. Zacala som uzivat komplexne vitaminy pre dojciace zeny a zlepsilo sa to, pokracujem.
@nevenka Žijeme otrávený život v jedovatom svete. Je to bohužiaľ naše dielo. A stačilo nám na to posledných 100 rokov. Ale dychať jedovatý vzduch preto neprestaneme...
Ak ti padajú vlasy, tak sa tým treba zaoberať. To je niečím podmienený stav. Ale ak je tehotná žena v pohode, tak nie je čo riešiť. Tehotné ženy sú veľmi zraniteľné, pretože pre svoj plod sú ochotné urobiť čokoľvek. Toho využívajú farma firmy.
Počatie, tehotenstvo a pôrod sú prirodzené javy. Nie je to chorobný stav a netreba to riešiť ako chorobu. 😉
Ved ak si das viac ako mozes, tak to vylucis na zachode,ne? Jedine co teda mzoe trpiet, je tvoja penazenka 😅
1000mg ccka sa kludne moze uzivat, preco by nie? aj ja bezne beriem 1000ku...