Ahoj... Mam male bábätko a zaujíma ma ci vie bábätko vysať z prsa viac mlieka ako odsávačka? Respektíve ako viete koľko ml mlieka drobec vysaje ked to nemáte ako odmerať ? A este jedna vec bábätko mi vydrží sat tak max 15 minút potom mi zaspí.. je to ok ?
Ked mà dost mokrych plienok tak vies ze mà dost mliecka. Nepotrebujes vediet presne kolko. Tie udaje v ml si pre babatka na um orientacne.
@markaterka Nie je pravda, že hladné kričí, moje dieťa málo salo a celý čas spalo, lebo nemalo energiu. Neplakalo ale že vôbec. Nám pomohla v tomto váha, že sme odvážili bábo pred a po kŕmení.
A určite vytiahne viac ako odsávačka - keď som mala naliate prsia, tak odsávačka pomohla, ale cítila som, že ešte tam čosi je a nešlo to. Kdežto keď sa prisalo dieťa, tak to bol potom iný pocit.
Záleží od veku a váhy dieťaťa - niektoré vytiahnu veľa a rýchlo, tie menšie deti zas menej, lebo ich to aj unavuje. Ja som bábo budila šteklením - na nohách, v ušku, pod bradou, na ramene a kľúčnej kosti. Prípadne prikladala častejšie.
Súhlas s @miadi - podľa plienok vidíš, UM je orientačne a keď naistotu, tak tá váha. U nás sa to nezdalo ani doktorke, že bábo menej priberá akosi(ja som bola spoko s bábom, čo stále spí a budí sa občas na jedlo, šak čo má skoro dvojmesačné iné na robote) a tak sme kupovali tú váhu. Tiež to nie je ktoviečo, občas si váži akosi divne, ale už je to o poznanie lepšie a navečer okrem materského má aj umelé mlieko a už je dobre, rastie do krásy.
Moj syn urcite ano, ked som pustila odsavacku na max, tak som to ani necitila ten tah, za to ked nas tiger taha, tak to keep asi ako vysavac dyson 😀 a niekedy sa nachlipal tak, ze za 15 minut mal komplet precuranu plienku
nas maly ma 6M a 9.3 kg 😂 to pre ilustraciu ako pribera a rastie (uz sa velky narodil) a nikdy ale nikdy nebol na prse dlhsie ako 8-10 min. a uz dlhsie neodsajem dokopy nic, ak pribera a prosperuje vobec si nerob starosti
Vieš to odmerať vážením predsa
Ak je správne prisate bábätko vysaje viac ako odsávačka. 15 minút je dosť, neboj sa. Keby bolo hladné pýta si, je mrzuté, plačlivé.