Vypila som 4 poháriky vodky. Kedy budem môcť dojčiť?

abcdefgahc
24. dec 2021

Zdravím Milé mamičky !
Mam 4- mesačnú dcérku , ktorú kojim a sem tam prikrmujem nutrilonom. Dnes som si dala s priateľmi štyri poháriky vodky s tým, že malej som dávala len nutrilon. Chcem vás poprosiť či mi neviete niekto poradiť kedy môžem znovu kojiť a ci pred kojenim je potrebné odsat mliečko ?
Za odpovede vopred ďakujem a prajem šťastné, veselé a požehnané Vianoce ❤

im709vf
25. dec 2021

@abcdefgahc toho alkoholu ide do mlieka zanedbateľné množstvo. Avšak aj tak nepochopím načo sú dobre 4 poháriky keď viem ze kojim.

lenuska9999
25. dec 2021

@abcdefgahc ja by som najprv odsala koľko ide a až potom kojila 🙂

annm81
25. dec 2021

Nemá žiadny zmysel odsávať mlieko. Stačí počkať, v mlieku je rovnaký obsah alkoholu ako v krvi.

carambolos
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
snowflake07
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
romea
25. dec 2021

@snowflake07 bože to co za vyjadrovanie, zato ze si dala pár pohárikov vodky, vám tu už riadne šibe, úbohé od vas

somtunovaa
25. dec 2021

Pozor ozvali sa bezchybne, neomylne a dokonalé matky 🙈
Súdiť hneď každého, poučovať a poukazovať, fuj, a ešte na Vianoce, či sa nehanbíte.
@abcdefgahc Sú štúdie že v mlieku je rovnaké množstvo alkoholu ako v krvi… čiže ak máš v krvi 1 promile, v mlieku je tiež jedno promile alkoholu a z toho sa ani dojča nemôže opiť a ani to cítiť. Čiže po vypití alkoholu sa môže kojiť, no pre tvoj dobrý pocit, jedno kojenie by som nahradila umelým a potom už normálne.

domka222
25. dec 2021

Ženy 🤦‍♀️, ako keby vypila celú fľašu. Sú sviatky, tak si troška dala.
@abcdefgahc už teraz môžeš normálne nakojiť

sasanka605
25. dec 2021

Už to mas z krvi prec. Mozno by som odsala este a potom.

zanetakovacsova
25. dec 2021

@carambolos preboha toto nemyslíte vážne. Sú Vianoce tak hádam si troška môže dať nedala si to bežný deň.

carambolos
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dievcacitajucelist
25. dec 2021

@abcdefgahc ja som abstinent, ale tak poznám kamošky čo si aj popri kojeni dali pohár vína....tak berme to pokojne.. vynechaj jedno kojenie, keď aj tak dopĺňaš nutrilonom a potom normálne dojči ďalej...pokojné sviatky prajem

somtunovaa
25. dec 2021

@carambolos čo riešiš pre boha, pýta sa či môže kojiť, nie čo je zmysel Vianoc. Keby sa ozrala aj ako tela a kľudne cez týždeň je to len jej vec, otazka je úplne iná… nie či je vzorná matka alebo či je normálne sa ozrat na Vianoce či na Silvestra.

carambolos
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
snowflake07
25. dec 2021

@zanetakovacsova čiže keď sú Vianoce tak sa ozerem?Lebo kojenec vie že sú Vianoce,alebo nech si pomaly zvyká,že cez Vianoce si môže dať?Pre mňa za mňa nech vypije aj celú fľašu,ale asi toho mozgu veľa fakt nemá,keď sa ide toto pýtať na koňa.

danica2711
25. dec 2021

@carambolos no len sa nepototo...

sasitimi17
25. dec 2021

Kks ja by som po štyroch už bola opitá🥴😂 ale viem na to si sa nepýtala … 😅

carambolos
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danica2711
25. dec 2021

@carambolos tvoj problém, keď si po 4 vodkách "ožratá", normálny človek má akurát tak dobrú náladu

im709vf
25. dec 2021

@danica2711 problem to ani zďaleka nie je. Rovnako mam 5 mesačnú dcéru, ktorú bohužiaľ nekojim, no pitie alkoholu si myslím ze stále nie je na mieste.

romea
25. dec 2021

@im709vf och bože každý má iný názor, zo a nechaj žiť, nechápem prečo to mate potrebu komentovať autorka sa pýtala inú otazku

im709vf
25. dec 2021

@romea ja si myslím ze je dôležité pripomínať mamkam, že dojcenie je fakt z časového hľadiska zanedbateľná časť života babatka, a pritom tak dôležitá! Ak si co len trosku na par sekúnd autorka príspevku nabudúce, keď bude rozmýšľať ze si dá poharik, spomenie na moje slová, tak komentar účel splnil.

carambolos
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana_eyre_2
25. dec 2021

Ženy, ja som človek čo za celý rok nevypije ani kvapku alkoholu, vôbec to nikdy nepotrebujem a nevidím zmysel v jeho pití..

ale nemáte pocit že s tými urazkami trocha prehanate? Autorka si dala, tak ako x milión iných žien prípitky 4.. zodpovedne nekojila v tom čase, pýta sa jasne ako dlho nemá kojit, fakt nerozumiem prečo ju treba pourážať akoby prinajmenšom ozrata spala pred krčmou a nedala svojmu dieťaťu jesť..

Ja jej neviem poradiť, lebo som nikdy neriešila pri kojeni alkohol, napr.ked mi dali kontrastnu látku kvôli vyšetreniu MR nemala som kojit 24h, to je zrejmé ine.. nevidím absolútne žiaden zmysel v tom niekoho urážať za to že si vypil s priateľmi.. každý má iné zvyky.. vážne povysovat sa nad inou mamou len preto že si dala alkohol, to mi príde dosť smutné..

romea
25. dec 2021

@im709vf to ze dojci neznamená ze si nemôže dať pohárik preboha, vec to nieje choroba a dieta neumrie ked raz dostane umelé mlieko

henka123123
25. dec 2021

@abcdefgahc ja osobne by som rano odsala a uz normalne kojila potom

danica2711
25. dec 2021

@carambolos och. bože... taký fanatizmus ráno na prvý sviatok vianočný... tak zaradom: dobrá nálada nezávisí od množstva alkoholu, ale normálny človek nie je po 4 vodkách ožratý, len sa mu v spoločnosti priateľov možno zlepší nálada. Normálny človek je normálny človek, či triezvy alebo pripitý. Pár pohárikov v spoločnosti neznamená závislosť na alkohole. Tolerantnosť, žiť a nechať žiť, už si o tom počula? Pozdravujem choré vrany a zakyslé fanatičky

lubmar
25. dec 2021

Neviem, asi som divna, ale ked viem ze dojcim, snazim sa vyhybat vsetkemu, co by babatko hocijako ohrozilo, nakolko je na mojom mlieku zavisle, ono si nemoze samo vybrat. Toto je podla mna uplne sebecke, bohuzial. To nemoze ten 1 rok vydrzat? Aspon vidno, co je jej prednejsie a ako jej na malom zalezi. A nevypila jeden poharik, ale 4😒

kittykat22
25. dec 2021

Á, moralistky uz naskocili na forum. Najskor urazky, potom scenare ako zabije dietatu mozog, za chvilu tu bude socialka a odvykacka, a tema je kompletna 😆😆

sasanka605
25. dec 2021

@lubmar píše ze popri kojení aj bezne dokrmuje umelým mliekom, ci to nie dost jasne napisala?