Milé mamičky, velmi prosim o radu. Malá má 20 mesiacov a stale kojim. Moj problem je ten, ze sa neustale kojime, kedykolvek a kdekolvek, prsnik si neustale ziada, cez den co pol hodinu a v noci to uz ani nehovorim, zobudi sa aj 10krat na kojenie, a ked uz ma bradavka velmi boli od toho tahania, musi mat prsnik aspon odhaleny. Pritom velmi pekne papa.Uz som uplne zufala, aj by som ukoncila dojcenie ale ako? Dakujem pekne za rady a skusenosti.
@3lussik710 noc bude ťažká no cez deň vyskúšaj nedať proste ju nakoj ráno, poobede a večer a už medzitým už nie ......vyskúšaj a hlavne vytrvaj......niekto si namaže bradavky aj lekvárom a potom ho už nechce.......... 😉
Osobne som odstavenie kojenia vyriesila radikalne, zo dna na den. Hlavne preto, ze som bola nutena, mala ma teraz 2 roky, ale ked jej v 11 mesiaci narastli horne aj dolne zubky, rada a s chutou sa zahryzla do bradavky a bolo to nieco hrozne. Bradavky krvave, nepomahali ziadne masticky, len framykoin. Dovtedy som jej dovolila napapat sa mliecka a ziadne "dudlanie", a to som kojila kazde 2-3 hodiny. Vybavili sme to za 5 minut a ked som videla, ze sa len hra, koniec papania.
V tvojom pripade by som jej nedala prsnik, nech sa ho dozaduje akokolvek, povedat, ze maminka ma "bo" a vysvetlit, ze mliecko uz spapala macicka 🙂 20 mesacne detatko je uz dostatocne velke a intelligentne. Musis vsak byt neoblomna, nie systemom, ze dvakrat nedat a potom sa zlutujes. Jednoducho nie, mliecko nie je.
ja este stale kojim, a viem o com hovoris - obcasne to bolo aj u nas tak, nie vzdy ale boli fazy/tyzdne, kedy proste vyzadoval non stop prsnik. 20 mesacne dieta uz velmi dobre pochopi pravidla, takze treba na nich pracovat - na priklad dudkovat nie (to musis sama vycitit ci uz len dudkuje alebo cucka aby sa este raz spustilo mlieko). ako je to so zubami? ma ich uz vsetky? moj syn si vyzadoval prsnik strasne casto ked sa prerezavali horne stolicky, na stastie ich ma uz vsetky. potom sa to radikalne zmenilo. Kolko pije? Mojmu synovi VELMI chuti ryzove mlieko - mozes ponuknut ako alternativu, trosku zohriat a ponuknut v pohariku. von v tejto zime tak ci tak nekojim - tam velmi dobre rozumie ze mi je zima, ze nie je lavicka, ze musi pockat az domov. A to uz rozumel aj minuly rok.
Btw moznoze to znie paradoxne - ale ked sa velmi odmieta prsnik - tak ho dieta este viacej chce. takze moznoze by pomohlo resignovat a ponuknut castejsie a neprotestovat... a dieta same bude redukovat pocet kojenia. Mame tu aj temu o dlhodobom kojeni a prirodzenom odstaveni, takze ak chces stretnut mamicky ktore v tomto veku este koja a maju take iste skusenosti, tak nakukni tam.
ahoj, viem o com hovoris. Moju malu som odstavila ked mala 21 mesiacov a ja som bola v 6.mesiaci tehotenstva. Tiez bola totalna zavislacka a nevedela som si dat rady ako ju odstavit. Uz mi to bolo az neprijemne, boleli ma prsia. Tak som si jedneho dna prelepila obe bradavky a povedala som jej ze maminka bola u doktora a ma na prskach au a ze to musim mat zalepene. Na moje prekvapenie to zobrala uuuuplne v pohode. Sice stale kontrolovala ci tam mam au a ja som chodila tyzden s prelepenymi bradavkami ale zabralo to 😀 A tak sa mala odstavila. A to v noci pytala cuckat aj 10x za noc a aj cez den. No a po odstaveni prespinkala celu noc. Drzim palce, mala to urcite zvladne 😉
uf, drzim palce, aby si to zvladla. tu to asi bude musiet ist iba radikalne. samozrejme s tym, ze jej dookola budes opakovat dovody svojho rozhodnutia a uistovat ju, ze ta tymto rozhodnutim nestraca. ja som mala tiez problem s bradavkami, na tie odporucam bepanthen. velmi mi vzdy pomohol a nemusis ho pred kojenim umyvat, taky je neskodny...🙂
@3lussik710 to je uz cista zavislost. take velke uz pochopi vysvetlenie ze mliecko nebude a ked ty vytrvas, mala sa bude par dni zlostit a potom uz bude ok