Stala sa mi taka vec. Zial musela som v 32 tyzdni ist na cisarsky dostala som silny zapal pluc ( som zivi dokaz toho ze covid existuje) . Teraz uz asi 3 dni beriem nejake tabletky na zastavenie laktacie aby sa mi prsniky nezapalili. Moja otazka je ak sa napr o 2 tyzdne budem pokusat zas vyvolat laktaciu bude to mozne? ci to je len cisto moje prianie. Strasne som chcela kojit :( Dcerku mam este v inkubatore ale v inej nemocnici ako som ja.
Dakujem za radu
Mne sa narodil druhý syn v 27tt,spontánne. Na tretí deň som si začala mlieko odsávať (cca každé 3 hodiny,aj v noci),nosiť do nemocnice a takto som fungovala až kým malého neprepustili domov (presne po 2 mesiacoch),kde sme nabehli na plne dojčenie. Takze riešenie by bolo odsávať a nebrať tie tabletky..Ale samozrejme,ako píše @lenkakravcova,pokial nie si zdravotne fit,nesil to a hlavne sa daj do poriadku,dcérka ta bude potrebovať. Držím vam palce!✊🏻🍀
Ja si naopak myslím že to pôjde. Treba odsávať kľudne aj každú pol hodinu aj keď po kvapkách. Určite treba aj v noci proste bez výnimky. Podľa mna sa to dá 🙂 len treba trpezlivosť a naozaj neustúpit aj keď unava bude veľká.
Samozrejme ak sa budeš nato cítiť.
Dať sa dá. Ale treba sa pripraviť na to, že to bude neľahké. Dokazu kojiť aj adoptívne matky. Ale treba nájsť dobrú odsávačku. Ideál je Medela Symphony, ale to je skôr na prenájom. Neviem ako to funguje na sk. A treba odsávať pravidelne vždy v rovnakom čase každé 3 hodiny minimálne 20-25min. A priprav sa na to, že to môže trvať týždne.
Ja som brala tabletky na zastavenie laktacie a po mesiaci mi mlieko tieklo ak som skúšala stlačiť. Doktor povedal že kľudne môžem pokračovať.
Lenže syn už nechcel.
ved normálne si odsávaj, prečo chceš zastavit tvorbu mlieka? nič sa ti nezapáli, pokial si neupcháš mliekovody / nesprávnym stláčaním/..príp kvalitnú odsávačku si zaobstaraj..a odsávaj v intervaloch napr. 3 hod.. ako náhle budeš s dietatom, tak dieta prikladaj..pravdepodobne budeš potrebovat pomoct, ako dieta naučit prisat sa na prsník / ked teraz určite budú krmit flašou☹/..ale nevzdávaj sa..
Skôr to nepôjde než pôjde. 😶 Myslím ze to nie je nemožné ale viac ak chceš dojčiť by pomohlo keby si si mlieko odsavala (2-3*) denne. Aby sa tvoriť neprestal (tbl samozrejme nebrať na zastavenie).
Ale ak to tvoj zdravotný stav nedovoľuje tak sa radšej lieč a na dojcenie sa vykašli. Hlavne nech vyzdravies.