Vplyv stravy na kvalitu materského mlieka

betka011
28. dec 2013

Zdravím, chcem sa poradiť, či má moja strava vplyv na mliečko, resp. či keď sa stravujem výdatnejšie, bude aj mliečko výdatnejšie a dieťatko dlhšie vydrží nepapať a naopak, keď budem jesť málo či bude aj mliečko menej výdatné a dieťatko bude pýtať častejšie??????

zahradka76
29. dec 2013

@betka011 mala by si sa stravovat uplne normalne, alebo inak napisane, jedz vsetko s mierou a nemala by si byt hladna, pretoze vtedy sa do MM vylucuju toxiny. Idealne je, aby si jedla vela ovocia a zeleniny. Moja laktacna mi vravela, ze podla najnovsich studii, maju ovsenne vlocky priaznivy vplyv na tvorbu MM.

betka011
autor
29. dec 2013

dakujem, a s tymi vlockami si ma potesila, pretože tych zjem požehnane

zahradka76
29. dec 2013

@betka011 niet zaco, nech Vam to vyde s kojenim. 😉

janulka111
29. dec 2013

Podľa mňa sa to s vplyvom stravy na dojčenie značne preháňa, žiaden som si nevšimla, ale naozaj že žiaden. Mala som dni, keď som nezjedla dokopy nič, mala som dni, kedy som sa prejedala somarinami aj vyslovene encyklopedické so zdravou stravou, ale dieťaťu to bolo jedno a množstvu môjho mlieka tiež. Čiže treba skúsiť pomaličky a uvidíš, ako reagujete 🙂

milota164
30. dec 2013

treba jest vsetko ale s mierou, moja mala mavala koliky, skusala som vselico vylucit a nakoniec som zistila , ze je uplne jedno co zjem plakala aj tak , ked trochu podrastla preslo to same.

maca_p
31. dec 2013

@betka011 treba prestudovat od A po Z mammilu. tam najdes vsetky odpovede na tvoje otazky 😀
tu len dohady 😲
ja som jedla vsetko do radu, aj som si dala pivo, aj pohar vina. vsetky moje deti prezili bez ujmy 😀