Ahojte, doktorka nám včera na poradni povedala že keď sú takéto tepla máme malému dávať vodu alebo feniklový čaj tak 20-30ml nech sa schladí. Dodala že by sa to nemalo aspoň do 4 mesiacov ale vraj je moc horúco a bude to lepšie aj precikanými plienkami. Aký máte na to názor ? Ja som chcela malému dávať až od prvých príkrmov vodu a nie teraz :| tak som z toho trocha v šoku že už môže
Feniklovy caj by som vobec nedala a vodu davam asi od 5 alebo 6t. Aktualne ma 2,5 mesiaca a teda vypoti potoho riadne. Takze doplnam tekutiny aj vodou. Prvy bol zimny tam som s vodou zacala az pri prikrmoch
Ahoj. Náš mal akurát včera 4 mesiace, plne kojený. Tiež som chcela dávať až pri prvých príkrmoch ale tieto horúčavy… plus veľmi slintá kvôli zúbkom a nechce toľko papať mliečko. Nuž som mu dala a vypil mi hneď naraz 60ml a bol kľudnejší. Ale plánujem dávať iba vodu, žiadny čaj.
Nie, nedavat, treba dojcit na poziadanie. Vodu nepotrebuje, ak ma neobmedzeny pristup k mm. Feniklovy caj ani ziaden iny absolutne nie. Ak velmi chces davat sj vodu alebo nechces dojcit kazdu chvilu, tak vodu dat mozes, primerane mnozstvo, ale
MM a voda je to iste, resp mm je lepsie.. dieta NEpotrebuje vodu, ak pije dostatok mm, naozaj vobec nie. Dojci na poziadanie a sleduj znamky dehydratacie.
Ďakujem. Veď práve čaj dávať nechcem, nad tou vodou som rozmýšľala ale tiež keď som pozerala tak 90%mm je voda. Dojčím keď sa zobudí a pred spaním čiže tak za 1,5hodiny dvakrát. Možno vodu keď niekam pôjdeme lebo niekedy sa zobudí pri obedovaní v reštike tak nech vydrží 🙂 a dávali ste vodu dojčenskú alebo môže byt filtrovaná, používame Britu ?
Super 🙂 voda by mala byt bud dojcenska alebo z kohutika prevarena.
Filtrovana by sa vraj nemala davat. Tiez davam len MM, niekedy aj kazdu hodinu, ked si pyta a vodu nedavam žiadnu. Ked chces, tak jedine tu prevarenu dojčensku 😊
Davala som obidvom detom vodu az pri prikrmoch. Ked boli horucavy, tak som kojila castejsie. Kludne som im dala aj kazdu hodinku cucnut od smadu 🤷🏼♀️
Vodu z brita kanvice by som nepila ani ja 🙈 precitaj si nejake clanky ako sa tam drzia plesne a podobne. Ak sa rozhodnes davat vodu, tak urcite dojcensku.
Ďakujem dám dojčenskú ale len v prípad núdze. Inak budem kojiť 🙂
@milanemila preboha ďakujem za upozornenie 😣 idem hneď prečítať a nájsť…používame ju mesiac lebo máme tvrdú a chlorovitu vodu, keby sme vo svojom riešime určite nejakú filtráciu ale sme v prenajme
My pijeme filtrovanu, treba to castejsie premyvat a nenechat tam tu vodu z predosleho dna, inak sa tam mozu robit plesne ako vo vsetkom, kde je voda dlhsie uzavreta
Hej no moja mama ju tiez pouzivala a potom prestala 🤷🏼♀️
Samozrejme ze môže. Ale je to na tebe ci dáš, ja by som skôr len vodu dala,.fenyklovy som dávala keď ich bruško bolelo.