Voda a dojčenie

7. jún 2024

Ahojte, veľmi sa nezhodujú názory, či dávať plne dojčenému bábätku vodu v tomto teple, dávali ste? Ďakujem

pribinak
7. jún 2024

Boli veľké horúčavy, ponúkala som vodičku, ale nemal záujem. Častejšie som dojcila

thirstymonk
7. jún 2024

Davali... voda je zakladne rozpušťadlo a fakt sa nie je čoho báť.

patka06
7. jún 2024

áno dávala som vodu od narodenia, prvý mesiac lyžičkou a potom z fľaše

anavixy
7. jún 2024

Pokial dojcis na poziadanie a nie podla hodiniek, tak nie, vodu nepotrebuje, staci mu dostatok mm. Zalezi tiez ake velke je dieta, novorodenec ani dieta do 3m vodu nie. A nie je pravda, ze voda nemoze uskodit, moze, ak dieta pije vela tekutin, je to zataz pre oblicky (tym nechcem povedat, ze dcl vody denne uskodi). Za mna urcite lepsie castejsie dojcit.

thirstymonk
7. jún 2024

@anavixy Novorodenec má cca pol litra krvi, čo je asi 10 krát menej ako dospelý človek, takže všetky jeho výživové požiadavky sú zhruba 10 krát menšie ako pri dospelom človekovi (200kcal denne a u dospeleho 2000, 2dl kvapalín denne a u dospelého 2 litre atď).

anavixy
7. jún 2024

@thirstymonk Novorodenec (tj dieta do 28 dni, samozrejme nie hned v prve dni) ma vypit 100-150ml tekutin na kilogram hmotnosti denne. Neviem co si tym chcel povedat, ale stale plati to, ze vodu dieta nepotrebuje AK je dojcene na poziadanie a teda ma pristup k mlieku aj na zahnanie smadu.

thirstymonk
8. jún 2024

@anavixy ty nehovoris o tekutinach, ale o mlieku a to je rozdiel! Jasne, ze dieta vodu nepotrebuje, ja skor tym chcem povedat to, ze ked mu ju das, tak nezomrie 😅

anavixy
8. jún 2024

@thirstymonk no to teda rozdiel nie je 🤷🏻‍♀️nezomrie, ak ho nou neprelejes, tak ani oblicky mu neodidu, ale nepotrebuje ju