Dobrý deň.
Som mamou už dospelej dcéry, ktorá má svoje prvé dieťa. Väčšinou ju rešpektujem čo sa týka výchovy vnúčata, ale co sa nezhodnele je kojenie. Ona bola kojena do 3.5 roka avšak vnúčatko nechce kojit. Vraj jej to nejde, nedarí sa atď. Dieťa má mesiac Podľa mna výhovorky veď každá žena môže kojit ked chce ale mne to pripadá že he lenivá na to aby spravila nieco naviac. Poslala som jej plno článkov kde je napísané ake účinky má na dieťa kojenie. Ale ona radšej strčí fľašku a tým to haslo. Poslala som jej aj kontakt na laktačnu poradkyňu z mamila.sk ale vraj je to sekta. Ako ju presvedčiť any kojila, any dávala dieťaťu to najlepšie?
Len pokračuj s týmito kravinami a dcéru ani vnúča pekne dlho neuvidíš 👌🏽
Žiadno. Ona je matka, ona rozhodne kedy a prečo s tým sekne, či ešte skúsi nejakú alternatívu. Ok - poradila si, ponúkla možnosti ale je LEN na nej, ako ďalej bude postupovať. Treba sa s tym zmieriť, ty si sa starala o svoje dieťa podľa svojho uváženia ale nechaj svoju dcéru, aby sa ona starala podľa svojho uváženia a prestaň ju súdiť.
Tak ju koj ty, ked si myslis, ze je len leniva a nechce pre to urobit viac 🙈
nijako, jej dieťa - jej rozhodnutie.....vôbec ťa nenapadlo že dieťa sa nevie prisať a naozaj jej nejde kojiť? ak to nechce riešiť ona, ty s tým neurobíš nič a zbytočné sú všetky hádky a dohováranie.....
@terkaaa248 fuuha. No dufam, ze tebe dcera tak nepovie.
Autorka myslim, ze ked tvoje dcera nechce, tak nou nepohnes. Hlavne ju nesil, lebo to bude mat opacny efekt. Je to smutne, lebo je to najviac, vo moze dietatu dat. A este je to aj pohodlne.
Predstav si že každá žena naozaj kojiť nemôže, niektoré majú napríklad málo mliečnych žliaz a pod....nech si robí so svojim dieťaťom čo chce a nič jej nevyčítaj, teš sa z vnúčatka a ostatné nechaj na rozhodovaní rodičov.
Nijak. Je to jej dieta a ak povedala ze to nejde tak to nejde. Bodka. A takyto natlak moze byt skor na skodu. Na mna by to tak posobilo ze by som uz ani neskusala kojit kebyze mi mama posiela clanky o kojeni a hovori o mne sposom ze "strci flasku a ma pokoj" . Podla mna je prave kojenie pre "lenive" mamy. Pri druhom mi odislo mlieko z nicoho nic a odvtedy ma ide z tych flasiek porazit. Urcite to ze nekoji nieje o lenivosti. A pride mi vrcholne nevhodne aby ktokolvek, aj vlastna matka, riesil tak intimnu vec ako je ci ja kojim alebo nie.
čo tak dať jej pokoj a nechať ju nech sa o svoje bábätko stará sama najlepšie ako vie? Bože prečo nám ženám (niektorým) od istého životného obdobia takto šibe na hlavu? Staraj sa o seba, urobíš lepšie!
Lenivá? Hádam je jednoduchšie dať prsník, ako zakaždým robiť mlieko. Áno, je to pre dieťa to najlepšie, ale nie za tú cenu, že sa má žena trápiť, ak naozaj dojčiť nemôže.
Je to JEJ dieťa, nie tvoje..takže aj keby sa rozhodla rovno nekojit, jej vec, respektuj to..prestaň jej posielať články a nestaraj sa do výchovy, tes sa zo zdravého vnúčata
Tak toto je extrém....keby mi toto robí moja mama tak s ňou nebudem komunikovať kým neprestane s týmto správaním..nechaj dcéru vychovávať dieťa a neprekračuj hranice
Dala si jej info, posunula kontakty. Nechaj to dalej na nu. Ano je dojcenie super, sama dojcim uz druhe dieta vyse 3 rokov. Ale skutocne su zeny, ktore s tym mozu mat vacsi problem. Nemozes to brat, ze je leniva. Ano, moze byt, ze keby sa snazila viac, tak by to rozdojcila. Ale za aku cenu? Co ak je z toho vysilena. Co ak tomu sama nechce venovat tolko energie. Moze to mat milion dovodov. Ze je leniva je tvoja domnienka. Nechaj ju tak a skus to proste neriesit. Zbytocne si pokazite vztahy.
Ak sa jej nedari a Ty jej posielas clanky a este ju zdrbes, tak by ma neprekvapilo, keby Ti sa snazila vyhybat, hoci si ju 3.5 roka kojila. Ja som tiez svoje deti dlho kojila, ale viem, ze sa stava kadeco a preto by bolo fajn, keby si sa vlastnu dceru naucila respektovat.
Podľa mňa, ty musíš byť svokra 😀
Neviem aky mate vztah, ci kamaratsky alebo mama/dcera. Z toho co pisete mam skor pocit, ze mama/dcera. V momente, kedy ona porodila dieta sa vsak stala tiez matkou, je dolezite to respektovat. Jediny sposob ako jej mozete pomoct, aby dalej kojila, je ju podporit psychicky a pomoct jej fyzicky. Nemyslim s kojenim, myslim celkovo. Kojenie jej mozno nejde lebo je vycerpana, lebo po tom ako jej davate nevyziadane rady sa neciti ako dost dobra matka. Co mozete urobit je ju uistit, ze rolu matky zvlada skvelo (ano, aj ked sa jej nedari kojit) a opytat sa jej ci mozete pozehlit, doneste jej obed ci zakusok. A v neposlednom rade sa jej opytat ako sa ma a povedat jej ze ju lubite. Ako matka je to to najviac co mozete urobit, byt oporou svojej dcere, nie sa snazit zobrat vychovu jej dietata do vlastnych ruk.
Sme na mamickovskej stranke, ale tolko primitivnosti som davno necitala. Materske mlieko je najlepsie, najvyvazenejsie, najprirodzenejsie, co moze dieta dostat. Posilnuju sa citove vazby, ten krasny pocit pri kojeni medzi matkou a dietatom. A tu si clovek precita, ze to nejde, neda sa, je to jej vec, je to kravina, nestaraj sa..... A potom sa tie iste mamicky stazuju, ze svokra/matka nekupila, neuvarila, nepomohla, nepostrazila, nedala, neozehlkla.... A narokuju si na nenarokovatelne...Ale ak maju prijat radu, tak babo, nestaraj sa a hlad si svojho. Nepoviem, keby sa montovala do niecoho ineho, ale toto by aj mna trapilo pri mojej dcere.
Akože prepáč.... Ja som tiež nemala mlieko malý je od narodenia na UM a teraz co? Je zdravý šťastný nič viac mi netreba
Ja som kojila 2 týždne, môj malý je tu zdravý 😁 ale pri druhom by som sa už viac posnazila tu som stresovala prvé dieťa 🤷♀️ ale pri druhom by som chcela kojiť určite, dúfam ze mi to bude dopriate. Ale keď sa nedá tak sa nedá.
Bohužiaľ nic s tým neurobíš. Je to jej rozhodnutie, jej dieťa. A hlavne v dnešnej dobe sú ľudia pohodlní, veľakrát je to aj o tom. Keď nechce o tom nič ani naštudovať, len sa s ňou budeš hádať. Prijmi jej rozhodnutie, ona si myslí že robí najlepšie pre ňu aj pre dieťa 🙂 držím palce
Joj tie vyjadrenia že ženy nemajú mlieko mam ,,rada,, 😀 v prírode nie je možné aby žena nemala mlieko a nemohla kojit (ak to nie je zo zdravotného hľadiska).
Tu ti ženy neporadia, iba ťa budú osočovať a každá napíše ako dlho koníka či nekojila 😀
vymyslená téma
A navyše súhlasím s @domka222, je ľahšie vytiahnuť cicku v posteli ako sa druzgat v noci do kuchyne, vodu prevari schladiť, prášok dat, zahrkať, skontrolovať teplotu a následne Fľašky sterilizovat a pripraviť na ďalšie použitie... A cez noc bud umyvat fľašky alebo mat všetko trojmo alebo viackrát a ráno mat hordu fľašiek na umývanie
@terkaaa248 Nič v zlom, ale vynadať niekomu, bez akejkoľvek argumentácie je dosť úbohé. Pani môže mať svoj názor, nemusíte byť správny, ale kvôli tomu ju nemusíš nazývať p...
@viestta bojovali. A som rada, ze som sa nevzdala. Tiez do mna sestricky hustili a som im za to bola napokon vdacna. A nemudrovala som. Mlieko nema velmi male percento zien. Vsetko ostatne su neuspesne pokusy, zla technika...Niektore maju k tomu odpor. Ako pisala
@diamond007 nie je mozne, aby nemala vobec mlieko. Resp. ak by mamicka chcela, tak by sa aspon pokusila.
@diamond007 v prirode sa stava vselico, aj ze matka mlada odvrhne, aj ze samica nema mlieko. Len vo zvieracej risi samica zvierata umele mlieko nezarobi, mlada zahynie.
Materské mlieko je samozrejme najlepšie, ale keď to nejde tak to nejde, zase neblázni sa žena, ani nie je horšia matka, keď dáva UM.
A čo sa týka lenivosti ci pohodlnosti, tak môj názor je tiež že oveľa ľahšie je vytiahnuť prsník a "navarene" ako brat fľašky, vodu,susene mlieko, potom to umývať vyvarat a podobne, stále myslieť, vi mam zásoby mlieka, nehovoriac že je to aj do peňazí, cestovať je náročnejšie,ako keď mám "kuchyňu so sebou"
Ale všeobecne je len na rozhodnuti zeny, ako bude kŕmiť svoje dieťa. Môžeš poradiť pomôcť vysvetliť ale nič iné nemôžes.