Vermox a dojčenie

28. okt 2022

Baby prosím o radu ,zistila som že mám mrlu detskú najskôr doniesla dcera zo skolky .
Ja uz mam svrbenie tam dole :( Lekar mi predpisal vermox teraz večer ,problem je ze mam 15mesacneho syna ktorého dojcim .
Môžem to užívať resp.ako chranit syna aby to nedostal alebo to moze dostať alebo co ....sorry som bezradna je to pre mna nova situácia nikdy som sa s tym nestretla .

meluela
28. okt 2022

"Dojčenie: Obmedzené údaje z hlásení dokazujú, že malé množstvo mebendazolu je po perorálnom podaní prítomné v ľudskom mlieku. Preto je potrebná opatrnosť pri podávaní lieku Vermox počas dojčenia."
Od dvoch rokov mozu vermox uzivat deti, skor len ak lekar uvazi ze je to nevyhnutne.
Ja by som sa nebala, kedze tym mliekom dostane len male mnozstvo a nie je to uz novorodenec, ale dieta ktore by teoreticky zvladlo aj plnu davku. Ked chces na istotu, tak zavolaj este detskemu lekarovi zajtra.
Syn to samozrejme moze dostat, pouzivajte teraz kazdy extra uteraky, postelnu bielizen per denne aspon na 60 stupnoch, aj spodnu a pyzama (to aj prezehlit). Nechty ostrihat nakratko, casto vysavat, rano a vecer umyt intimne partie. Vermox uzit tri dni po sebe a potom o tie 2-3t znovu. Drzim palce, nech sa toho zbavite cim skor.

autor
28. okt 2022

@meluela ďakujem za odpoved lenze v letaku je napísané pri mrli uzit 1 tabletu a potom o 2/4 tyzdne zase dalsiu

meluela
28. okt 2022

No len to nie vzdy pomoze. Ale mozes skusit pre zaciatok 1 tabletu a potom zasa 1 a ak by nepomohlo tak potom 3/3