Veľmi rozdielne prsia počas kojenia

tehulka_mk
1. okt 2012

Mamičky,ktoré kojíte,vedeli by ste mi poradiť?Alebo aspoň napísať,čo by ste skúsili na mojom mieste?
Veľkostne mám veľmi rozdielne prsia,a to kojím z oboch rovnako.
Niekedy,keď mal drobec mesiac som si všimla,že ľavé prso prestáva pracovať,ako by malo.Laktačná poradkyňa mi cez telefón poradila,že mám každé kojenie začínať zo slabšieho prsníka,nech ho drobček celý vyprázdni,potom ponúknuť silnejší prsník a nakoniec ešte raz skúsiť dať slabší.
Trošku to pomohlo,ten dvojčíslový rozdiel sa zmenšil,ale stále je to veľmi veľký estetický rozdiel.
Skúšala som si medzitým aj z toho slabšieho prsníka odsávať odsávačkou mlieko,ale vzniklo tým len to,že mám teraz jednu bradavku(dvorec) väčší ako ten druhý.
Proste katastrofa.Jeden prsník väčší ako druhý,a k tomu na tom menšom väčší dvorec.Viete si to predstaviť,ako smiešne to vyzerá? 😢
A ak už nemáte čo pripísať,tak aspoň mi napíšte,či sa vám prsia a celkovo aj dvorce po skončení laktácie dali do podobného pôvodného stavu.
Ďakujem pekne.

katy1979
1. okt 2012

https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/kojenie-a-zmena-velkosti-jedneho-prsnika-co-s-tym/
jedna z mnohych tem ktore tu uz su.
vacsine sa to vrati do povodneho stavu som toho prikladom. nevidim vobec ziadny rozdiel medzi nimi

katia7
1. okt 2012

@tehulka_mk hmm ja ta celkom chapem ale neboj ono sa to vrati 😉 ja mam bezne rozdiel skoro o 2 cisla ked som kojila sa mi to normalne dorovnalo na nejaku dobu no aka radost 😀 ale vratilo sa to potom tam kde to bolo tak vazne neboj aj tebe sa vrati a zas dvorce na bradavkach to ti neviem povedat ale to asi vela ludi neuvidi 😉 😀 hlavu hore synator je urcite rad ze ma tvoje mliecko

tehulka_mk
autor
1. okt 2012

@katy1979 Aha,ja som dávala do vyhľadávača "prsia" tak preto mi nič nenašlo.Ďakujem.

@katia7 Tebe tiež ďakujem za podporu 🙂 No áno,dvorce vidím len ja a manžel,teraz ešte aj syn,ale ten ma nemôže vysmiať 😀 Len je to také divné ☹ Nesúmerné ☹

katalinagc
2. okt 2012

Ahoj, aj ja mám ten problém, ľavý prsník extrémne veľký a pravý "normálnej" veľkosti...síce som nepostrehla, že by bol rozdiel aj v obsahu mliečka v nich, pretože včeličenka sa napapá z oboch rovnako, akurát je to dosť nepríjemné, keď mi z podprsenky jeden vyskakuje, pretože má málo miesta a druhý je stratený v košíku...:D

glowix
2. okt 2012

A ja mam lavy prsnik velky a pravy ak pred tym..ale v sportovej podprsenke sa to trosku strati...a nepomohlo mi nic ani ked som ju viac prikladala k pravemu, proste to tak je...

danu
2. okt 2012

@tehulka_mk opytaj sa v teme na ktoru ti dala link katy1979