Veľmi bolestivý prsník počas kojenia dvojročného dieťaťa

radinka2
12. sep 2015

Ahojte. Dnes sa mi stalo, že počas obedneho spanku malého ma neskutočne rozbolel prsnik. Malého kojim 2r, takže ziadna nadprodukcia mlieka nehrozi, taktiež je aktualne chory, takže cucka nadpriemerne.. prsnik mám prazdny, nahmatala som si tam akoby hrcku a celá ta strana je akoby napnuta na dotyk, nie však plná.. pod teplou vodou sa mi to trochu podarilo rozmasirovat a vytlacila som okrem normalneho mlieka aj pár kvapiek takého akoby zlteho. V prsniku uz nie je žiadne mlieko, maleho davam tahat každú chvilku, odsavacka nevytiahla ani kvapku no aj tak mi ta hrcka zase akoby narastla a neskutocne to boli.. nemáte s niecim takyn prosim skúsenosť?

luba41
12. sep 2015

pravdepodobne upchatý mliekovod, asi nesprávne prisatie..dávať si na prisatie pozor, hlavne v noci..nahriať, rozmasírovať, dať vyťahať dieťaťu bradou k bolestivému miestu a potom schladiť-kapust. listom, tvarohom, vínnym obkladom.. a opakovať..

modrofuzik11
13. sep 2015

mne sa to tiez stalo. dokonca som z toho mala aj zimnicu. preslo to tak, ze vecer som si to co najviac rozmasirovala pod teplou sprchou. isla som spat, rano som sa zobudila a bolo po vsetkom. mala som k tomu este problemy s bradavkami. tie som zase riesila bepanthenom. ukludnil ich. ale ich "reparacia" trvala dlhsie, asi tri dni...