ahojte ženy prosím neviete mi niečo poradiť , mám dosť mliečka teraz nie že by som sa sťažovala ale dosť ma otravuju tie mokré flaky po tričkách , za jednu noc pouťijem dve plienky čo su rano uplne premočené a to si mlieko ešte aj odsávam .
mliečko si neodsavaj, lebo tým len sposobuješ nadprodukciu. prsia reaguju na zvyšeny dopyt ktory ty umelo vytvaraš odsavanim zvyšenou tvorbou mlieka. skus len tak pod teplou sprchou pomasirovať prsia ked už citiš že su velmi plne a boli ťa to. inak ich nechaj tak a postupne sa prisposobi tvorba mlieka potrebam dieťatka. okrem toho skus podprsenku a do nej vložky do podprsenky, aby si nemala mokre trička. aspon budeš mať menej prania. ja sa pamätám, že velakrat už len draždenie trička o bradavku sa mi mlieko spustilo, takto boli bradavky chranene.
Tvorba mlieka sa najneskor do 3 mesiacov upravi, neodsavaj vela, len do uvolnenia, ak mas velmi plne prsniky, lebo tak si zabezpecis len zbytocnu nadprodukciu. Teraz si kratko po porode a hormony su este "zblaznene". Dojci na poziadanie a ono sa vsetko spravi a tvorba mlieka sa prisposobi potrebam babatka.
@elisadavinci vždy si odsajem iba tak aby sa malý dobre prichytil o bradavku inak moc neodsávam. a podprsenku s vložkami som skušala a dopadlo to tak isto že som mala premočené komplet všetko dokonca aj postel :D
@drobec_l upravi sa casom,kamoska si aj odsavala,zasobovala,mliecnu banku kamosku,potom sa jej to upravilo, tiez z toho bola hotova.teraz ma,druhe dieta,uz to berie pohodovo,odsava,mrazi (za 3dni 12flias 🙂 ) a este aj starsiemu dava pit za daky pohar-dva mliecka.
mliecko neskor vyuzila napr.na pripravu kasi.
aj ja som,mala pri prvom,babu strasne plne prsniky rano,lebo on nepil v noci,resp.len,raz,mne pri,nm,sice nevytekalo,ale boli ako kamen. Cca k 3.m sa to upravilo a peodukovali uz viac-menej na poziadanie a pochopili,ze maly jednoducho v noci pit nebude,zato cez den i kazdu hodinu-dve. 🙂)
neodsavaj... Odsavaj - ale len do ulavy (kym prestanu boliet a byt tvrde ako kamen) - len ked ich mas na kamen a maly ich neuvolni. Inak neodsavaj, nemusis ich vyprazdnovat do dna.. to sa ani neda 🙂
na redukciu tvorby mozes pit 1-2 salky salvioveho caju denne, kojit len z jedneho prsnika kym necitis poriadnu ulavu (takze kludne aj par krat po sebe, podla toho aky interval mate v kojeni) za ten cas co nekojis z druheho tak ho chladit na priklad tvarohom (do plienky das tvaroh, prilozis na prsnik, nechas tak ako dlho ti to robi dobre, hodinku - dve - tri). prestan odsavat, lebo sa ti bude tvorit len viac a viac. radsej si manualne odstrekni do umyvadla len pre ulavu.
ja dojcim uz 14 mes. a stale musim nosit vlozky do podprdy.. ale prvy polrok bol taky, ako popisujes, potom budu prikrmy a tvorba sa znizi
@drobec_l ak si chceš privyrobiť a niekomu aj pomôcť tak odnes poodsávané mlieko do mliečnej banky. Budú od Teba síce chcieť kopec testov odberov výterov sterov a podobne ale kamoška si tak prišla na cca 50 EUR mesačne a k materskej sa teda nesťažovala
http://www.babyweb.sk/banky-materskeho-mlieka-l...