Večerné dojčenie týždňového syna

miskaamiska
10. aug 2020

Ahojte potrebujem radu alebo názor skúsenejších. Mam tyzdnoveho syna a kojenie sa rozbehlo celkom fajn, lenže večer je to boj. Cez deň aj v noci, keď ho kojím napapa sa v pohode vypije z obidvoch prsníkov trvá nám to dlho, ale potom je spokojný. ALE..... večer o 7 ho okupem idem dojčiť a nemá to konca kraja. Vypije z obidvoch a stále si pýta jest rúčky ma v ústach, hnevá sa a plače ani uspať ho neviem a takto je to cca od večera 7hod skoro do polnoci. Bruško ho nebolí. Nerozumiem prečo počas dňa a v nocí je všetko v poriadku a stačí mu moje mliečko a večer robí toto. Ďakujem za prečítanie a možno a rady.

luccy89
10. aug 2020

U nas to bolo podobne, nekonecne striedanie prs az nakoniec pri kojeni zaspal. Inak nikdy ani nezaspal🙈 nikdy som nedala UM.. teraz ma skoro 20m a stale je to vecer nekonecne...zaspava pri kojeni, obcas len 10min, ale vacsinou od 30min do hodiny a pol🤦🏼‍♀️ Uz by som radsej aj na rukach naucila od babatka zaspavat jak na prse😭 Moj ale odmietal aj cumel, nikdy nemal...

miskaamiska
autor
10. aug 2020

@luccy89 uff máš to pestré. Ja dúfam, že to je nejaké prechodného obdobie a až nie nič mi neostáva len vydržať. Len nechápem, že inokedy nie len po večernom kúpaní sa takto trápime.

luccy89
10. aug 2020

@miskaamiska a je to tym, ze uz ti fakt netecie? Alebo sa len hneva, ze sa spomalil tok? Aj moj to robil jedno obdobie, ze fakt ani nie minutu z jedneho a hned na druhe a dokola..vzdy vecer v posteli az kym nezaspal. Cez den mu kludne stacilo jedno.

bavlnka92
10. aug 2020

ja som robila viackrát z jedného a pred spaním obedným/ večerným z druhého aby sa nestalo že by nemal dosť. funguje to doteraz :D

tomcimka
11. aug 2020

Mám trojmesačné bábo. Večer by len jedla a jedla. Keď zaspí na prsníku, vytiahnem von,ona sa zobudí tak začne byť nervná a pýta si dupľu. Lenže som zistila,že akonáhle ju vezme muž na ruky,tak v momente spí ďalej, príp.ak nespí tak pri ňom dokáže zaspať. Pri mne by vymýšľala.

andreatytler
11. aug 2020

@miskaamiska Vecer sa tvori menej mlieka tak je mozne ze nema dost a casom sa ti to ustali, ked sa prsia a produkcia mlieka naladia na babatko.
Fakt ale je ze babatka vecer viac placu ako cez den. Skoro kazdy 2 den sa tu na fore objavi prispevok kde mamicka hlada pomoc s vecernym placom... Aj ja som jedna z nich ale u nas bola odlisna situacia. Ja som musela dokrmovat umelym mlieckoma ale vecrne plakanie bolo vzdy problem. Su mesiace kedy sa to zlepsi a potom zase kedy sa to zhorsi.
Len tak okrajovo... U nas lekari odporucali nekupat dietako hned prve dni a uz vobec nie kazdy den.

miskaamiska
autor
11. aug 2020

@luccy89 nemyslím si, že vôbec vtedy nemám mlieko, lebo keď si stlačím prsník tak tečie včera dokonca vystrelo. Večer vypije z obidvoch a mam ich na liate. Aši sa len puchri

jane982
11. aug 2020

Moja to tiež tak mala, ako sa jej blížil čas spánku, tak aj čo pol hodinu na prse, každý do mňa hucal, že málo mlieka 🙄 začala som zisťovať, a natrafila som na "cluster feeding", sú deti, čo toto pred spaním proste robia, riadne sa chcú najesť mliečka pred spaním 🙂 takže je to úplne v pohode a normálne 🙂

nikpa
11. aug 2020

@miskaamiska treba si kúpiť dojčensku váhu a pred aj po kojeni ho odvážiť koľko vytiahol, podľa toho zistíš ci sa dostatočne najedol alebo ešte potrebuje volaky čas ma prsníku. Lebo ak ho tam budes večer držať donekonečna tak sa ti na nom naučí zaspávať a budes takto otrocit donekonečna. Je tu o tom milión tém, matky si nedajú povedat, naucia si deti zaspávať na prsníku a potom vyplakavaju, ze ešte 2 ročné deti nevedia inak zaspať 🤦

evamea
11. aug 2020

@nikpa Stresovať sa neustálym prevažovaním tiež nie je výhra. Týždňové bábätko potrebuje čas, bohužiaľ, večer býva často najkritickejší, dieťa unavené, matka unavená a do toho večerný plač alebo kolika.

miskaamiska
autor
11. aug 2020

@nikpa ďakujem za radu 😉 skúsim to takto, lebo večer to naozaj nemá konca kraja

miakey
11. aug 2020

@miskaamiska je to len také obdobie, tieto veci sa rýchlo menia, ešte je veľmi maličký. Aj môj to robieval, ja som ho nechala na prsníku koľko chcel, keďže takto sa bábätka aj upokojuju. Teraz sa naje za 5 min a potom už sám vypluje prsník. Zaspí tak, že ho trochu pohojdam na rukách. Ale ma len 4 mesiace, takže určite sa to zase ešte zmení 😄

nikpa
11. aug 2020

@evamea u nas ta váha pomohla, inak by bol na prse non stop a ja som nevedela ci je hladny, ci najedeny. Stačilo odvážiť každé 3 hodiny pred a po kŕmení a bol pokoj.

luba41
11. aug 2020

@miskaamiska ale pre také dieta je mama a jej prsník momentálne všetko..a zaspávanie na prsníku je normálne a potrebné - udržuješ si tým tvorbu MM..dieťa je večer unavené, podráždené, preto sa nevie ukludnit, zaspat atd..treba vydržať a neriešiť..ukludnovat, nosit, ponukat prsník a dokola..to ešte potrvá, kým to prejde..

luccija
11. aug 2020

@miskaamiska deti sú večer unavené podráždene.Nakoj z obidvoch prípadne ešte raz z prvého a ucicikaj pritul si ho ešte je malinky

evamea
11. aug 2020

@nikpa Týždňové bábätko som kojila na požiadanie, tam som čas nesledovala. A niekoľko mesačné dá zas hlad jasne najavo. 🙂 ale nespochybňujem ani tvoju skúsenosť, ak to pomohlo, tak je len dobre.

matussara
11. aug 2020

Otazka ci je skutocne hladny, alebo to uz ma po vypite ako uspavaci prostriedok...blizkost matky

carduelis
11. aug 2020

Nemoze byt problem to kupanie? Ze je unaveny, ale kupanie ho preberie a potom sa mu tazko zaspava? Ze by aj chcel, ale nejde to

noemi155
11. aug 2020

@miskaamiska aj moja bola taká večer pred 7 musela mat prso a trvalo to aj do 11 pokial zaspala
Podľa mna potrebuje ta cítiť
Potom asi do 2 mesiacov to takto trvalo ,že musela mat stále to prso a take dlhé kojenie
Ale teraz nehovorím zaspáva tiež na prse,ale zaspi o chvíľu
Možno ani 15 minút to netrvá a sladko buva
Síce chodím ku nej xkrat,ale za chvíľu aj zaspí

ivangeline
11. aug 2020

Vraj to tak večer býva. 😳 Dočítala dom sa minule...

miskaamiska
autor
11. aug 2020

Ďakujem Vám baby za odpovede 😉 Takže musíme len vydržať na tomto režime

martuska413
11. aug 2020

Nečítala som zvyšok diskusie... Ale nesnaží sa len ududlat na prsníku a keďže stále tečie tak nevie spat ale pije? To bol aspoň u nás bežný jav. Začala som počas celej tortury večerného uspavania dávať stále ten istý prsník a hľa spíme 😉

evamea
11. aug 2020

@martuska413 presne toto isté bolo aj nejakých pár týždňov aj u nás, teraz už keby mám aj 3 prsníky, tak vyskúša všetky. 🤣