Ahojte, dojcim aj prikrmujem, dcerka ma 6 tyzdnov, velmi striktne nejem nic, co by jej mohlo ublizit, chcem sa spytat, varena zelenina a ovocie by mohli mat lepsi vplyv, nemozu byt z toho problemy u babatka? Viem, ze tu pisete aj laktacne radia, ze treba jest vsetko, mlieko sa tvori v krvi, no su aj mamicky s detickami, co mali problem, ked zjedli napr. Jablko, cibulu, cesnak,...je to cele v rozpore, ked citam, co vsetko sa smie, potom zas nie, a teda by ma zaujimalo, kto mal problem s varenym/dusenym ovocim ci zeleninou, kt. by mohli patrit medzi jedlo, co ovplyvnuje travenie babatka. Dakujem.
ja som jedla vsetko, ono to plati do momentu kedy si vsimnes problem u babatka. napr. mojej dcerke sa vyhodil ekzem na tvaricke ked som zjedla rajciny. kamoske maly nekakal vzdy ked zjedla brokolicu lebo ho dulo. to sa da docela lahko odsledovat, ak ti babo bude prosperovat, treba jest vsetko, inak jej nevadila ani fazula, ani ine zeleniny, ani co ja viem co
@kolinia ja kojim druhe a dokopy kojim uz cez tri roky, ale jedla som uplne vsetko a bez obmedzeni. JEDINE co som dodrzala a aj to len prve tri mesiace bolo to, co mi poradila laktacna este v nemocnici: bez vecsieho mnozstva cibule, cesnaku, kapusty, strukovin. Ale nie , ze uplne vyradim z jedalnicka. ved este dokonca po porode v nemocnici sme mali hrstkovu polievku. a co sa tyka ovocia a zeleniny, tiez mi radili jest primerane mnozstvo, ale co je dolezitejsie, nemiesat rozne druhy v jeden den..ako napr. ze nedam si leco, kde je vsetko, ale dam si paradajku jeden den, uhorku druhy. nemam si ovocny salat, ale dam si jablcko jeden den, banan druhy den. celkovo podla seba myslim, ze je lepsie jest pomalicky vsetko ako nieco striktne vylucit...plus nie je len dolezite co jes, ale aj to ci s babom cvicis, natieras s pupikom, prip.kvapky pred kojenim. ja som pouzivala baby calm. nikde sme ziadne problemy nemali.
@danieladeley cvicime s nozickami, brusko masirujem bez oleja, davam probiotika, pred kojenim si nic nedavam, beriem probiotika, ....
@kolinia kojila som skoro 4 roky a v pohode som jedla všetko. Jediné čomu som sa vyhýbala boli štipľavé omáčky a nepila som žiaden alkohol počas tých rokov. Takže kľudne si daj na čo máš chuť.