Vadia dieťaťu a mlieku paradajky a jahody?

freefamme
21. aug 2010

velmi by som si uz dala paradajkovu omacku ci jahodovy dzem - mali vase deticky problemy potom, co ste to zjedli vy? Uz mame 11 tyzdnov a plne kojime. dakujem!

dena69
21. aug 2010

ja jem úplne všetko a zatial sme nemali žiadnu reakciu...musím zaklopať 😉 🙂 ale kamarátka ked jedla paradajky tak mal malý vyštípanú ritku ☹ treba skúsiť a odsledovať lebo ono by sa to skôr či neskôr aj tak prejavilo a aspoň budeš vedieť čo smieš 🙂

katecameron
21. aug 2010

ano vadilo mojej malej paradajky straaasne takze ja som take radsej nejedla a az mate v rodine alergie ty alebo manzel atd... vobec by som paradjky ani jahody v ziadnej forme nejedla 11tyz to.je este male babatko

katkas1
21. aug 2010

este chvilu pockaj a potom pomalicky po troche zacni skusat, a budes vidiet co mozes a co nie. MOjej malej nevadilo nic, aj ked som kojila len mesiace, ale jedla som v odstate vsetko okrem strukovin, a pred nedavnom som citala, ze nejaky odbornik v amerike tvrdil ze jest sa moze vsetko lebo do mlieka sa dostane len percento z toho co si zjedla a dieta sa potom skor nauci na nove chute, aj ked s tym celkom nemozem suhlasit, pretoze vsetky deticky reaguju inak. Takze este trochu trpezlivosti.

merikac
21. aug 2010

@freefamme ahoj,,,ja papam v malej miere vsetko,ovocie, zeleninu, sladkosti,,este som si nedala fazulovu, hrachovu, alebo kapustovu, polievku, ci segedin,ale fazulu a hrach spracovany v jedle som uz mala a aj kapustu v salate,,,a malej to nevadi,,,citala som niekde, ze mamicka by mala do svojho jedalneho listka po troche zaradovat vsetko a tak aj robim, vravim po troche,,nedam si 2 taniere naraz, ale triezvo len jeden, nie 5 paradajok,,ale len jednu malu, nie plny tanier jahod ale len par a podobne...mozno mam stastie, ze malinka to tak dobre znasa,,ale este ani raz sme nemali problem s bruskom. Prajem vela stastia 🙂

bobicek5
21. aug 2010

ja som uz v porodnici dostala sosovicovu polievku 😀 a kedze hlad je svina, zjedla som 😀 . Jedla som prakticky vsetko, aj ked v mensich davkach, bez vyraznych korenin a stiplaveho. Samozrejme len v obdobi sestonedelia, potom uz som jedla totalne vsetko. Moje deti nikdy nebolelo brusko, ani neboli vyhadzani a kedze som darovala aj mliecko, vraj ani tomu dotycnemu dievcatku nikdy nic nebolo...

bambola
21. aug 2010

ja som jedla uz aj hrachovu a fazulovu polievku a to mala mala vtedy snad este len 4tyzdne 😀
jedla som aj jahodovy dzem ale to neratam pretoze jahody by sa nemali len cerstve a to by som neriskovala. paradajky som nejedla ale to kvoli tomu asi , ze neboli ziadne pekne 😉
inac jem takmer vsetko da sa povedat a nezbadala som nejake problemy (klop klop)

veronika81
21. aug 2010

môjmu malému veľmi vadili paradajky, preplakal po nich celý večer ☹ úplne som ich vyradila, po jahodách sa mi vyhádzal okolo pusinky. Ani neviem kedy som ich začala jesť, myslím paradajky, asi po pol roku. Teraz ich už jem v pohode, stále sa kojíme a malý ich má tiež veeeľmi rád.

Veď vyskúšaj trošku paradajky, uvidíš reakciu. S jahodami by som určite ešte počkala.

claudinka
21. aug 2010

My sme papali tiez od narodenia uplne vsetko, najprv som sa snazila nejest tie "zakazane" potraviny, ale kedze sme kolikovali do tretieho mesiaca, tak som si aj tak velmi nepomohla.. ale ziadne reakcie pri nijakej potrave som nezbadala..

titkovamiriam
21. aug 2010

paradajky nejem,a omacku ci polievku som prve 3m nejedla a jajhody az po6m,problemi deti nikdy nemali kojila som 18m

juicyluu
21. aug 2010

mojej vadila cokolada ☹ ale vsetko ostatne znasala velmi dobre aj ked som si davala velky pozor pomalicky som zacala jest aj paradajky, strukoviny, kapustu a v pohode.

libka1
21. aug 2010

moja sa vyhadzala z jahod, zjedla som mozno 3 😅 ona mohla mat tak 2-3 mesiace 😉

kisska
21. aug 2010

Aj Barborke vadia jahody (cerstve) ale pardajky nie. Ale myslim, ze lekvar a omacka maju minimum alergenov, kedze su varene(a lekvar malokedy obsahuje viac ako 50% jahod), takze myslim, ze mozes kludne skusit. Vlastne ako vsetko. Synovi dokonca vadil melon. Ale nie nas kupovany pri ceste, ale dovazany a striekany, kupovany v obchode 😉

babatko88
21. aug 2010

Tomimu nevadí zatiaľ nič, koliku mal len 1x, to sme preplakali pol dňa a bolo dobre, jem všetko doradu, neobmedzujem sa vôbec a malý je v poriadku...

zuzub
21. aug 2010

@freefamme ja som sa s obmedzovaní jedla trápila prvé 2 mesiace a malý mal stále problémy s bruškom a pod.potom som si povedala, že stačilo a začala som postupne jesť úplne všetko ( okrem kyslej kapusty, strukovín ) malá je úplne v pohode nič mu nevadí a bruško nás už nebolelo ani neviem kedy naposledy 😉
podľa mňa každé bábo je iné a treb alen skúšať.takže kľudne zažni aj ty nabiehať na normálny stravovací režim a daj si na čo máš chuť 😉

radoslava
21. aug 2010

Ja som jedla rajčiny uplne v pohode ked som kojila. Jedine čo malej vadilo bol chren. Vobec ma to nenapadlo , dala som si ho trošku na šibačku k šunke a dcerka mala velmi červenu riťku. Nevedela som od čoho a o rok som to zopakovala a zase mala tak už som vedela s čoho 😀

jabera
21. aug 2010

@freefamme u nas to nevadilo, je pravda, ze jahody som skusila az po mozno aj roku.... a paradajky nevadili ovela skor. skusala som pomalicky, len po troskach...

atrami
21. aug 2010

mojmu najmladšiemu vadilo ovocie - potom ho bolelo bruško.

tweetinkapp
21. aug 2010

nas mal problem len raz...zrejme z karfiolovej polievky. treba len pomalinky skusat a ak nie je reakcia nevidim problem. 😉

nikush
21. aug 2010

@freefamme nemal ziaden problem, chce to len skusat a myslim, ze zasa toho nepojes na kila 😀

sabiatko
24. aug 2010

tak mojmu vadi asi vsetko, lebo ma uz vyse 5 mesiacov a od zaciatku problem s kolikou. a v nemocke sa s nami nemaznali, ako vegetarianka som mala na dennom poriadku soju.

jana776
25. aug 2010

mojej tiez vadi este stale takmer vsetko ovocie a zelenina... Uz ma skoro osem mesiacov a nevadi jej akurat tak melon, hrozno, mrkva, osupane jablko a znesie aj stvrt paradajky. Po ostatnom vyvadza aj pol hodinu co ju nafukuje a boli brusko kym sa vykaka. Kapustu a strukoviny som radsej ani neskusala 😅

alienka73
26. aug 2010

A vadi vasim detom cerstvy chlieb a celozrnny chlieb alebo taky so semiackami?A co veci ako horcica a kecup a podobne?

zmurkaz
26. aug 2010

Alienka73 - mojej vadilo skoro všetko - a o čerstvom chcebe som mohla akurát tak snívať ... ju to držalo dlho - tuším až do dobrých 7 - 8 m 😒

zuzkat1
27. aug 2010

mojej nevadi nic... do troch mesiacov som sa obmedzovala az moc a potom som s tym prestala lebo ma to prestalo bavit a mala je uplne v pohode... a fakt jem co ma napadne a ani na mnozstva moc nehladim..jedine jahody som nejedla ale nie kvoli nej🙂 ja jahody moc nemusim🙂

zuzanka.j
27. aug 2010

ja som si dala rajciny hned ako som prisla z porodnice, nevediac ze sa nemozu a nic sa nestalo 😉

oacka
28. aug 2010

ja som v druhom mesiaci začala jesť paradajky, vždy po jednej malej,alebo pol veľkej,našťastie nie je žiadna reakcia. jahodový džem milujem a jem ho od začiatku a žiadna alergia sa neprejavila, ale myslím,že to je individuálne. skús po troche.

maruskach
28. aug 2010

ja som jedla aj pri prvom aj pri druhom vsetko, co som jedavala aj netehotna, akurat na moc stiplave a hriby si davam pozor.