V noci sa nechce prisať

Dnes o 11:17

Ahojte,
mam týždňové bábätko, s ktorým v noci tak trošku bojujeme s kojením.
Cez deň nemáme najmenší problém, malý sa vie prisať a pekne papkať, ale akonáhle príde večer a prvá polovica noci a malý sa zobudí na papanie, je to katastrofa.
Priložím si ho, dychtivo hľadá prsník, keď ho aj nájde, prisaje sa na sekundu ale pustí ho a takto dookola. Potom príde neuveriteľný hysák, lebo je hladný, ale prsník nie a nie prijať.
Vtedy rýchlo utekám po UM, nech sa aspoň trošku upokojí, ale pomôže to len na chvíľu, pretože sa potrebuje upokojiť na prsníku a fľaša mu nestačí.
Mali ste niektorá takýto problém? Mám počkať, že sa to zlepší, alebo máte nejaké rady, čo by mohlo pomôcť?
Ďakujem 🙏🏾🙏🏾🙏🏾

luccija
Dnes o 11:26

Nemáš ho príliš naliaty a zle sa mu ťahá?nedávaj mu um nekombinuj pokým nie je nutné dve mlieka.
Skús si prsník stlačiť a do pusy mu streknut mlieko asi je netrpezlivý ja som niekedy, keď sa už blížil čas kojenia nakojila skôr ako začala plakat

autor
Dnes o 12:11

@luccija môže byť že sú naliate, ešte som si prsia neodsávala... A snažím sa aj ja skôr, ale v noci sa mi budí častejšie a neviem odhadnúť ten moment kedy je ešte v kľude a nakojit ho. Ale asi je to naozaj tými prsníkmi....

autor
Dnes o 12:14

@luccija a kedy teda odsať mlieko, aby som ich nemala také naliate a zároveň aby mal malý dostatok? Niekto píše pred kojenim, niekto po kojeni 🤷🏾‍♀️🤷🏾‍♀️

rurutiax
Dnes o 12:34

Ja by som UM nedávala rozhodne, ak máš dostatok svojho mlieka. Radšej mu daj svoje odsaté mlieko, keď sa v noci nechce prisať.

colsami
Dnes o 13:08

UM nedavaj. Bude to pravdepodobne tym, ze mas naliate prsia (ak dlhsie spi napr ako je interval krmenia cez den) a on sa nevie dobre chytit na takom naliatom. Je to normalne. V pripade ze Ti v noci dlhsie spi, tak si odsaj predtym cast mlieka. (Mozes zamrazit alebo dat do chladnicky a dostane behom dalsieho dna, tak som robila ja, ked som mala viac mlieka z noci).

zrncita
Dnes o 13:19

skus trochu odsat a potom skusit, ci sa prisaje. ak nie, tak odsaj a daj mu tvoje mlieko z flasky. podla mna jedno, kedy odsajes, ale rozumnejsie pri pride pred kojenim.

sisska96
Dnes o 13:25

Odsávaj a daj z flašky

blaazi
Dnes o 14:09

Pozri si tzv kvetinkovu masaz. To uvolni napaty prsnik a lepsie sa babo prisaju