Užívanie flektoru počas dojčenia

kifliiik
10. sep 2020

Ahojte, pls o radu/skusenost, robili mi obstrek kolena a musim brat flektor, doktor neodporucil kojit tak ako dlho trva kym sa mlieko ocisti? Dakujem

ukulela
10. sep 2020

@kifliiik skús napísať na fórum do mamily, mne dobre poradili pri mlieko ktoré som musela brať pri vážnom stále tesne po pôrode. a v podstate rovnaké informácie my neskôr z iných zdrojov zistila aj pediatrička, s ktorou som takisto konzultovala lieky, ktoré môžem, a ktoré už nemôžem brať. respektíve pri ktorých môžem a a nemôžem kojiť. Takze mamila alebo pediater.

kifliiik
autor
10. sep 2020

@ukulela len mne pride ze oni za kazdu cenu preferuju dojcenie...inak nevies nahodou ako dlho trva ocistenie mlieka napr od kofeinu alebo jedla ktore naduva babanka a pod...nikde nic take neviem najst len to ze sa to na mlieku prehavi do 4/12h...

ukulela
10. sep 2020

@kifliiik Ja som napríklad brala prednison a tam je detská lekárka našla presne koľko hodinový odstup by som mal mať od doručenia Ale prepáč nespomeniem si.... Možno 3-4 hod .... Ano, mamila tak pôsobí, Ale čo mi vtedy povedali oni, tak presne to isté mi zistila aj pediatricka a sedelo mi to aj s informáciami od obvodného lekára. na liekoch takmer všetkých je napísané že sa neodporúča dojčiť ale to preto lebo sa nerobia štúdie na dojčiaci ženách. šikovný doktor si ale vie zistiť, či to konkrétne liečivo dokáže prechádzat do mlieka, akým spôsobom a na základe toho vie odporučiť, čo zobrať alebo nie. Ja som našla že mamina komu konkrétne ku flektoru napísané, že toto liečivo má takú veľkosť, že sa nedokáže nejakým spôsobom naviazať a prejsť do mlieka. ak sa máš báť tak proste prvé mlieko po zobratí lieku odstriekaj a ďalšie už nadojci.

kifliiik
autor
10. sep 2020

@ukulela dakujem krasne, funguje to podobne aj s kofeinom?