Užívanie doplnkov na podporu dojčenia

21. aug 2024

Ahojte prosím máte skúsenosti s vitamínmi uzivanymi ešte pred pôrodom? Smie sa to? Rozbieha to mlieko lepšie? Čakám tretie dieťa, prví dvaja sa narodili veľkí, cez 4,5kg, nestíhala som im, keďže už v porodnici mi vypili 70-80 ml umelého mlieka a moje sa stále nie a nie rozbehnúť. bola som z toho zúfalá, cucali cucali a stále nespokojní, museli sme dorobiť um. V noci boli nacucnutí strašne dlho, powerpumping som robila každý deň, proste to nestačilo. Podotýkam , že u mňa bola aj laktačná, ale ani tá nám nepomohla, bola veľmi nepríjemná, asi som bola v ten deň posledná v zozname. minuli sme strašne veľa peňazí na umelé mlieka. Teraz do tretice chcem maximálne zabojovať, len nechcem nám ublížiť , preto sa informujem k tým vitamínom. Budem rada za každú radu.

tani777
21. aug 2024

Ja osobne som proti bylinkam a podobnym pripravkom na podporu tvorby mlieka,maju mnozstvo neziaducich ucinkov,musis sa nimi doslova predavkovat,aby ucinkovali tak,ako chces..takisto sa vacsinou zena toci v jednom kruhu,kedy neustale navysuje mnozstvo doplnkov a stale ma pocit,ze to nestaci..velakrat sa stane,ze zena zacne smrdiet,babo ju zacne odmietat..mlieko moze zmenit chut,babo ho moze odmietat potom..
A teda v tehotenstve,co sa tyka byliniek,by som si fakt dobre nastudovala ci sa mozu..
Dolezity je kontakt po porode,idealne koza na kozu,a dojcit dojcit dojcit dojcit..proste na kazde zamrnkanie dat babu prsnik,nech sa dojci..dopyt=ponuka..a takisto co najmenej stresu,proste vypnut hlavu,nemysliet na to ci "mam dost mlieka"..sledovat babo,ci je po dojceni spokojne,ci prospieva (aj rastie do dlzky,nielen pribera),ci ma dost pocikanych plienok..kludne na jedno dojcenie striedat prsniky,ak vidis,ze babo este chce..prsniky nie su ako "bojler",ze sa tam mlieko musi vytvorit a caka,kedy ho dieta vypije,ale mliecko sa tvori a vylucuje pocas dojcenia,na zaklade hormonov,cize aj keby sa Ti zdalo,ze mas "prazdne prsniky" tak to nie je pravda 😊 velmi Ti drzim palce ❤️