Užívali ste liek Parlodel na pozastavenie laktácie?

dennkaa
7. jún 2012

Žiaľ zo zdravotných dôvodov som nútená prestať dojčiť synčeka. Lekár mi predpísal Parlodel na pozastavenie tvorby mliečka. Ale tento liek má v príbalovom letáku uvedených množstvo nežiadúcich účinkov, preto by som rada vedela, či ste na sebe spozorovali nejaké nežiadúce účinky, alebo či ste tento liek dobre znášali. Veľmi pekne ďakujem za každú odpoveď.

sweetsuzi
7. jún 2012

Tiez som zo zdravotnych dovodov nemohla kojit a nasadali mi este v porodnici tento liek. Mala som ho brat 2 tyzdne a nemala som s nim ziadne problemy, znasala som ho dobre a priblizne po tyzdni sa mi mlieko prestalo tvorit. Myslim ze mozes byt kludna. A hlavne si nic nevycitaj, ono to niekedy dopadne tak, ze aj pri najlepsej voli to vypali inak nez si planujeme a chceme - hlavne sa daj zdravotne do poriadku, nech ma tvoj syncek zdravu a spokojnu maminu, lebo hlavne to je podstatne, ci uz je na materskom mlieku alebo umelom. Drzim palce 😉

katka1981
7. jún 2012

Ahoj, tiez som musela prestat dojcit a dostala som od gynekologa Parlodel. Vedlajsie ucinky v letaciku boli priserne. Dr. mi naordinoval 2x denne 1 tabletku, cize by som ich vybrala za 2 tyzdne. Povedal, ze ak by sa mi tocila hlava, nech si znizim davku na 1 tab. denne. No mala som tocaky, ze az. Nikdy som predtym ani potom take tocaky nemala. Ale brala som nadalej 2 denne, aby som mala cim skor pokoj. Nastastie po 3 dnoch prsia zacali maknut. Prve 3 dni to bolo peklo, prsia ma sialene boleli, aj som volala lekarovi, ci sa nepotrham, strasne som ich mala naliate, ale ako povedal, tak bolo. Drzim ti palce. Na Parlodel som uz zabudla, no to ze som musela prestat kojit, to mi je luto dodnes. Drzkaj sa.

katarinkad
7. jún 2012

Ja som ho uzivala po porode, lebo tiez som nemohla dojcit......uz to bolo dost davno, tak si uz velmi nepamatam, ale myslim ze som ho znasala dobre. 😉
Skus si aj stahovat prsia, to dost pomaha. Napr. namocit do studenej vody cistu plienku a stiahnut nou prsia. Ja som takto chodila obviazana po porode stale, aj som tak hocikedy spala s tou plienkou cez hrudnik. 😀

adelaine
7. jún 2012

ahoj, ja som zial tiez musela zastavit plne rozvinutu laktaciu...a inak ako tymto hormonom to neslo,
a skutocne, tie vedlajsie ucinky su straslivo popisane, ale u mna sa nic nedialo 🙂 v prvy den ma bolela hlava, neskor to ustupilo...
treba to skusit, kazdy organizmus je iny, keby sa ti nieco nepozdavalo, treba konzultovat prip. vysadit liek,
drzim palce a neboj sa!
🙂

zuzmor002
7. jún 2012

No ja som ho tiež pri dcérke mala, to som už kojila 20 mesiacov a zo zdravotných dôvodov som tiež musela prestať. U mňa sa teda prejavili tie vedľajšie účinky dosť. Mala som točáky a bolo mi zle. Musela som si znížiť dávku a myslím, že som ich brala len kratúčko. Našťastie mliečko sa prestalo tvoriť. Sťahovala som si pri tom aj prsia, takže asi aj to pomohlo. Sestra bola na tom podobne. Keď chcela prestať kojiť, tiež ho dostala a tiež si dala len pár tabletiek, lebo jej to tiež robilo zle. Ale každý organizmus je iný, takže možno u Teba to bude v pohode. 🙂