Mate niekdo skusenosti s costi benediktom a senovkou davky uzicania 3x3 spolu vsetko .. Po jakej dobe ste vydeli uz rozdiel ??a ako dlho ste vsetke 3 lieky brali? Dakujem za odpovede.
benedikt a senovka zaberaju skor v prvych tyzdnoch mesiacoch, ale je to aj individualne, mne nezabralo. zabralo mi moremilkplus a zo zaciatku aj costi zaberali
Ja som brala benedikt a senovku dva tyzdne po porode.Pomohlo mi to naspat rozbehnut laktaciu.. Costi som zacala brat asi po mesiaci a brala som ich 8mesiacov.Ked som znizila davku, znizila sa aj laktacia. Samozrejme vela tekutin... 🙂.
zdravim vsetky mamicky, ktore maju podobny problem ako ja... skusala som vsetko mozne aj nemozne na zvysenie tvorby mlieka- od cajov, cez homeopatika, az po babske rady... no aj napriek tomu sa mi tvorba mliecka znizila a kedze som svoje problemy konzultovala s laktacnou poradkynou, tak mi odporucila uzivat domperidon 3x3 tablety... kazda z vas urcite vie, ze u nas sa predava iba liek Costi a ten je na predpis 30 kusove balenie- co vystaci na 3 dni... je nemyslitelne, davat si ho predpisovat u nas kazdu chvilku a zaroven je problem u mna ziskat aspon jeden recept- pediatricka nesuhlasi s uzivanim a odporuca dokrmovat, co ja zasadne odmietam (i ked 1x denne vecer sme na UM)- myslim, ze aj ked neviem ake skvele mlieka mame na trhu , vzdy bude pre dieta zdravsie materske mlieko aj ked obsahuje naozaj nepatrne mnozstvo domperidonu v mlieku, co nema takmer ziadny vplyv na dieta...a ked vezmem do uvahy, ze tento liek sa predpisuje detom na reflux, tak vobec nemyslim, ze by mal akokolvek uskodit.... staci si o tom precitat na stranke mamila.sk.... kedze mam problem ziskat tento liek, odporucili mi objednanie v zahranici... mam jednu stranku kde sa da objednat, no je to po anglicky a aj sa trosku bojim objednavat zo zahranicia sama...pytam sa teda- najde sa tu nejaka mamicka, co by sla so mnou do toho a objednali by sme to spolu??? je tam skvela cena, co vychadza lacnejsie ako Costi u nas a hlavne je, ze tam predavaju balenie liekov od 500 kusoveho az po 2000 kusove... potrebuje aj niekto z vas aspon na par mesiacov? podte so mnou do toho niekto
Ked som kojila, tak som si robievala caj zo senovky a vzdy mi to zvysilo tvorbu mlieka, benedikt sa mi zdal velmi horky.
Michaelahomolova85 - to fakt chces seba, dieta a ako pozeram aj plod dopovat domeridone? Nemala by si jednoduchsie chvilu dokrmovat a ked sa ti zase zvysi mlieko tak zase len kojit? Urcite sa ti mlieko zvysi ked budes viac v klude, oddychovat s malym a pit vela vody. Alebo je za tym zhananim sa po lieku nieco ine?
Domperidon je liek na predpis na liečbu žalúdka. Nie je na laktáciu. Už si to konečne zapamätajte, má vážne vedľajšie účinky, stimuluje hypofýzu!
@extempore sak nech ich nastimuluje ked su sproste...😝
Koli kojeniu riskovat svoje zdravie a aj zivot,tak to nemoze byt normalne...sorry...
Hlavne že to dojčoweb odporúča, ale to, že Costi je na liečbu žalúdka, to už netkne žiadnej.
@malasandrika Dojcoweb odporuci vselico a vsetko ale len a len dojcit.
Ja fakt neviem, ako si môže jedna laktacna poradkyňa dovoliť odporúčať liek na žalúdok, aby ho používali dojčiace matky. To pre mňa nie je LP. Však nech ženy užívajú bylinky a prírodné veci a keď to nejde tak tomu nejde. Je tu UM. Ale kvôli dojceniu si ničiť zdravie, tak to nikdy. To je tak ako keby ja na bolesť zubov odporúčam voltaren gél alebo na bolesť oka kvapky do nosa 🙂
@michaelahomolova85 viete miposkytnut stranku ajpotroch rokoch mam podobny problem
Ja to tiez nepochopim nicit si zdravie lebo musim za kazdu cenu kojit. 5 mesiacov som kojila skusala vsetko co som povazovala za normalne. Ked neslo neslo. Nikdy by som neriskovala neziaduce ucinky z predavkovania sa liekmi na zaludok. Smutne...
@michaelahomolova85 no nvm costi asi horsie ako um..mamile vsetko never,to je sektarina.
@newportwales kojis svoje dietatko 3roky,super ale aknuz nemas mlieka,tak ho odstav,ci ho chces kojit do puberty???
sivypegas ja nekojom tri roky ...ja so narazala ze pani pisala ten prispevok pred tromi rokmi ...ka nekojim ani mesiac a som chcela potiahnut aspon do troch mesiacov preto siaham po vsetkom moznom co mi ktoodporuca
Ahoj, ja som uživala Motherlove moremilk. Tiez je tam senovka a benedikt.Výsledok som videla uˇpo 3-4 dňoch. Pritom som pila ešte čaje na kojenie, vineu,.