Uzdička - dojčenie

lenkiss22
29. nov 2022

Zdravím, laktačná poradkyňa mi odporučila stihnúť uzdičku pod hornou perou kvôli nesprávnemu prisávaniu. Pediatrička zas povedala, že by ju teraz určite nestrihala, že časom sa uvidí. Rada by som počula názor ešte jedného odborníka (ku ktorému nie je potrebný výmenný lístok (ORL, resp. zubár). Viete mi prosím poradiť, kto v MT sa venuje tejto problematike (hlavne s dôrazom na dojčenie). Ďakujem

sono2
30. nov 2022

@lenkiss22 mne to chirurg stihol v Bratislave, bez problémov, robil to úplne bežne aj spodnu aj vrchnu 3 týždňovej dcérke. Mne sa nepáčilo že cmuka pri dojčeni. Bol úžasný, ešte pozrel prisatie po strihnutí, dal dcére čípok od bolesti. Neboli žiadne problémy. Najprv samozrejme pozrel, skontroloval, potom strihal. Všetko trvalo 5 sekúnd.
Býval raz do týždňa v Žiline, len je tomu už tri roky.
Skús si vygoogliť, zavolaj mu, opýtaj sa.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...

ailiba
30. nov 2022

@lenkiss22 urcite je najlepsie ist dat ukazat babatko na orl... Neviem odkial si. V Bratislave taketo posudky a zaroven nastrihnutie robia v Liscom udoli... Mozem ti dat kontakt. My sme boli. Laktacna kazdemu odporuca nastrihnutie, 0re iatotu. Boli sme tam dve. Mojmu synovi navrhli nastrih a nastrihli a druhemu babu nie... Napriek odporuceniu laktacnej. Lekar to vie lepsie, ako laktacna. V Bratislave to robia len 2 lekari, inde neviem.

adrbat
1. dec 2022

Nám tiež povedala laktačná, že treba prestrihnúť (mám pocit že obe). Pediatrička povedala, že netreba ale zašla som za logopedkou, či ju naozaj treba - kvôli výslovnosti, sikavkam a tak a povedala že netreba. Nedali sme prestrihnúť a som rada. Ja by som možno zašla za logopedom 🤷🏻‍♀️.

lenkiss22
autor
1. dec 2022

@ailiba Ďakujem krásne ;)

lenkiss22
autor
1. dec 2022

@sono2 Skvelé, veľmi pekne ďakujem ;)