Polutujte má dievčatá, prosím o 20:30 som začala kojit a ešte stále kojim...už je 23:30 toto je u nás pomaly každý večer. Som zúfalá, škaredá, tučná, tehotná . Malá má 1,5 roka fľašku nechce. Pije z pohára. Cumlík nechce. Nechce nič jesť stále sa len kojit. Už nevládzem. Viete ako som dnes bola na záchod? Kákala som a kojila. Všade ide za mnou, keď sa umývam sprchujem manžel je snou. Ona plače, musia ísť za mnou. Manžel už zúfalý je z nej. Nechce snim vôbec byť. Stále jej ponúkam jedlo, hádže ho o zem ...proste nič neje! Keď jej nedám kojit tak plače stále ale tak že až sa zachádza...keď chceme sex s manželom, ako keby to vycitila, a práve sa zobudí. Spi len raz do dňa na ak 2 hodiny. Pomoooc lebo ju asi darujem niekomu..nie mala je strašné zlatá len ja som unavená
@emma323 No 1.5 roka, to už ju nemusíš kojiť vôbec, nieto ešte toľko hodín! Keď ťa to takto vyciciava, tak ju odstav, začnite žiť normálne, nemôžeš takému malému dieťaťu dovoliť, aby si s tebou robilo čo chce a kedy sa mu zachce. Ty nie si len dojka. Hlavne si mama, tak ty to zmenežuj ;) Ono to dieťa prinúti aj k alternatívam, nemusíš mať obavy. A ešte aby ani nejedlo, odhadzovalo jedlo.... 1.5 roka a ty už si teraz nevieš dať rady?? Ja nevravím, že byť zlá, mamky skúšajú rôzne veci, aby im detičky spinkali a papkali, to jasné, veď ich predsa milujeme nadovšetko, ale toto, myslím, už treba ráznejšie usmerniť a nachádzať iné spôsoby fungovania. Neboj, zvládnete to, a bude lepšie. Bude aj papkanie, aj sex 😉
Musíš byť, či chceš, či nie, jednoducho raznejšia prísnejšia, povedať dosť a nepovoluť, dieťa časom musí pochopiť...
Netráp sa hlavne... Ty si tá čo rozhoduje, nie dieťa, všetko s mierou, dieťa musí mať nejaký rešpekt..
Švagriná povedala že mliečko nemá, prestalo ísť lebo pôjde pre bábätko a hotovo... Chvíľu malá poplakala a bolo dobre.. Čiže smelo do toho..
@emma323 Dojčiť sa má kým to matke a dieťaťu vyhovuje. Tebe to už zjavne nevyhovuje. Moja skúsenosť keď raz matka v sebe niečo vnútorné spracuje a rozhodne sa, že odteraz to bude takto lebo je to potrebné to dieťa raz dva vycíti jej rozhodnosť a veci idú.
Pokiaľ ale bude z teba cítiť neistotu bude sa búriť novým poriadkom.
@emma323 si tehotná ? Ak áno prestala by som kojit,ja som si odstavila keď mal syn 14m, bola som už v 3m a chudla som,bola som z toho vycerpana a zničená,určite to neptospievalo bábätku,malo som jedla bolo mi zle,prestala som kojit z minútu na minútu, bol veľký cickos ,nechcel piť,jesť ani cumel,dva dni boli kritické a potom sa čuduj svete veeeela veci sa vyriešilo , teraz má dcéra 16m,kojim ju , tiež je na mňa hrozné naviazaná,v noci je hore aj 10x a chce cicku do úst ,cumel nema, ok dám jej ale maaaax minútu koniec, po lete idem odstaviť pre tie hrozné noci,už je velka
@emma323 prečo by sme ta mali ľutovať, to ti nepomôže, mala by si sa spamätať, dobrovoľne robíš zo seba otroka. Malá sa predsa 3 hodiny nekoji, len na tebe vysi a dudluje, takto kľudne vydrží aj celú noc keď jej to dovolíš. Ma 1,5 roka a robí si s vami čo chce. Normálne ju nakoj, v jej veku jej stačí 10-15min a je vybavená. Keď bude robiť bordel, treba len vydržať. Alebo chces takto otrocit dokedy? Keď sa nalieva mliekom jasné že nechce ani jesť iné jedlá, je dosť stará na to aby sa už nemusela kojit vôbec, no normálne jedlo jesť musí. Ako môže mať v 1,5 roku dostatok výživy len z mlieka?? Keď nepomaha vysvetliť tak len treba odpojiť, ísť do inej miestnosti, s ňou nech zostane muž a musíte vydržať bordel čo bude robiť. Prajem veľa trpezlivosti a do budúcna vieš, že kvôli plaču jej nemáš ustupovať lebo to dopadne rovnako...
ja som tu niekde čítala, že mamičky si natrú bradavky niečím, co nechutí, napr. ocot a pomalycky si tak odvyknú od kojenia. Neboj, ked nebude cicík, bude chciet aj jedlo, nenechaj si rozkazovať 1,5 ročnou dcérou, toto je čisté vydieranie, i ked to este ona nechápe, ale pochopila to, ze ked bude revať, dostane to čo chce. Verím, že to musí byť ťažké, počúvať plač a pri tom ho vieš zastaviť jediným pohybom, ale nenechaj sa
Odstaviť a máš vybavené. 🤷🏽♀️
Suhlasim s napisanym vyssie, boze precitaj si to este raz po sebe a povedz mi, ze NA CO toto robis? Tak velke dieta tolko dojcenia a ani mlieka napotrebuje. Vyciciava vsetky ziviny, ktore teraz potrebujes ty a babatko. Navyse caste kojenie nie je v tehotenstve dobre, kedze stimulacia bradaviek vie spustit predcasny porod. Ja som tiez dojcila velmi dlho - ale rano+vecer, v noci spali celu noc, ked sa zobudili, bola voda. Kojenie nebolo na uspavanie, nebola to hra, najest a potom az ulozit a sam zaspat. Pleties si na seba bic, ked sa narodi druhe uz budes padat na zobak, pritom stacilo spravit uz davno jedno - obviazat prsia obvazom, povedat malej, ze mas bolenicko a mlieko nie je... nalej sa salviovym cajom a pories to hned dnes. Dieta bude lepsie spat, lepsie fungovat, zlepsi sa vztah s muza s dietatom, kedze ho bude moct tiez dat spat, tebe pribudnu hodiny spanku a casu pre seba... a mala nijako neutrpi!! Je uz VELKA na taketo spravanie.
@elizabet173
ona má už 3 deti, ďalšie na ceste, skúsenosti by už mali byť.
Odstav ju par dni bude peklo ale potom bude pre vsetkych ulava..spokojna matka spokojne deti.netrap sa toto fskt neni zivot byt otrokom ani na zaxhod ist
@emma323 dieta nedojcis ale zuzla ti bradavku lebo sa ukludnuje. Pouziva ta namiesto cumlika.
@emma323 Rob ako to citis, ale respektuj aj seba. Moja mala ma 2 roky a bez kojenia neviem co by sme robili v mnohych situaciach... Toto je narocne obdobie, dieta zacina vzdorovat, nevie co s emociami, jedina utecha je matka, idealne dojcenie. My sme tiez mali situaciu ze sa na mna mala vystverala ked som bola na wc, ale dali sme hranice. Prve dva razy plakala, muz jej vysvetloval ze som na wc, chodila mi klopkat na dvere ci som tam, potom to uz prijala lebo vedela, ze sa jej budem venovat hned ako budem moct. Hovori sa tomu aj budovanie dovery a vedenie k respektu, ale pri tretom dietati to snad uz vies. Aj to ze deti si stale niecim prechadzaju. Drzim palce, aby si nasla sposob, ako respektovat seba a aj clenov svojej rodiny
Môj syn má 2 roky tiež riadny cickos nechcel vôbec jesť len sa kojit, mohla som mu dať aj 3 jedlá ani jedno nechcel a išiel spať bez obeda . Jedného dňa som sa tak nasrala doslova že som si natrela prsník octom ochutnal a už viac neskúsil keby aj znova by som dala ocot . Takže moja rada je odstaviť
@elizabet173 Ok, ti co nekoja maju vychytane ine sposoby. Ja len vravim, ze kojenie riesi mnoho veci, u nas urcite. Autorku neobhajujem, len som ju chcela povzbudit. Ono sa to da robit aj s tym, ze clovek reapektuje potreby svoje a aj vsetkych ostatnych. Je to narocne (co nie je?), ale da sa to
Budem Vám odpovedať takto všetkým naraz. Je to moje tretie dieťa, a zároveň prvé ktoré kojim. Pri prvom dieťati som chodila do školy, pri druhom do práce a teraz tiež pracujem čiže o to je to náročnejšie. Veľmi ľutujem že kojim, som z toho akurát tak nervózna a keďže som tehotná tak toto naše ďalšie určite kojit nebudem!
Ďakujem Vám za radu všetkým, niektoré ste mi naložili, čo však nechápem lebo nič som nikomu nespravila, ani neublížila ale každý máme právo na svoj názor preto rešpektujem. Od rána som nekojila. Snažím sa ponúkať ovocie jedlo...obed skončil na zemi ,samozrejme vodu. Verím že to pôjde a že ju odstavim pretože už nevládzem.
@emma323 neboj sa prejde to. Ja som tiež občas ani na wc nemohla ísť, syn sa budil vždy keď som bola v sprche so šampónom na hlave. A sex? To boli fakt len rychlovky kým spal 😁