Mamičky, už 5 dní nekojím malého. mám zájsť aj za doktorom nech mi niečo dá aby som stratila mlieko?
najlepsie su liekz od dr na yastavenie laktacie, je to najrychlejsie ako to zastavit, plus treba sa silno zvazovat
@katkamyska ja som sa nezvazovala a ani nebrala ziadne lieky....vsetko preslo same....ked som citila plny prsnik, tak som len minimum odsala na uvolnenie a to je vsetko....behom tyzdna bolo po vsetkom...
Suhlasim s katren ja som tiez odsala len trosku aby "netlacilo" a postupne sa prestalo tvorit.
Ak nekojíš už 5 dní a doteraz si žiadne problémy nemala - prečo chceš ísť k doktorovi? Ak nekojíš, mliečko postupne stratíš bez zásahov. Veď vzhľadom na vek synčeka si už nekojila celé dni. K lekárovi choď iba ak máš nejaký problém. Ja som po kojení nič nebrala a bola som v pohode.
P.S. Určite nezväzuj - veď to by bolelo a pozitívny nijaký súvis s ukončením kojenia v tom nevidím
myslis, ze nase prastare matere chodili po lieky k doktorovi, ked prestali kojit? ak nemas problemy, tak nemas co do seba pchat chemiu. maximalne si mozes prsia obviazat a kupit si v lekarni homeopatika ricinnus communis 30CH. stoja cca 3 eura. ale v skutocnosti nemusis robit nic, mlieko odide same. moze to trvat aj rok, ale pokial ta to neobtazuje, tak nemusis...
@rainbow0508 tie homeopatiká odporúčam aj ja,zabrali,ale odporúčam ti aj sledovať či sa mlieko aj po odobratí týchto homeo.stále robí,ak ano treba ísť k dr.,aby ti ho zastavil lebo sa celá hormonálne rozhádžeš
ja som tiež brala homeopatiká a ešte čaj ale teraz som si nie istá tuším šalvia. znižovala som frekvencie a dlžku odsávania, mliečka bola stále menej a menej až sa napokon úplne stratilo. A už nebudeš dávať dieťatku nejaké mliečko? či už idete na kravské? my stále ešte na ráno aj na večer dávame sunár.
@katkamyska vyskusaj odvar zo salvie alebo maty, znizuju a zastavuju tvorbu mliecka
Babulky, dakujem veľmi pekne za rady 🙂 počkám ešte chvíľu s doktorom, lebo sa mi zdá že už sa mi o dosť menej tvorí mliečko.tak hádam, to zvládnem aj bez liekov 🙂
nemusis ist za dokim....su to na to volne dostupne lieky v lekarni. nepamatam, ako sa presne volaju, ale su v takej malej uzke tube...take male biele tabletky. a inak mrkni si aj toto http://dojcenie.wordpress.com/2010/05/24/predca...
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/ako-zastavit-laktaciu/
urcite pomoze