Ustálenie tvorby materského mlieka

zabina27
24. júl 2016

Kedy asi sa ustáli tvorba mm? Myslím tým, že sa priebežne tvorí toľko mlieka, koľko bábo potrebuje, že sa už tak nenalievajú prsníky a nekvapká zbytočne mlieko... Lebo teraz aspoň pri naliatych prsníkoch viem, že sa malá naje, ale zase to kvapkanie mlieka pomimo mi lezie na nervy. Ako ste to mali? Pri prvom som mala s kojením problémy, takže s týmto nemám skúsenosti. Ďakujem 🙂

bosoriak
24. júl 2016

@zabina27 Mne to vzdy tak po 2 mesiacoch prestalo blbnut, v zmysle ze sa nespustalo kedy chcelo a neboleli prsia ak nahodou mala spala dlhsie o polhodinu.

abigail88
24. júl 2016

Maly ma 9 mesiacov a ked nepije poriadne napr. 4 hodinky, tak uz ma prsia pobolievaju. Castokrat mam aj mokre flaky este od mliecka. Zalezi aj kolko zjem, aka som unavena a tak, niekedy sa mi zdaju zasa take "vycucnute". Ale ja som mala zo zaciatku velmi vela mliecka, musela som aj odsavat, lebo maly tolko nevypil a mne sa robili kazdu chvilu bolestive hrce :( Ale tiez sa mi zda, ze tak okolo 2-3 mesiaca sa to ustalilo.

lili007
24. júl 2016

U mna sa tvorba ustalila cca do mesiaca-dvoch. Druhy nadbytok potom vznikal ked prechadzali krpci na normalnu stravu. Riesila som to obcasnym odsatim mliecka a masirovanim hrciek aby sa mi prsia nezapalili. Aj ked som citila, ze sa prsia nevyprazdnili dostatocne a mlieko tlacilo a sposobovalo bolesti, aspon trochu som im pomohla a postupne sa tvorba ustalovala.

candii
24. júl 2016

Tak mne sa ustalila tvorba ked mal maly cca 2 alebo 3 mesiace. Ale pomimo mi mliecko dlho vytekalo a to hlavne ked maly z jedneho prsnika pil a z druheho mi tieklo hadam aj do 5m ale 6m..

siska53
24. júl 2016

@zabina27 okolo 3.mesiaca sa to ustalilo u mna.

siska53
24. júl 2016

@zabina27 a vies,co je zaujimave? Pri 2.sa mi hnes tvorilo len tolko,kplko bolo treba. Len trosku navyse. Akoby si prsia uz pamatali,ze nadprodukciu netreba. Mam 2r.rozdiel mozno preto.

zabina27
autor
26. júl 2016

dakujem za odpovede
baby a to ste stale nosili tie vlozky do podprdy?
nasa mala ma mesiac, cize asi sa to este neustaluje, ale nemavam uz pocit velmi naliatych prsnikov, cize sa skor bojim toho, ze skor stracam mlieko 😒