Urobila som chybu v začiatkoch dojčenia

forte6
5. júl 2021

ahojte,
syn má 6 týždňov a keď sa mi narodil, mlieko sa mi rozbehlo, síce neviem koľko ale aj ho tam prikrmovali, potom keď sme prišli domov, pil iba moje mlieko ale nebolo ho dostatok lebo schudol skoro pol kila tak to sme zas boli v nemocnici kým nepribral, a tam aj pil z prsa a aj um, on moc ani neťahal z prsa, skôr tak iba cuckal. Fľaše máme avent čo tie cumlíky sú navrhnuté tak aby "nekazili" dojčenie, lenže ja som si ho už potom prestala prikladať a dávala som mu moje mlieko z fľaše, čo bola obrovská chyba a teraz už prso úplne odmieta, plače, neprisaje sa. Je šanca ešte zachrániť to? Veľmi by som chcela rozbehnúť to mlieko a ak by sa dalo tak len čisto ním ho chovať.

pribinak
5. júl 2021

@forte6 aj odsávanie je riešenie, ak to inak nepojde.

forte6
autor
5. júl 2021

@pribinak to viem len mne ten kontakt už moc chýba

tara42
5. júl 2021

Ja som malu na zaciatku krmila s flase (Avent), odsavala som si. Potom postupne az po nejakych 3 mesiacov pomaly presla na dojcenie a flasu navecer. Dojcim uplne v pohode doteraz, ma cez rok. Saje aj to aj to. Ale ja mam take dost pohodove dieta. Uvidis, skusaj. Drzim palce.

nely1704
5. júl 2021

@forte6 oslov laktačnú poradkyňu, určite Ti pomôže

enoula
5. júl 2021

Laktacnu poradkynu domov zavolaj... Lepsie vidiet a ukazat ako vysvetlovat online. A ked to nepôjde, tak si z toho nic nerob, svet sa nezruti.
Dieta potrebuje spokojnu kludnu mamu. Drzim palce 🙂

wawna
24. júl 2021

tiež som sa to sama seby pytala nikolko krát a mlieko som nemala :( teda mala, ale velmi malo, bolo slabe a od 4.mesiaca bol plne na umelom mliečku