Upchatý mliekovod

2. aug 2022

Prosím Vás , švagriná mi hovorila, že asi pred týždňom sa jej upchal mliekovod a dostala zápal. Keďže som prvorodička, chcem veľmi dojčiť, tak by stenu vedeli poradiť, ako niečomu takému predísť, a ak by sa aj stalo, ako to riešiť , napr. doma?
Ďakujem moc moc

kubkovamama
2. aug 2022

Najlepšie dojčiť a dojčiť a dojčiť.Ziadne raz za 4 hodiny ako učia v pôrodnici.🤦Na požiadanie a ak je babenko spave tak aj zobudit.Ak je mliecka naozaj priveľa(čo som mala aj ja) tak kľudne odstriekavat.Hlavne treba prso vyprázdniť do pocitu ulavy.Neviem aké veľké máš miminko,ono sa tvorba mlieka po pár týždňoch ustáli a zápaly a upchatia budú zriedkavejsie.Mám odkojene 3 detičky v priemere po 2 roky.🙂Zápal aj upchatie som mala dosť často,ale aj mojou "vinou", že som napr.viac hodín nekojila alebo zabudla z druhého prsníka a stačí naozaj pár hodín a zápal je.No a prsa v pohodlnej podprsenke,v teple,moc nepreháňať cvičenie apod.Ked už cítiš nepohodu,tak Paralen,kľud,odstriekavat.

autor
2. aug 2022

@kubkovamama ďakujem ti ❤️❤️❤️

ankare
2. aug 2022

Treba často bábo prikladať, malinké bábo ozaj každu chvíľu, má malý zaludok. A dojčenie nie je len o jedle, ale aj o naplneni iných potrieb, teda ozaj dojčiť na požiadanie.
Ak by si mala prsník červený a horúci, tvrdý,boľavý, tak super sú kapustne listy do podprsenky a čo najviac dojčiť. A ak je už horúčka, pokojne Paralen. Ja som si tým už veru prešla.
Držím Ti silno palce a je úžasné, že budeš dojčiť svoje bábätko.

budajova09
2. aug 2022

Ešte rada od mojej laktačnej poradkyne - keď je v prsníku hrčka tak bradu dieťaťa pri kojení smerovať na ňu… znie to komicky no nám to pomáhalo 🙂
Kúpte si vrecúško s hroznovými alebo čerešňovými kostkami, po nahriatí v mikrovlnke dlho držia teplo, prikladať na prsia a potom po nahriatí jemne rozmasírovať a nakojit, pripadne ak máte sonickú kefku tak ňou jemne pomasírovať.

Tieto vrecúška sú neskôr super pri boľavom brušku bábätka 🙂 uvoľnia nepríjemné kŕče, prijemne hrajú a udržujú teplo…
Moj malý to mal rád aj keď netrpel kolikam

andreatytler
2. aug 2022

@budajova09 Ano, aj mne tak vraveli, ze tam kde ma dietatko bradu, tak z toho miesta odsava najviac mliecka. Preto sa odporuca menit polohu dietatka pri kojeni... raz poloha koliska, potom futbalova lopta, potom v lahu a ak sa ti urobi hrcka nad bradavkou, tak si lahni na chrbat a dieta poloz na seba tak ze budes mat jeho nozky pri svojej hlave.

autor
2. aug 2022

@ankare @budajova09 ďakujem baby ❤️

anavixy
2. aug 2022

To čo píšu ženy a keď sa upchá napriek prevencii tak epsomska soľ a kolektor mlieka (kuk na nete) 👍🏻

autor
2. aug 2022

@andreatytler
@anavixy dojčenie vyzerá tak krásne a jednoducho 🥺 no škoda že len vyzerá… je to poriadne náročné , keď chceš dieťatku tak dobre

ankare
2. aug 2022

Ja som si o dojčení vôbec nič neštudovala, však je to prirodzené. 🤦 A toľko som sa s tým natrapila... Malý sa zle prisaval, sestry po pôrode má presviedcali, že mám ploche bradavky,teda bez klobučika nikdy dojčiť nebudem,... Prsia sa mi veľmi naliali, dojčila som cez klobuciky, bradavky doranane a dohryzene, v deň návratu z pôrodnice som dostala horucky, teda zápal prsnikov... 🤦 Malý bol večne nespokojný, nespal ani v noci, stále na prsniku, bála som sa teda, že mu moje mliečko nestačí... Ale všetko som prekonala, chválabohu, a staršieho som dojčila 5 rokov, aj počas tehotenstva, chvíľu aj tandem.
Teraz dojcim druhého 2rocneho a to je už malina, keďže už viem, ako to chodí.
Keby čokoľvek, kontaktuj laktačnu.
Silno Ti držím palce!

autor
2. aug 2022

@ankare ďakujem ❤️ Aj za radu aj za želaníčko

andreatytler
2. aug 2022

Ano, aj ja som myslela ze to bude lahke a neslo to☹. Ale to trochu co slo, bolo skvele. Nikdy predtym som nepocitila taku blizkost ako k synovi v momente ked pil z prsnika.

lamonita
2. aug 2022

To len na začiatku sa ti zdá ze je to veľká veda...po pár mesiacoch už budeš stará harcovníčka😉👍🥂✌️ a ty budeš radiť ďalším zenam🤩