Ahojte, co vam pomohlo na hrcky v prsniku pri dojceni ? mam ho plny mlieka ale mliecko z neho nejde lebo mam na nom same hrcky, ani mala sa z neho nenapije. Skusam odsavat, masirovat, suche teplo prikladat a neviem co vsetko mozne. Niekde som citala ze su na to aj antibiotika, aby sa nezapalil prsnik, pomohli uz niekomu v tejto suvislosti antibitoika?
poriadne rozmasirovat v teplej sprche cez bolest a slzy...inak prikladat studene kapustne listy trosku potlacene, aby pustili stavu
Ako pisu vyssie, rozmasirovat pod teplou vodou, ak mas odsavacku odsavat a kapustne listy. Antibiotika sa davaju az pri teplote, ale aj vtedy treba masirovat a co najviac prikladat babo/odsavat.
@st_277 ak mas niekde na bradavke bielu bodku, treba ju odstranit. Ja som.to vysparkala ihlou, inak to neslo, nepomahala ani sprcha ani odsavacka ani masaz. Jednoducho nic. Nasledne som z toho prsnika odsala viac ako 3 deci mlieka a este sa aj mala z neho najedla. Ulava neskutocna. Drzim palce. Inak na zapal mi poradila laktacna tvaroh do plienky a prilozit na prsnik. Mala som horuce cervene flaky,do druheho dna ani pamiatky po flakoch ci bolesti. Odvtedy to radim znamym a vsetkym zatial pomohlo
Nafenuj si prsia a premasiruj teplou sprchou do tvaru 8.Toto ked skm spravila a mala som prsia z mlieka nabombovane tak mi zacalo vytekat este v sprche od toho tepla.Malo by sa pustit,uvolnit tlak a pri piti nech ma male bradicku na mieste hrce.Pitim ti ju rozmasiruje.Baby dobre pisu ze ak mas na bradavke bielu podku musis do nej hlavne pichnut a jemne to vytlacit.Hlavne babo musi pit,aj keby ta to malo bohuzial boliet ono ti najlepsie uvolni ten tlak.Ono si ho vytaha a uvidis ze aj hrce po nakojeni zmiznu
Mne pomohli kapustne listy v podprsenke. Držím palce!
@st_277 dobre nahriat a poodsavat, masirovat pri tom. Druhou stranou elektrickej zubnej kefky mozes tiez rozmasirovat. Ja som uz mala vela krat upchate mliekovody a vzdy tomu predchadzali citlive bradavky. Cize u mna bolo dolezite dat do poriadku bradavky. Na to mi pomahali naplaste Multimam compress. A este Lecitin 4 x denne. Mliekovody su zevraj od neho take klzkejsie, tym padom by malo aj mlieko sa lahsie dostat on. Ja som uzivala aj preventivne, ked sa mi na zaciatku casto upchavali.
dakujem dievcata, nakoniec pomohlo vsetko dokopy, sprchy, kapustne listy, odsavacka a hlavne malu som nechavala nonstop tahat 🙂
@st_277 ako dlho ho mas upchaty? Nemas na bradavke bielu bodku?