Univerzálna masť podľa Dr. Jacka Newmana

slimka
5. jan 2015

Dobry den, mate niekto skusenosti s touto mastou? Mam bolesti a odporucila mi ju laktacna poradkyna, no nie je volno predajna a vsetci su zaskoceni, ze je to prilis silna mast, ktora obsahuje antibiotika a kortikoidy. Mam silne bolesti a neviem, ci je to bezpecne. Pomohla niekomu?

monika0612
5. jan 2015

@slimka ja som ju používala na odporúčanie lakt.poradkyne. Ona sama mi ju predala. Používala som ju po každom kojení pri kandidóze a aj malých poraneniach. Pomohla mi veľmi rýchlo. Nanáša sa vo veľmi malom množstve. Má sa skladovať v chlade a takto vydrží až 4 mesiace.

liebling98
5. jan 2015

@slimka Áno, mne veľmi pomohla. A to som vyskúšala všetko možné. Antibiotika a kortikoid v nej účinkujú lokálne, nevstrebavaju sa. Natiera sa v tenkej vrstve, takže dávky sú minimálne.

baklik
5. jan 2015

ja by som to nepouzivala, ked to obsahuje atb a kortikoidy, aj ked to odporuca Jack Newman. vsak to sa potom dostava aj do mlieka, ked dieta saje a naco do neho uz od mala pchat taketo sajrajty....

liebling98
5. jan 2015

@baklik pôsobí lokálne len na povrchu. Ak by sa aj niečo do bábätka dostalo, z tráviaceho traktu sa nevstrebava, vylúči sa črevom.
Aj ja som bola hrdinka, že nepotrebujem, ale keď mi pri každom kojení tiekli slzy od bolesti a medzi zubami som hryzla vreckovku, aby som nekričala, veru bol s hrdinstvom koniec. Pre matku má byť dojčenie dieťatka krásny spoločne strávený čas a nie obávaná nočná mora.