Ahojte mám 2 a pol mesačné bábätko, ktoré kojím. Cez deň moc nenaspí, možno hodinku poobede, potom spí až okolo 10tej večer a v noci sa budí cca každú hodinku, hodinku a pol alebo dve na kŕmenie. Problém je, že bývam strašne unavená a niekedy až tak, že zamdlievam sním na rukách, vždy sa snažím si pospať, keď spí aj on, no ako hovorím, cez deň moc nenaspí a keď zaspí, tak väčšinou len na prechádzke v kočíku. Užívam aj šumivé magnézium a železo no nejako mi to nepomáha. Neviete prosím, čo by mohlo pomôcť, nejaký doplnok stravy ? Prípadne dáte si niektorá sem tam energetický nápoj ? Lebo aj nad tým som už zo zúfalstva uvažovala ... nechcem skončiť s kojením, no cítim, že ma to strašne vyčerpáva, budem rada za akékolvek rady, ďakujem ...
tebe doplnok netreba, tebe treba spanok, nech dieta cez den pokocikuje muz, starka, ci kamoska a ty si pospi aspon 2-3h
@kuriatkocervene požiadaj o pomoc koho sa dá, mamu, svokru, sestru, susedku, kamarátku. Čo otec dieťaťa? Nech kočíkuje aspoň počas víkendu on, ty si pospi zatiaľ. Skús ju v noci upokojiť bez prsníka, je ešte maličký, ale nepotrebuje piť každá hodinu. Prípadne choď spať do inej izby, možno keď bude s mužom a nebude ťa cítiť bude spať lepšie. Niekedy pomôže pre lepší spánok dať dieťa do inej izby, ale viem, ja som tiež také drobča chcela na dosah.
Ja pijem 2 kávy denne, energeťáky som nepila ani pred tehotenstvom. Mňa veľmi ničilo nočné dojčenie, je to lepšie odkedy malá spí pri mne v posteli. Keď sa v noci zobudí na kŕmenie, strčím jej prso a väčšinou ani neviem, kedy sa odpojí. Často pri dojčení zaspím. A pomáha mi už len to, že nemusím vstať z postele, vyberať ju z postieľky a dojčiť posediačky. To mi vždy až hlava padala, ako som pri tom od únavy zaspávala…
Z postieľky do postele som ju ale presunula až po 6m, keď bola maličká, tak som sa bála, aby som ju v noci neprivalila alebo čo.
Tu by som poradila skusit dokrmit babatko. Vacsinou toto kratke spanie je z hladu. Ked nechces flasku, existuje cievka, nech prekonate toto obdobie a bude sa ti tvorit dost mlieka. Je to z mojej skusenosti, ale aj vsetkyh kamaratok. Naozaj taketo babatko place hlavne z hladu, alebo ked ma koliky. Skus sa popripade poradit s laktacnou.
@kuriatkocervene Skus pozriet na mamila.sk
myslim, ze si prave popisala relativne bezny den a noc kazdej tretej matky, ktora dojci 🤷♀️ vacsina z nas uz bola alergicka na je to len obdobie ale skutocne je to tak 😬 mne vsetci tvrdili, ze ked prejdeme na prikrmy (maly ma skoro 7M) bude to lepsie a nic zasadne sa nestalo, celu noc neprespi 😃 ale tak ja mam maleho valibuka
v tejto situacii ak dieta prospieva, ja by som nedokrmovala, pre mna cievka bola pekne na figu a bola som este unavenejsia, takze som sla cestou, ze chodila kazdy utorok kocikovat svokra, kazdy den po praci manzel a ja som spala, dieta tiez spalo len v kociku a denne som k tym zlym nociam este bezne nachodila 8-10 km a prezivala na sladkom a 2 kavach - treba oddychovat vzdy ked sa da a bude lepsie (naozaj bude) - vacsinu noci teraz vstavam 2-3x co je super v porovnani s 6-7
drzim paste
A okrem casu pre seba a spanok, skus nosenie,ak dalsie deti nie su. 🙂 Moze byt...ze sa vygrga lepsie a bude spat viac a to urcite pomoze tomu,aby sa v noci menej budilo.
Ja stale vstavam v priemere 6-15 krat(zacali uz aj zubky ist takze parada) a presne ti rozumiem. Ale tie zaciatky pre mna boli narocnejsie, lebo clovek proste zazije sok, ze cely zivot si spis pwknw celu noc a zrazu sa vzdy, ked poriadnes zaspis, musis zobudit. Pre mna to bolo vyslovene tortura, teraz to prezivam omnoho lepsie
@kuriatkocervene toto starsne trapi aj mna. Sme 2tyzdne po korone aj ja aj moja mala ma 5mesiacov.cez noc spavala celkom dobre po tej korone sa budi pomaly kazdu hodinu. Rano nevladzem fungovat. Ked idem na vychadzku ledva kracam. Som totálne vycerpana. Aj ja si idem lahnut ked spi ale nedokazem zaspat ani na 5minut a ked zaspim mala je hned hore. Ja uz nevladzem. Uzivam vitaminy ale nic nepomaha. Neviem co robit ako vy
@petricka22 toto mame my budi sa boli ju furt brusko ma 5 mesiacov. Tiez uz rozmýšľam na noc davat mlieko
@kuriatkocervene cez deň nespi a ide spať o 22?nie je už tak unavený, že nevie zaspať a prejsť do hlbokeho spánku?
Sa mi to zdá na také mimino dost veľa bez spánku a časté kojenie.
Toto bolo obdobie kedy som mala doma umelé
mlieko a vyskúšala viac nocí po sebe či to nebude lepšie, nebolo ...ale mne sa nebudila až tak často.
Ja som roky robila na nocne a myslela som, že to budem lepšie zvládať.Je rozdiel nespat a mať robotu ako zaspať kojit odsavat počuť prdenie, pokým som už driemala už vstávala znova🙂) ja som nikdy kávu nepila a v tom čase som zacala.Energetaky by som si nedavala.Pamatam ako som ju v noci držala v perinke nech si odgrgne a myklo ma ako som zaspala
Choď večer spať čím skôr daj k sebe bábo
Energetak je hnus podľa mna, radsej kvalitnu kavu.
Mali sme cosi podobné, ale zacalo to az kolo pol roka. Otrasne noci... Cez den pomahala kava a cukor/sladke 🙈 skús kohosi poprosiť o pomoc, aj pol hodina tvojho spanku urobi zazrak. Na spanok super pomahal aj nosic, stacilo par minut na vzduchu a odkvecol 🙂 ale s veľkou pravdepodobnosťou je to len obdobie, co treba vydržať.. tak malo spanku cez den co ma dieta nebude dlhodobo
@janiny123 nepotesim ta ale mlieko nam nepomohlo 🙂 budi sa presne tak isto, parkrat sme dali mlieko, ked som sla vecer von a aj tak bol mlady muz hore po dvoch hodinach, rovnako ako po kasi na veceru 😂 ale ved skus, mozno vam zafunguje s to moj nie je ziadny ceckos, zeby zaspaval na prse, atd. cez den teraz uz napr. vobec nekojim a je na prikrmoch ale zial o mesiac dalej a stale rovnako, nic sa nezmenilo a posledne dni je to este horsie a nie nie su to zuby ako teraz s oblubou vsetci tvrdia
drzim paste!!
@petamich snazim sa to vydrzat s tym mliekom ved mala pribera pomaly 700g za mesiac utesujem sa alebo hovorim si sak vydrz to uz zachvilku dame prikrmy bude lepšie. Cez den mala v poho ale tie noci ma nicia. A to ze ja rano vstanem dam do pracky trosku daco porobim a hotova som musim si bud vitamíny alebo kavu asi zacat aby ma nieco nakoplo vsetko dobre aj vam
Neviem sa vyjadrit na margo energetakov, ja od narodenia baba(aj pocas tehotenstva) pijem dve tri kavy denne-nema to ziaden ucinok na spanok babatka u nas, a mna to drzi nad vodou. Ale ked bol takyto malicky a chodieval neskoro spavat, nechavala som ho muzovi navecer, nakojila som a sla som spat o siedmej osmej, a on mi ho potom doniesol na krmenie. Inak tu neviem poradit, treba vydrzat len, spanok sa zvykne menit a bude urcite lepsie.