Prosim vas maminky co ste ukoncili priblizne v tomto veku kojenie kupovali ste este ako doplnok stravy umele detske mliecko? Ci je to zbytocne? Pocula som, ze do troch rokov by mal pit este detske mliecko a kravske len pomenej. Ako to je? Dakujem za kazdu poucnu odpoved.
Ja som ukončila dojčenie synčeka, keď mal cca 22 mesiacov. Dávam mu denne 2 x 200 ml umelé mlieko (Bebu-iné nechcel-počula som, že chuťovo je najbližšie materskemu mlieku).
Ja som ukončila v 19.mesiacoch a malá mi nechcela žiadne, ani umelé, ani kravské. Doktorka povedala,že nevadí, stačí, že je mliečne výrobky.
Ja prave 4 dni nedojcim 🙂 syn ale vypije uz aj kravske mlieko, nie vela vacsinou vo forme kakaa, ale vypije. Kazdopadne, treba jogurty, syry a pod.
Ja prezne v dvoch rokoch a potom mi uz mlieko nepil... papa jogurty a kyslomliecne vyrobky, mlielo moc nie, obcas kakao..
Ja som tiez ukoncila kojenie, ked mal syn 28 mesiacov a presli sme na kravske plnotucne. Umele mlieka mu vôbec nechutili a plnotucne je dodnes jeho najoblubenejsi napoj.
v tomto veku podla mna daj to, co mu bude chutit. niektore deti nechcu kravske mlieko, ine nechu umele a mnohe nechcu ani jedno, jedia ale jogurty alebo rastlinne mlieka. dvojrocne dieta dostava drvivu vacsinu potrebnych latok v ostatnej strave, mlieko uz nie je najdolezitejsou zlozkou stravy
Ja som ukončila v 22 mesiacoch to je už rok a odvtedy pije kravske polotučne alebo plnotučné, pred spaním na obed aj večer a ráno ked vstane vypije takmer plnú fľašu, takže 3x denne, nám vravela lekárka že kravské je vhodné, aj to má vitamíny, a umelé mlieko je zbytočné, lebo dieťa už je veľa zdravých vecí, takže má dosť vitamínov a minerálov nemusí to mať v prášku 🙂
Ja som ukoncila dojcenie po 19 mes a dcerka si zvykala na mlieko z automatu cca 1 mes. Najskor nechcela pit ziadne ale musela som ju prinutit lebo je velky jedak este stale papa 1-2 krat v noci. Co by sm jej v noci dala? Seba? Ha ha
Nepotebuje ziadne ine mliecko, len zabezpecit pestru stravu.
ja davam detom od 4.teho mesiaca kravske a nič im nie je su zdravučke
Ahoj, moja mala ma tiez 26m, stale ju este kojim. Ale davam jej pit aj kravske mlieko- ked mame zemiaky alebo cestoviny.
Podla mna, tym ze uz papa vsetko nieje potrebny napr. Sunar a pod. Na noc staci kakao.
ja som kojila 22 mesiacov a tiez som potom davala kravske mlieko, uz dostaval kakao troska skor, aby sme sa oducali od kojenia.
UM je kravske to si treba uvedomit len susene ...
v takom veku nepotrebuje urcite umele mliecko
vsetky vitaminy a mineraly ziska zo stravy
a tiez by som na tvojom mieste skusala skor obilne a rastlinne mlieka a kravske pomenej ...
..ides cele svoje snazenie zmarit umelinou? 2 roky kojene dieta nepotrebuje umele mlieko, sem tam horske alpske plnotucne, alebo kozie mlieko, ale inak vapnik skor zo stravy.......
ahoj jednoznacne mozes kupit sunar a davat mu ho iba na ranajky ako mliecko ja som malemu tiez tak davala ale nemusis mozes vyskusat ci mu to bude chutit a ak hej tak to moze pit dokedy chce
Starsiu dceru som prestala kojit po roku a ziadne mlieko som jej nedavala, ani um ani kravske. Jedla len jogurty, sem tam syr a mlieko mala akurat v kasi. Ak ti ide o prisun vapnika tak ho najdes v inych potravinach.
No v kazdom pripade ak chces davat mlieko tak odporucam kravske najlepsie z automatu.
už nemusí piť žiadne mliečko ak tak skús zdravšiu variantu a to rastlinné mlieka ( kúpiš napr. v dmke) 😉