Ukončila som kojenie 26 mesačného synčeka. Čo ďalej?

21ivanka21
8. jan 2014

Prosim vas maminky co ste ukoncili priblizne v tomto veku kojenie kupovali ste este ako doplnok stravy umele detske mliecko? Ci je to zbytocne? Pocula som, ze do troch rokov by mal pit este detske mliecko a kravske len pomenej. Ako to je? Dakujem za kazdu poucnu odpoved.

danka483
8. jan 2014

už nemusí piť žiadne mliečko ak tak skús zdravšiu variantu a to rastlinné mlieka ( kúpiš napr. v dmke) 😉

dorys
8. jan 2014

Ja som ukončila dojčenie synčeka, keď mal cca 22 mesiacov. Dávam mu denne 2 x 200 ml umelé mlieko (Bebu-iné nechcel-počula som, že chuťovo je najbližšie materskemu mlieku).

swanqueen
8. jan 2014

Ja som ukončila v 19.mesiacoch a malá mi nechcela žiadne, ani umelé, ani kravské. Doktorka povedala,že nevadí, stačí, že je mliečne výrobky.

ewisam
8. jan 2014

Ja prave 4 dni nedojcim 🙂 syn ale vypije uz aj kravske mlieko, nie vela vacsinou vo forme kakaa, ale vypije. Kazdopadne, treba jogurty, syry a pod.

tilly
8. jan 2014

Ja prezne v dvoch rokoch a potom mi uz mlieko nepil... papa jogurty a kyslomliecne vyrobky, mlielo moc nie, obcas kakao..

given
8. jan 2014

Ja som tiez ukoncila kojenie, ked mal syn 28 mesiacov a presli sme na kravske plnotucne. Umele mlieka mu vôbec nechutili a plnotucne je dodnes jeho najoblubenejsi napoj.

ikke
8. jan 2014

v tomto veku podla mna daj to, co mu bude chutit. niektore deti nechcu kravske mlieko, ine nechu umele a mnohe nechcu ani jedno, jedia ale jogurty alebo rastlinne mlieka. dvojrocne dieta dostava drvivu vacsinu potrebnych latok v ostatnej strave, mlieko uz nie je najdolezitejsou zlozkou stravy

zanetamatej
8. jan 2014

Ja som ukončila v 22 mesiacoch to je už rok a odvtedy pije kravske polotučne alebo plnotučné, pred spaním na obed aj večer a ráno ked vstane vypije takmer plnú fľašu, takže 3x denne, nám vravela lekárka že kravské je vhodné, aj to má vitamíny, a umelé mlieko je zbytočné, lebo dieťa už je veľa zdravých vecí, takže má dosť vitamínov a minerálov nemusí to mať v prášku 🙂

erzulik
8. jan 2014

Ja som ukoncila dojcenie po 19 mes a dcerka si zvykala na mlieko z automatu cca 1 mes. Najskor nechcela pit ziadne ale musela som ju prinutit lebo je velky jedak este stale papa 1-2 krat v noci. Co by sm jej v noci dala? Seba? Ha ha

ishani
8. jan 2014

Nepotebuje ziadne ine mliecko, len zabezpecit pestru stravu.

betuska22
8. jan 2014

ja davam detom od 4.teho mesiaca kravske a nič im nie je su zdravučke

jankaba1
8. jan 2014

Ahoj, moja mala ma tiez 26m, stale ju este kojim. Ale davam jej pit aj kravske mlieko- ked mame zemiaky alebo cestoviny.
Podla mna, tym ze uz papa vsetko nieje potrebny napr. Sunar a pod. Na noc staci kakao.

pegie
8. jan 2014

ja som kojila 22 mesiacov a tiez som potom davala kravske mlieko, uz dostaval kakao troska skor, aby sme sa oducali od kojenia.

leporeloo
8. jan 2014

UM je kravske to si treba uvedomit len susene ...
v takom veku nepotrebuje urcite umele mliecko
vsetky vitaminy a mineraly ziska zo stravy
a tiez by som na tvojom mieste skusala skor obilne a rastlinne mlieka a kravske pomenej ...

awalancha3
8. jan 2014

..ides cele svoje snazenie zmarit umelinou? 2 roky kojene dieta nepotrebuje umele mlieko, sem tam horske alpske plnotucne, alebo kozie mlieko, ale inak vapnik skor zo stravy.......

andynika
9. jan 2014

ahoj jednoznacne mozes kupit sunar a davat mu ho iba na ranajky ako mliecko ja som malemu tiez tak davala ale nemusis mozes vyskusat ci mu to bude chutit a ak hej tak to moze pit dokedy chce

dejka77
9. jan 2014

Starsiu dceru som prestala kojit po roku a ziadne mlieko som jej nedavala, ani um ani kravske. Jedla len jogurty, sem tam syr a mlieko mala akurat v kasi. Ak ti ide o prisun vapnika tak ho najdes v inych potravinach.
No v kazdom pripade ak chces davat mlieko tak odporucam kravske najlepsie z automatu.