Ahojte, poprosim vas o vlastne skusenosti.
Ako ste ukoncili nocne kojenie? Cez den mi to nevadi, len v noci sa stale budime dost. Syncek ma 21mes.
Prestali sa vam potom deti budit? Ci sa budia rovnako casto ajtak?
Nejak netlacim na pilu, kludne aj postupne prestanem, len som tehu a obcas mi to je v noci bolestive.
Dakujem
@elizabet173 spime spolu, mame prirazenu postielku bez bocnice, ale zvacsa je az pri mne. Nevstava nikto, len ked mrnci nscucne sa a hned zaspi
Muz velmi skoro vstava, to by bolo tak na pol noci
nemôžeš ísť spať do inej miestnosti? Bude na tvojom mieste spať muž. Robí aj cez víkendy? Možno by bolo ešte lepšie dať drobca spať do inej miestnosti, tak či tak to budeš musieť riešiť o pár mesiacov. Keby si ho skúšala dať spať do detskej najskôr poobede až potom na nočný spánok, hádam by to išlo. Potom už poradiť neviem, jedine začať bez kojenia počas dňa - prelepiť bradavky, sú boľavé a pod. Už je veľký, mal by pochopiť.
Ahoj, mam 4 deti, všetky som prestala na noc kojit okolo 19 mesiacov, cez den normalne dalej. Vzdy to trvalo tak tri dni, vysvetlila som im večer ze v noci uz mliecko nebude, bude s nimi tatino, plakali prve dve noci dosť, muz ich nosil, rozprával im, az zaspali. Ja som sa tak po tyzdni vratila k nim spat. Spali potom dobre, budili sa len raz, pohladkala som a spali dalej. Bez muža by to bolo tazsie, velmi to pomohlo ze on bol s nimi, skuste cez vikend. Drzim palce
Ahoj, no keďže si už pomerne dosť tehotná odporúčam odstaviť od kojenia čím skôr, aby nehrozil predčasný pôrod. Ja som koníka tiež v tehotenstve a dostala som odporúčanie najneskôr do 6 mesiaca dokojit aby sa predišlo riziku predčasného pôrodu nakoľko aj predchádzajúce dieťa bolo predcasniatko..... No ale ku tomu nočnému kojeniu, dávala som cumlík alebo Avent fľašku s vodou, po cca mesiaci sa odstavila, budenie ostalo, ale to skôr kvôli tomu, že chcela kontakt so mnou než že by bola hladná smädná.....
Toto isté čaká mňa 😕 už som to skúšala a malá sa išla roztrhnúť... Zatiaľ sme to zredukovali kojenie pred spaním a v noci, ale najlepšie by bolo odstaviť úplne
Môj syn sa budil v noci veľmi často. Bol zvyknutý na cicik, cumeľ nechcel vôbec. Keď som bola v nejakom 13-14 tyždni som si všimla, že už len chce dudkať, že už tak neťahá mlieko. Tak som mu vytlačila mliečko a len pozrel namňa a povedal " mami ble" tak som zistila, že mlieko už nechce iba cicik. Parkrat som mu ešte tak povytlačala mliečko zatvaril sa kyslo a pustil. Som si ho iba privynula k sebe na hruď a vysvetľovala cez plač , že už je zle mliečko 2-3 noci poreval a teraz spi celu noc v pohode. Keď sa aj zobudil pohladkala som povedala že mamka je tu a bol spokojny. Cez den už potom tiež nechcel. A teraz ked sa ho opytam či chce tak povie,že ne mami už ne😃
Ja som to praktizovala týždeň do zadu nechcem aby sa drobcovi ničili zuby z noc. Kojenia. A aj koli babu v brušku. Nemala som možnosť ho dat dakomu inému spi somnou v posteli. Tak som to redukovala, raz som ho na kojila raz spievala pesničku, pomojkala, potom zas nakojila.A podarilo sa konečne sa budi raz za noc. A už v noci nekojim. A konečne si poriadne pospim.
@ivka21 dakujem, idem na to rovnako... cez den dam ked pyta, v noci šškam, hladkam, prso dam len ked place... uz menej pyta v noci 👶❤️
neviem ako spíte, keby k nemu v noci vstával len manžel, dalo by sa? Keď začnete z piatka na sobotu, noc z nedele na pondelok by už mohla prebehnúť celkom fajn, aby sa aj on vyspal. Je už veľký, kojenie nepotrebuje a ty sa potrebuješ vyspať. Nenahrádzala by som ale mlieko čajom, maximálne trošku vody do fľaše, nech si ju dá sám.