Ukončenie nočného dojčenia a ranné vstávanie

wranica
26. okt 2024

Ahojte, rozhodla som sa ukončiť nočné dojčenie, mám 14-mesacneho krpca a problém je, že si začal posúvať ranné vstávanie. Je to už vyše týždňa, čo ho v noci nedojcim, prvych pár dní sa dosť budil v noci a ráno o 5 sa ho už nepodarilo uspať, tak sme dali raňajky a nakojil sa. Teraz sa v noci budí menej, tak 1-2 x, čo ho len uspim. Avšak stále sa budí o 5, niekedy už dokonca o 4 a už ho neviem uspať a nakoniec mu musím dať mlieko. Nedojcim ho v posteli , ale na stoličke , potom ho ešte zoberiem do postele, zaspí, niekedy po hodine zase musím dojčiť a potom zase spí ešte na hodinu. Ako dosiahnuť, aby vydržal dlhšie? Môže byť už naozaj hladný, že jednoducho bez mlieka už nevydrží? Spať chodí väčšinou okolo 20:00. Čiže vydrží tých 8-9 hodín. Je pravda,že nie vždy sa výdatne naje pred spaním, ale aj keď mal lepšiu večeru, vstal aj tak okolo 5 ráno. Vodu ráno , resp.cokolvek.ine na raňajky odmieta. Čo robiť? Mám byť neoblomnejsia a namiesto mlieka mu núkať niečo iné? Nemáte niekto skúsenosť? Ďakujem.

zuzkaa1991
26. okt 2024

@wranica moja sa budila na mlieko asi do 3 ci koľko mohla mat...ale mala.umele alebo od 2.5r kravské...dala.som jej flasku spala vedla mna vypila a zaspala.hned....keby som jej nedala mlieko prebudi sa uplne a by nezaspala....
Ked nechcete kojiť skusit dat.caj vodu poprípade kravské mlieko staci aj 100ml

jana35798
26. okt 2024

@wranica skusenost s dojcenim sice nemam, tak neviem ci ti to pomoze, ale nam pomohlo skvalitnit nocny spanok, ked som zaviedla 2.veceru. Naje sa okolo 18 1.veceru a okolo 20 2.veceru, vacsinou kasu. Spat chodi okolo 21:00 a to este vypije mlieko. Posledne dni si to uz neziada ale prechodne chcela viac jest a prespala takto celu noc 🤗
No a este by som sa skusila pozriet aj inym smerom. Mozno nepotrebuje tolko spat ked ho ukladas o 20 a aj cez den ma este nejake 1-2 spanky predpokladam. V 14 m moje dieta spalo 10h v noci a cez den 2h spolu. Nedalo sa ju aj ulozit skoro aj pospat rano dlhsie 😅

angeli121212
26. okt 2024

@wranica ja keď som odstavila svojho drobca v cca rovnakom veku som nahradila svoje umelým a postupne som vynechávala niektoré dávky až raz mal črevnú virózu a nemohol mlieko tak vtedy som nahradila UM uplne vodou na noc a od vtedy si nad ránom cucne vody a spí dlhšie kus

angeli121212
26. okt 2024

@wranica a ako píše kočka vyššie jesť som musela dávať ešte tesne pred spaním lebo bol jednoducho hladný