Ukončenie nočného dojčenia

lienka951
29. dec 2024

Ahojte mamicky,
Rozhodla som sa ukoncit nocne kojenie dcerka ma 17m.
Dnes som spala v obyvacke a dcera s muzom,budila sa vzdy v celu hod a plakala… nejak sme to zvladli a pol 7 som jej dala mlieko a vstali.
Neviem ci som urobila ze som jej dala rano,inak je kojena cez den len pred spankom,nepyta sa viac.
Ako ste to prosim zvladli vy a kolko dni to trva?
Vsade hovoria ze 3 dni. Dakujem

martinka13
29. dec 2024

Keď odstaviť, tak odstaviť. Dieťa bude mať chaos, že raz dostane, inokedy nie. Potom bude plač stále

lienka951
autor
29. dec 2024

@martinka13 takto radia laktacne aj spankove poradkyne,aj zname to tak urobili a slo to

lienka951
autor
29. dec 2024

@martinka13 myslim ze neexistuje recpt co je spravne,takze ma skor zaujimaju skusenosti ako som sa rozhodla ja,ale vas nazor berem tiez

t1nusa
29. dec 2024

@lienka951 ja keď som odstavovala na noc, prelepila som si bradavky leukoplastom a tvrdila malej, že mám práve “bo” a nemôžem jej dať preto mliečko… uspala som ju kojením, ale povedala som jej, že ďalšie mliečko bude až ráno… prvú noc plakala veľmi často a budila sa snáď každú hodinu… nosila som ju na rukách, mojkala, veľa veľa rozprávala s pokojným hlasom, uisťovala ju, že som pri nej atď… srdce by mi nedalo nechať ku plakať samú s mužom… druha noc bola lepšia, budila sa ale nie tak často, napila sa aj vody… tretiu noc sa zobudila už len raz, napila sa, ľahla a spala ďalej, ale keďže spíme na posteli spolu, stále sa uisťovala, že ležím pri nej

lienka951
autor
30. dec 2024

@t1nusa dakujem, tiez mi to trha srdce byt mimo ale 1x som tam sla bola s toho uplne mimo revalq hodinu, inak ju muz ukludni do 2-3 minut, on to s nou vie super,druha noc bola lepsia, uz sa nebudila kazdu ako pisete ale kazde cca2 , uvidime dnes❤️

simca06022011
30. dec 2024

tak ak sa dojci len vecer pred spankom a potom v noci = to mne pride ksor ako ukludnovaci ritual a nie potreba jedla. Asi by som sa zamyslela, ze ked uz, ci neodstavit uplne.

lienka951
autor
30. dec 2024

@simca06022011 myslim ze dieta v jej veku to uz nema formu potravy ale zvyk,nechcem to seknut uplne,s tym som este neni ani sama ok a tento pomaly sposob mi pride blizsi ako radikalne Ukoncenie