Ukončenie laktácie

ludka321
12. júl 2023

Ahojte ,ak má niekto skúsenosti,potrebujem ukončiť laktaciu a pracuje mi jeden prsník na 100% a druhy na 40%🤦‍♀️ dr mi vravel že mi lredpise tabletky ale môže mi byť po nich zle,viete poradiť niečo iné?aký je postup bez nich??

timea301196
12. júl 2023

Prestať kojiť a ricinus

diaalex
12. júl 2023

@ludka321 šalviový čaj pomáha alebo homeopatiká

anavixy
12. júl 2023

Hlavne nedojcit, vytlacat alebo odsavat mlieko len minimalne do ulavy, idealne co najmenej stimulovat bradavku… potom salviovy, matovy caj, existuju aj homeopatika (ucinok je otazny ako vzdy pri homeopatiku, ale nepokazis nic..), studene obllady na zmiernenie neprijemnych pocitov… samozrejme s tabletkami by to bolo rychlejsie, ale ak “mas cas”, tak zarucene tvorba mlieka ustane aj takto (samozrejme par kvapiek sa moze objavit aj o niekolko mesiacov)

lilizzachy
12. júl 2023

@ludka321 nedojcit, mlieko odsavat len minimálne ak by si cítila tlak na prsníku, mne takto odišlo mlieko za 3 tyzdne, lekárka mi ešte radila zaviazať si prsia ale to som nepotrebovala, že ak by toto nezabralo, tak jej mám volať a predpíše mi nejaké tabletky, ale mlieko sa prestalo tvoriť samo keď som prestala kojit.

ludka321
autor
12. júl 2023

@lilizzachy ja nedojcim ale pol roka odsavam a veľmi mi tvrdnu prsia ,už som mala aj zápal raz a tak neviem kedy to je do úľavy 🤦‍♀️🤣

ludka321
autor
12. júl 2023

@anavixy ja stále len odsavam už pol roka ale mne veľmi tvrdnu prsia tak sa bojím ze nebudem vedieť len do úľavy 🤦‍♀️

anavixy
12. júl 2023

@ludka321 vyskusaj, do ulavy znamena tak aby si ich nemala ako kamen, studene obklady hned po odsati alebo podla potreby 🙂 neviem ako je to s tabletkami ci tam tiez nemusis dodrziavat to ze co najmenej drazdit prsia 🤔

ludka321
autor
12. júl 2023

@anavixy mne dr vravel že ak nechcem tabletky tak stlačiť a vôbec neodsat, aby sa netvorilo mlieko ďalej ale ja sa bojím zapalu😮‍💨

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ludka321
autor
28. júl 2023

@magda15 ona už od malička chcela viac fľašu ale dosť som počula ze muž by mal skúšať keďže u ženy je naucena na prsnik a umelé mlieko hneď začala pit🤣 lepšie ako moje 🤷‍♀️