Ahojte baby...chcem sa spýtať, ak sem náhodou nakuknete....tie ktoré ste kojili....ako ste to ukončili?
ak vám jasné že mliečko samo neodišlo...ja som kvôli tomu potratu musela prestať kojiť, kedže mi zistili toxoplazmozu a musím sa preliečiť....budem brať silné lieky a aj ked niektorí tvrdia že sa to môže a do mliečka sa nedostane...tak tomu neverím už...bežné lieky slabé hej, ale toto sú silné, tak som to radšej skončila...však som ho kojila 19 mesiacov, čo je podľa mňa super.....
...ale ak ked som posledný krát kojila 6 decembra, tak ešte stále mi z jednéhé prsníka ked stlačím vyjde pár kvapiek...nie je to už biele mliečo ale žlté...tak neviem čo s tým...postupne som sa to snažila ukončiť, po troške poodsávať ale z jedného v pohode, tam už nič a v tom druhom stále tých pár kvapiek....neviem čo s tým...nechcem aby mi tam niečo ostalo a po rokoch buch zistia nádor alebo čo.... :(
Skús si kúpiť v lekárni homeopatiká na zastavenie laktácie ricinus communis 30CH alebo lac caninum 30CH. Myslím, žeby si to nemala odsávať alebo vytláčať, lebo tým sa ti to stále bude tvoriť. Ono to postupne bude stále menej a menej, až odíde úplne 😉
ja som ešte 2 mesiace po ukončeni dojčenia, mala taketo kvapky mlieka.... už nemam 😉
dakujem za rady :D už neodsávam, odsávala som len týždeň po ukončení kojenia, lebo sa mi zbieralo mlieko a boleli ma prsia...ale postupne stále len trošku,až nakoniec ani pol štamperlíka nevyšlo...vtedy som prestala a už len v sprche som sem-tam skúsila či ešte ide....
takže....asi je to normálne že tých pár kvapiek vyjde....aj to len ked bradavku, nie celý prsník...
mna skôr zaskočilo to, že je žlté?! :D
Neboj sa, takto ti moze mlieko vytekat este dost dlho po dojceni (mne pri stlaceni tiez vytekalo zlte a slane!), kludne aj rok a vraj aj dlhsie. Ak to po case neprejde, prip. nebudes moct otehotniet, nechaj si u gynekologa skontrolovat hladinu prolaktinu.
Mne tieklo mlieko este dalsie 4 mesiace ked som si stlacila tak nemusite mat obavy a to pri obidvoch dcerach.