Ukončenie dojčenia zo dňa na deň

lenik223
28. okt 2021

Ahojte, prestali ste niektorá kojit so dňa na deň? Mám ročného syna, v noci chce piť aj 6-7 krát, (skôr si myslím že ani nepije) a už má aj dosť hryzie ... Chcela by som už pomaly prestať ale neviem ako...proste mu v noci nič nedat a hotovo??? Alebo čo poradíte??

avocmada2
28. okt 2021

@lenik223 ja som tak prestala zo dna na den pri dvoch detoch. Je to hlavne o tom ze to musis vydrzat ty. Proste sa zatat ze nie aj ked bude plakat. Prve dva dni boloi tazke ale potom uz dobre.

lenik223
autor
28. okt 2021

@avocmada2 veď toto... Už som chcela začať pred týždňom ale strašne plakal tak som mu zase dala napiť .. do kelu snáď sa mi to podarí 😂 a s mliekom to je potom ako?? Ešte stále sa bude tvoriť??

jaskolka
28. okt 2021

My sme to riešili tak, že v noci s nim spi muž. Keď som spala aj ja, tak celú noc mravcal, hľadal prsník a nevyspal sa nikto.Ked spi s otcom, je ako dudok, zaspí okolo 20.30 a zobudí sa ráno o 7.30. Neviem, či ch es úplne prestst, alebo len v noci.
Cez deň ja svojho totiž ešte kojím, len nočný "mliečny bar" som zrušila. Malý ma 13 mesiacov.

lenik223
autor
28. okt 2021

@jaskolka ja by som chcela úplne, ja to mám opačne že cez deň ho už nekojim, iba v noci, a už poslednú dobu to je fakt o drzku 😂 a koľko noci trvalo kym sa naučil v noci nepiť ??

ivka21
28. okt 2021

@lenik223 lepšie je postupne obmedziť počet dojceni aj pre teba - prsia aj psychicky pre dietatko

avocmada2
28. okt 2021

@lenik223 ja som chcela prestat postupne....ale u nas to bol proste len jeden zacarovany kruh ....raz som nechcela dat plac plac plac....a potom druhy krat zase dala....mala som pocit ze vzdy zaciname len od znova a za mesiac sme sa nikam nepohli...tak som si povedala ze to dame natvrdo.

No a mlieka sa robilo habadej.....odsavala som sa a potom som z toho varila krupicnu kasu a davala tu 🙈😄. Ale odsavala som nikdy nie do prazdna len na uvolnenie tlaku...

Vzdy ked niekto povie ze odstavil postupne tak si vzdy len poviem ako to dali (v dobrom).

lenik223
autor
28. okt 2021

@ivka21 jasneee, myslim že to bude asi lepšie postupne 🙂

ikissedagirl
28. okt 2021

@lenik223 tak kto je u vas sef? ty, alebo dieta? jasne, ze place, ked mu zo dna na den zoberies nieco, na co bol zvyknuty. ale ty si dospela, rozhodla si sa, lebo mas na to svoje dovody, a on to musi respektovat. nejde tu fyzicku ani psychicku ujmu, len pohodlie. rozhodnutie je na tebe 🙂

lenik223
autor
28. okt 2021

@avocmada2 veď toto... Zase mne je to ľúto keď vidím že chce odomma pit a nedám mu...cez deň som prestala postupne ale noc je vždy taká krízová lebo proste nedám mu jesť chleba v noci 😂 vždy len pri Tom kojeni ostaneme...možno skúsim aspoň jednu fľašku umelého ... ☺️

lenik223
autor
28. okt 2021

@ikissedagirl ďakujem za povzbudenie, dúfam že to zvládneme 😂 ak nie hneď tak aspoň postupne

didi2102
28. okt 2021

@lenik223 Mam to po druhý krát za sebou cca mesiac za sebou,proste som nedala a koniec ... Ešte som v noci nechala malú s mužom nech sa trápi,napodiv to zvládli na 1

jaskolka
28. okt 2021

@lenik223 u nás asi týždeň sa budil, plakal, muž mu dal vodu z fľaše a potom to prešlo. Teraz sa síce zobudí ale hneď aj zaspí, už neplače, nevyžaduje ani vodu.

jaskolka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
euie
28. okt 2021

Ahoj, ja som toto zvladla minuly tyzden.. Trvalo to dve noci!! Sla som podla toho, ako mi povedala pediatricka. Moja dcera nechce ani cumel a odmietala aj UM. Spava medzi nami na posteli a pocas noci som sa ani nesmela otocit na iny bok, bolo to strasne!!
Takze rady od doktorky: dieta si da UM ked bude hladne, neexistuje ze by sa vytrapilo dobrovolne hladom.
V noci ked dieta place, proste nedat prso a vydrzat. Odporucala aj aby som spala inde, ale u nas netrebalo.
Prax: v jeden vecer mala chcela uz ist spat a len plakala ze chce ist na prso (uspavanie kojenim) ale nechala som ju trochu (dost) vyplakat v kresielku. Uz v tom kresielku potom vypila UM z flase!!!! V ten vecer som ju s placom uspala na rukach, ale dalo sa.
Asi je to UM aj sytejsie, ale mala som pocit, ze celkom dost potiahla bez toho aby zas chcela prso. Ked sa zobudila, plakala ale len sme ju hladkali a po 30s spala dalej. Toto sa zopakovalo mozno 2krat tu noc...
Dalsi vecer sme ju uz vedeli uspat s flaskou UM a pocas noci sa zobudila dvakrat na 5s, pomrmlala a spala dalej!!
Teraz kludne prespi aj celu noc, pripadne sa raz zobudi natankovat s UM. Ja sa ale budim pravidelne pocas noci, lebo za tych takmer 12mesiacov som si uz zvykla sa stale budit, tak to asi este potrva, kym aj ja budem mat normalny spanok.

Btw, prve 3rana som mala prsia ako Pamela, tak to este som malej dala rano, ale uz to prirodzene odislo a uz mam mlieka minimum.

Na kontrole tento tyzden som pediatricke spominala, ze sme to dali podla jej rad. Sestricka povedala: tak to ste asi prva 🙈😂 tak ti zelam, nech si druha.

lenik223
autor
28. okt 2021

@euie wau tak to ste super zvládli, ďakujem za radu, vyskúšam aj ja ☺️☺️

euie
28. okt 2021

@lenik223 ono je to ovela lahsie ako sa to zda, len ten zaciatok je najtazsi, sa odosobnit a nechat dieta plakat. Ale bude menej a menej. A po prvom "soku" to ide rychlo. Drzim palce

brigib
31. okt 2021

@lenik223 ja som zo riesila tak, prvy den plakala a spala s dcerkou manzel.
druhy den uz vypila mlieko a spala som nou.
tiez 6-7x v noci na cici aj cez den furt, za kazdu malickost, spadla a uz mi trhala tricko. ja som bola strasne vycerpana. odkedy som odstavila mam plno energii a spime celu noc.
myslela som ze tazsie to bude, ale nastastie iba jednu noc trvalo odstavenie

mareri
22. nov 2021

bude to trochu naročne, ale musiš vydržat. Bud eplakat, musiš mat pevnu volu, ale inak to asi nepojde