Ahojte mamicky. Chcela by som sa opytat tych mamiciek kt.ukoncili dojcenie zo dna na den ako to zvladli ich deti. Ano som si vedoma ze to bude plne kriku a placu ale moja mamka mi navrhla aby som ju na tyzden nechala jej. Mala ma 13mesiacov. A kojim pred obednym spankom a vecernym a v noci aj 5x. Je to hrozne terax lebo mam uplne dokusane bradavky a doslova trpim pri kojeni tak rady tipu "este je neodstavuj" nechcem moc uz pocut lebo som pevne rozhodnuta. Len neviem ako ju potom uspavat kedze aj ked som jej skusala davat mlieko nechcela.ani granko. Odmieta aj jogurty. Tak neviem. Alebo odniest mamine a nestarat sa ? A ja konecne dospim rok zivota 😁 dakujem za pomoc
@meggyinka Tak pokiaľ si rozhodnutá, tak daj malú mamine a užívaj si spánok. Moja mama taká ochotná nebola, takže ja som odstavila malého postupne, ale moj ma nikdy nehrýzol, aj ked mal už zúbky. Určite to nejako zvládnete, neboj sa. Nájdete si nejaký uspávací rituál, bud mliečko do fľaše alebo aj bez mlieka, ak nebude chcieť piť umelé. Držím palce.
Kamoska si natrela prsia horcicou a mala to len zacitila a bolo po kojeni a to bola teda riadna prisavka. Verim ti,zeas toho dost,len ci to mala bude zvladat takto drasticky a este na tyzden.
Ja som odstavovala iba takto.. Jednoducho som sa rozhodla a uz nedala.. Syn mal 15m, ale to slo lahko, lebo uz som bola tehotna a mala som malo mlieka, tak bol rad,ze sa konecne napapal UM pred spanim..
Dceru som odstavila v 13m, celu noc sa prisavala, odsavala a ja uz som to nevydrzala.. Jednoducho som nedala, 3noci mi plakala, ja som ju vela mojkala.. Vecer dostavala caj, lebo UM zo zaciatku nechcela, v noci dostala vodu zo sosacika..
Ja osobne som nechcela deti dat nikomu inemu, lebo som mala dojem ze by mohli byt uplne zmatene, ze tam nie som ani ja a ani mlieko.. Tak som ten plac pri dcere zvladla sama..
@meggyinka poviem ti len toľko k že dieťa si samé povie kedy dosť 😉 moja dcéra sa odstavila sama keď mala 2,5 r a syn teraz keď mal 2 ale poviem ti že kojenie syna bolo utrpením a to doslova chodila som ako múmia za noc aj 10 x hore bradavky krvavé no hrôza ale vydržala som to a potom som pomaly odkladala kojenie najprv ranné potom aj poobedne lebo na prsníku zaspaval a potom aj večerné tiez keď zaspaval no v noci si ešte pýtal ale po týždni ho to prešlo úplne a ako sa prestal kojit prespí konečne celú noc 😉
Môj malý bol totálna prisavka nechcel ani nič jesť a ni mlieko okrem materského to bol dôvod na odstavenie (2rocneho)a v noci každých 5 mín.totalny zavislak ale....jedného dňa my došli nervy potrela som citrónom a nechcel aj v noci som mala citrón pri sebe a jed si vypýtal tak som si natrela potom mrnčavy sa otočil a spal trvalo to dlho kým si odvykol ešte teraz chodí pýtať skoro po roku ale som nekompromisná nie a hotovo s naučil sa aj jesť teda na rozdiel od vtedy aj teraz má problémy s jedením ale je to lepšie a noc prespí celú a hlavne v noci jej nedávaj nič okrem vody čistej inak budeš na tom istom na čom si bola bude sa stále budit
Moja dcéra bola odstavená z hodiny na hodinu,z dôvodu mojej choroby. Mala takmer 2 roky,vtom čase mala mat.mlieko asi 3xdenne. Už to bol rozumný človiečik,ktorý pochopil,že "didi"je chorá 😂, trošku poplakala a bola odstavená. Inak to nešlo.
@meggyinka - teraz odstavujem malú, lebo potrebujem brať lieky. Má takmer 2 roky, už raz som to skúšala, ale akurát potom ochorela, tak sa zasa dojčila. Vynechavala som jej denne davky pred spanim, ale ona potom malo pila, čo bolo zle. V lete som popracovala na tom, aby pila aj ine ako materske mlieko - vodu. Odmietala, tak som jej striekacmi a lyzickami nasilu davala. Tak si zvykla, dnes už pije vodu ok. Na ranajky som jej zacala davat normalne pečivo s mliekom /aj kravske aj umele/. Tiež si zvykla a vypije. Dzusy a čaj nechcela. teraz prichadza na chut uz aj caju. Takže podchytila som pitie - aby som si bola ista, že bude mať ok pitný režim. Koncom augusta som proste prestala dojčiť - muz mal dovcu, chodil ju davat spat on. Nemame tu rodinu, tak musi on. Asi 3 dni prišerny plac, som sa len drzala, aby som tam nevbehla. Normalne ju nemam chut odstavit, len musim, tak som sa nutila. V noci sa tiež len asi prvu a druhu zobudila, ale nespim v spalni. Skusam byt oddelena. najvacsi problem bol rano, lebo ona sa zvykla vela dojcit po prebudeni. Len to som vyriesila tym, že som uz oblečena, periny odložene, že si pýtala, tak som ju pomojkala a sups v kuchyni hned rožok a mlieko. Mama je dobré riešenie, určite, aby zabudla, taka maličká zabudne rýchlo. Len aby nebola dehydratovaná, tak radšej odsleduj či a kolko pije. Lebo viem, že moja si ani nepytala a pritom iste bola smadna. A to by bolo zle.
nemám skúsenosť,ale nedávala by som ju k mame,dosť to bud epre malú šok odstavenie a ešte aj bude v inom ako domácom prostredí,v inej posteli....pretrpela by som to odstavenie u nás doma nejako,ved rok to trvať nebude
@meggyinka Ahoj, necitala som komenty, ale mam skusenost- od sestry, ta odstavila presne ako rozmyslas, odisla od maleho na 5 dni. A pomohlo, maly ked nemal stale mliekarne pod nosom pochopil ze nebude a velmi neriesil. Ked sa segra vratila natrela si dvorce genciankou- ked maly kukal, ze by si este dal, povedala ze vraj su pokazene. Rozmyslal a vzal to na vedomie 🙂
Ja som musela pri oboch synoch odstavit zo dna na den kvoli nevolnostiam v dalsom tehotenstve, pri starsom som dokonca zostala doma a nejako to tiez v pohode spracoval, ja som len lezala, hned sa chytil na UM. Pri mladsom som rano odisla (teda doplazila sa) do poradne a uz som sa tyzden nevratila, takze to bolo jasne 😀
Za mna teda len odporucam na par dni dieta uplne "odstrihnut" aj od mamy, podla mna lepsie ako byt pri nom a "nechciet" mu dat, to podla mna nesu este tazsie.
Vela zdaru 🙂
Este pozeram reakcie, tak moj nazor- dat dieta na par dni babke alebo ho nechat otcovi a odist- co je na tom za trapenie? Ved ho nedavame do decaku... preco zrovna trauma? A naozaj ked vidi cely den mamu ktora neda cici- pre neho to musi byt podla mna horsie ako par dni stravit u blizkej osoby bez mamy.
Ahoj Meggyinka.
Prvých 2 synov som odstavovala postupne, keď mali 1,5 roka t.j. kojenie počas dňa som postupne nahrádzala inými pokrmami a nočné kojenie som nahrádzala umelým mliekom - Hami, Sunar. Chlapci si našťastie na umelé mlieko rýchlo zvykli, takže nebol problém. Po odstavení prespali celú noc resp. sa budili už len 1-krát...to vypili buď Sunar alebo čaj.
Tretieho syna som odstavila zo dňa na deň, keď mal tiež 1,5 roka. Bola som už totálne vyčerpaná, lebo v tom čase sa v noci budil 8-9krát a len žul prázdne bradavky...mlieko mi už pri takej frekvencii vôbec nešlo. Takže popri kojení som ho už naučila aj na umelé mlieko a potom jeden víkend sme išli spať ku našim a tam s ním v noci bola iba moja mamina. Ja som bola vo vedľajšej izbe, keby už bolo naozaj zle. Prvú noc poplakal trochu viac, odmietol čaj aj Sunar a zaspal. Druhú noc už to bolo lepšie a keď zistil, že nemá na výber, mama prsník nedá a po ruke bola len fľaša so Sunarom, tak vypil aj ten. Odvtedy v noci pil už len umelé mlieko.
asi to nie je najlepší nápad odstavovať zo dňa na deň. nejakú tú postupnosť by to asi chcelo
Dakujem zienky.No prvu noc sme skusili doma. Zobudila sa o pol11 tak pol hodky poplakala umojkala som ju a pospala do pol4.potom sa zobudila a fo 5tej vystrajala ale sla som jej do kuchyni dat papat a zjedla vyzivku a super zaspala. No len mlieko z flase vypluvala aj UM aj kravske. Tak neviem ako ju potom naucit na to. Uspavate deti tak ze im date vzdy flasu s mliekom? Dnes na poobedny spanok mi zaspala v kociku ale vecer neviem ci este dat cicu a len v noci nenakojit? Vdaka za rady 🙂
Tak to ste noc nemali až takú zlú. 😉 pokiaľ si už cez deň nekojila, tak skús nekojiť ani teraz večer pred spaním. Resp ako kompromis, odstriekaj mlieko a daj jej ho vypiť z fľaše. A v noci namiesto prsníka znova skúsiť buď UM alebo čaj, resp čistú vodu. Naši chlapci zaspávali na noc buď na prsníku, alebo potom s fľašou. Keď boli kúsok väčší, tak bez fľaše, ale musela som ich držať za rúčku.
Tak držím palce, nech túto noc v pohode zvládnete.
@silvitita Moj Tobino ma dva roky a 4 masiace a pred 4-mi dnami som to riesila uplne rovnako a jeho reakcia presne takato 😃. Teraz na 4.den uz ani mlieko nepyta,lebo vie ze su "ciciky" pokazene 😄😄. A to hol veru tiez riadny zavislak. Cez noc zo 3x, vzdy pred spanim a vzdy ked ho bolo treba utesovat pri placi. Tak verim ze uz mame pokoj(hlavne teda ja ☺️). Ale bude mi to veru aj chybat..😉
Tak daj mamine a nerieš