Ukončenie dojčenia po dvoch týždňoch

11. apr 2022

Mamicky, je tu niektora, ktora prestala kojit po cca 1-2tyzdnoch zo svojej vole? Nerobilo to problem? Totiz ja uz nevladzem, maleho kojim, ale 15-20 minut pred kojenim sa zlosti co sa nevie prisat potom zaspi po par minutach sania... ja uz nevladzem. Takto som bojovala pri prvom dietati niekolko mesiacov, mala som 2 laktacne a aj tak to nepomohlo... proste kolkokrat som uz z tohoto taka vystresovana ze revem cely den😔 maly potom place od hladu, dam ho na prso ale zase dookola to iste. A ked sa nahodou prisaje, bohchran aby pustil potom uz sa opat neprisaje. Nechcem pouzivat klobuky ale musim lebo uz mi ho je luto ked sa nevie prisat.... 😔

ildiko36
11. apr 2022

Ja som neprestala, pri prvom synovi po 3mes trapenia sa spustilo mlieko, a to bojovanie stalo to za to.

luci_ba
11. apr 2022

Ak by si mala mat z toho nonstop take stresy tak sa na to vykašli. Mamina musi byt spokojna aby aj babo bolo. Ked tak môžeš obcas odsat a kombinovat s umelym

lienka.7
11. apr 2022

Pozri, rob ako ty cítiš. Ja však nevidím zmysel v tom, aby si sa trápila ty aj malý. Odsaj si mlieko a krm ho normalne fľaškou . Tiez som to mala podobne, pred kojenim scény, 2x potiahla a zaspala. A takto dookola... najma v noci som myslela, ze ma doslova vystre, ked som ju aj 2 hodiny kojila. Vydržala som to skoro 3 mesiace. Základ je pohodova mamina, potom je aj babo v pohode.

sima1415
11. apr 2022

Netráp sa zbytočne nestojí to za to 🙂 ak nechceš dávať UM odsaj svoje a daj mu ho cez fľašku ale proste daj rovno UM a hotovo 🙂 ja som pri dcére bojovala a tiež keď mala dva mesiace som sa na to vytoto a poviem ti lepšie som nemohla urobiť a pri synovi to išlo ľahko takže stále kojim ale zase je problém že on nič iné nechce len prsník a už je to neusnosne keďže fľašu odmieta to radšej bude bačať hladom :D takže moja odpoveď s*r na to 🙂 radšej šťastná mama s UM ako troska s MM 🙂

pininka1
11. apr 2022

Trapila som sa 6 tyzdnov, az muz povedal ze to nestoji za to, aj tak sme dokrmovali. Tazko som to znasala, ale nakoniec som si povedala ze dieta potrebuje spokojnu mamu a nie vecne vystresovanu. Plne bez dokrmovania som dojcila len tretie dieta a teda sme si to obe uzili a som za to vdacna.

amonet
11. apr 2022

ano prestala som, upokojila som sa ja aj dieta, ma 19m a je spokojna a zdrava aj na UM🤷‍♀️

henka123123
11. apr 2022

Hnef ako som prisla z porodnice som zarobila um

vandica
11. apr 2022

Ja, po 2tyzdnov. Nevedel sa prisať, mala som úplne málinko mlieka, aj tak bol viac na umelom ako na mojom mlieku. On reval, ja som revala. Keď som mala ísť kojit hneď som už bola nervózna, proste bolo to o ničom. Keď som s tým prestala, spokojný bol aj on a hlavne ja. Pre mňa bolo oveľa oveľa jednoduchšie dať mu fľašu. A teda mne to kojenie vôbec nebolo ani príjemné 🤔 Ako niektoré sa nad tým rozplývajú - bez urážky, žiadnu kojacu nechcem uraziť, ale fakt mi to bolo nepríjemné. Ale obdivujem každú ženu, ktorej to išlo,a robili to s láskou.

p.j.jacky
11. apr 2022

Nájdi si laktacnu poradkyňu . Pomôže !!!

mia_von_prag
11. apr 2022

Kojenie nie je žiadna povinnosť. Vynosila si dieta, porodila ho a toľko trápenia by už stačilo. Zariaď sa tak, aby si bola v pohode ty a dieťa nakrmene.

Ja som mala malo mlieka a cele dni som robila 5 veci.
1.revala pri kojeni ako to bolelo 2. krmila um 3. umyvala fľaše a sterilizovala 4. odsavala mlieko 5. prebalovala a popritom som sa desila, že zas bude mať hlad a začne kolotoč odznova.

Vydrzala som 3 týždne, isla som sa zblázniť. Potom som s tym prestala, dostal len um a odvtedy sme všetci spokojní.
Vôbec nechápem, keď mi niekto hovorí o kojení, ake to je krásne. Možno tak pre ňu samotnú.
Ja nemám na to ani jednu peknu spomienku.

mia_von_prag
11. apr 2022

@amonet presne, moj ma skoro 3 roky a stale chce svoj Hipp 😁 je normálny zdravy chlapec, jeho jediná choroba bola soplik na 2 dni a kasel na 5 dni.

A k tym laktacnym, mna jedine zdeptali, ani jedna nepomohla.

bikarbona
11. apr 2022

No ja osobne nemozem dopustit na flasku s UM. ☺️

amonet
11. apr 2022

@p.j.jacky so mnou to realne vzdali dve laktacne

zuzahajdulka
11. apr 2022

Skusila si certifikovanu laktacnu poradkynu napriklad z Mamily? Lebo je plno vselijakych samoucnych, co su sice lacnejsie, ale nepomozu, lebo nevedia, len sa tak tvaria. Materske mlieko znamena tisic dolezitejsich veci pre dietatko, nez len zasytenie hladu. A ma to aj mnoho vyhod pre teba. Bola by velka skoda, keby si o taku vyhodu prisla. Ak sa maly nauci prisat, bude po probleme. Odporucam co najskor dohodnut kvalitnu LP.

zorkahorka
11. apr 2022

Vydrzala som 2 mesiace, mala som sprvu pocit viny, ale odlahlo mi. Dolezite je byt v klude. Ak budes spokojna ty, bude aj babo. Aj bez materskeho mlieka. Na nom svet nestoji.

euka210
11. apr 2022

Aj moj treti mal problem sa prisat, ale ax 15min.to netrvalo. Bolo to na nervy, ale pre mna bolo dojcenie velka priorita. Takze som vydrzala a slo to.

rajciak92
12. apr 2022

Ja práve uvažujem čo ďalej. Malý sa mi prvý mesiac neprisával, ale mala som veľa mlieka, a kojit som chcela aj zo zdravotných dôvodov pre seba. Tak zavolala laktačnú, odsávala a rozbehali sme to. Potom ho chytil reflux, kojili sme ďalej a teraz má skoro 4mesiace a začal štrajkovať na prsníku. Tak tiež začíname dokrmovat UM a možno naň aj prejdeme. Akurát to nie je jednoduché - z fľaše nechce piť. Tak je to boj. Nežiadam o radu, len píšem svoju skúsenosť. Pre mňa bolo kojenie dôležité, mám veľkú podporu manžela aj mamy, prvé bábätko a na začiatku som mala fakt veľa mlieka, tak sa dalo o to zabojovať. Ale sú aj mamičky ktoré nemajú takú motiváciu alebo taký dobrý štart tak chápem aj tie čo bojujú, aj tie čo rovno idú na UM, aj tie čo sa nejaký čas snažia a potom to vzdajú. Myslím si že základ je spokojná mama. Keď bude mať dieťa 15rokov, nebude sa pýtať či bolo dojčené, ale aký s ním budeme mať vzťah, to bude rozhodujúce. Takže sa cíť slobodne. Je normálne chcieť kojit a takisto je normálne sa rozhodnúť pre UM. 😉

mareri
26. apr 2022

ked nemaš mliečko tak kludne. Dnešne umele mlieka su na velmi vysokej urovni