Ahojte mam 5 mesačne bábätko, len kojim, v noci mam začal bolieť pravý prsník, je úplne naliaty, na vrchnej strane ho mam veľmi tvrdý až sa mi zdá, že tam mám veľkú hrudku, keď som začala cítiť ze sa mi nalieva tak som kojila len s neho celú noc aj teraz ráno ale vôbec to pnutie neustupuje, prosím Vás co mam robiť? Začína to bolieť.
Nahriat a poriadne poodsavat sledovat si prsnik ak sa objavi cerveny flak tam kde citis hrudku utekat na pohotovost moze ist o absces..
Malo by,ale keby sa nieco nezdalo tak urcite zajdi k lekarovi, aby sa ti to nezapalilo
Ahoj, aj mne sa to raz za čas stane. Mne to napr odsávačka nechcela odsať. Najlepšie je na to prso stale prikladať bábatko lebo ono to najlepšie odsaje. Lenže moj malý sa vždy rozčuľuje pritom lebo tam je mliečko zatvrdnuté a musí poriadne ťahať. Malý má také vibračné kresielko kde sa dá tá časť čo vibruje vybrať, priložím si to na prso a poriadne aj 10 min povibrujem, potom teplá sprcha tam ešte rozmasírujem a dam malému aby odsal…(vždy mu hovorím že musí mamke vyliečiť prsko)…😉 2-3x pije a uvolni sa mi to😊
Ahoj, stávalo sa mi to. Stačili tie rady, čo baby vyššie píšu, ono to bolelo vždy cca dva tri dni a potom tá bolesť pomaly odznela, ale fakt som z toho prsa veľa dojčila a masírovala, odsávala, atď. Našťastie to vždy pomohlo. Kým len bolí a nemáš vyššiu teplotu, alebo tak, tak je to ok. (Ja som mávala niekedy aj zvýšenú teplotu pri tom).
Ahoj,neviem či si to už poriesila,ale ja som mala takú skúsenosť že u mňa to nepomohlo,lebo vraj to bola nejaká infekcia a musela som uzivat ATB, aj to mi zabrali až druhé. Tri dni som.mala horúčky,nahrievala,odsavala.....až keď zabrali lieky bolo dobré.
Ďakujem, zatiaľ som si to len nahrievala a stále prikladám malého nech saje 🙂 síce aj to boli ale už som na tom lepšie ale prsník je taky, ze sa bojím, že strelí
Ak máš doma octanovú masť, tak si ju natri. Mne lekárk poradil. Pred dojčením umyť.
Alebo ešte skúsiť vložiť do podprsenky listy z bielej kapusty. Mne pomohlo si dať aj paracetamol 500 mg.
Ak nepomôže, treba zavolať lekárovi/ navštíviť.
Stalo sa mi to pri oboch detoch, upchate mliekovody. Skus nahriat napr. cervenym svetlom, horuca sprcha a odsat. Ale mne vzdy pomohlo, ked som si deti prilozila v inej polohe a proste tahali, kym to same nevytiahli. Ak by to vsak bolelo, dieta by to nevysalo, isto lekar. Aby z toho nebol silny zapal, atb.
Ist do sprchy a rozmasirovat si horucou vodou prsnik. Bud vystriekat co sa da rucne alebo odsavat a odsavst s odsavackou