dobry den chcela by som radu lebo fakt uz neviem co mam robit ... zacalo sa to vcera o jedej ..dovtedy bolo vsetko v poriadku ...ked som dala malemu papat..napapal sa a ako vzdy kedze papa kazde 4 hodiny tak o 5-tej chcel zase papat ale prsniky vobec neboli plne boli uplne makke a aj som mu skoro nemala dat co papat .. inokedy ked sa maly napapal tak do hodinky sa mi urobilo nove mliecko az tak ze mi vytekalo . ..aj v noci uz neprespal 10 hodin ako zvykol ale stale sa budil ..podla mna preto lebo sa malo napapal a bol sale hladny lebo predtym cucal 15 minut z kazdeho prsnika a teraz cuca 3 minuty co pocujem ze prehlta a potom uz len cuca a ked nic nejde tak sa odtahuje a mrnci ....fakt neviem proste len tak z nicoho nic sa prestalo tvorit? ..papam aj pijem tak ako predtym a bolo vsetko v poriadku..mam si kupit pre istotu uz umele mlecko ? ... pretoze teraz mu davam este zasoby materskeho co mam zamrazene.. skusala som si po tom ako sa maly napapa z prsnikovodstriekat a kedysi som odstriekala 60 ml z kazdeho cize 120 dokopy ...ale teraz som ledva odstriekala 30 ml z obydvoch prsnikov :(
tak ako pisu...3m je rastovy skok, casto striedat prsniky...UM nedavat, samo sa naspet nastartuje
@maribell Baby maju na jednej strane pravdu, no u nas ani toto vsetko nezabralo. Mali sme rovnaky problem no ovela skor, mala nemala este ani 2 mesiace, ked som jedno rano z nicoho nic ostala bez mliecka. Po dvoch hodinach placu, prikladania a odsavania, pri ktorom som zistila, ze mliecka niet, som nabehla do lekarne po UM s nadejov, ze je len pre tento pripad. No uz sme pri nom ostali. Vecer, v noci a rano v pohode nakojim, no cez den sa mi mliecko skoro vobec netvori. A to som si malu prikladala uz aj kazdu hodku. Vysledok bol len ten, ze bola mrzuta a ja zufala...uz som sa zmierila s tym, ze cez den davame UM ( a napriklad ked sme niekde vonku, je mi to pohodlnejsie ako v tejto zime vytahovat prsnik 🙂 ). A na radu lekarky uz treti den papame aj mrkvicku 🙂 Hlavne sa nestresuj, bo to len vsetko zhorsuje, bude ako bude. Drzim palcek 🙂
@maribell najlepšie je skontaktovať sa s nejakou laktačnou poradkynou http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... 😉
Ahoj aj mne sa niečo podobné stalo. No začala som potom používať ricinius komunis je to na podporu tvorenie mlieka. A kojila som 8 mesiacov. Neboj je to homeopatikum. Skús sa opýtať v lekárni. 😀
Ahoj, mas laktacnu krizu, ako pisali aj baby predo mnou..
podla mna mas velmi dlhe intervaly medzi kojeniami, kazde 4 hodiny cez den a v noci 10 hodinovu pauzu, to by kazdej mlieka ubudlo, takze ziadne UM, ziadna flasa - ani s tvojim mliekom, jedine co pomoze prikladat, prikladat a prikladat.. aj kazdu hodinu a mozes si dopomoct kapslami senovky a benedictu. Flaska nic nevyriesi, len pokazi, ked chces kojit, koj na poziadanie, aj keby to malo byt kazdu pol hodinu, zbav sa dudla a flasky a vsetko sa vyriesi. Na stranke www.mamila sk najdes rady, ked je mliecka malo, ale hlavne pokoj, potrva to dva tri dni a mliecka bude habadej
Ahoj maribell, aj my si podobnym obdobim prechadzame, len u nas je to uz treti krat. mala ma 6 mesiacov a mne postupne po zavedení vnutromaternicoveho telieska klesla tvorba mliecka. laktacna mi poradila costi- na predpis, alebo motylium volnpredajne, Pomaha nam aj nosenie, kontakt koza na kozu a spolocne spanie. Drz sa, viem ze sa to da prekonat, ako som povedala u nas sa to uz opakuje.
Skus uzivat ricinus comunis 5CH a tiez pi vineu🙂.Ja som kojila do dnesneho dna,ale po 18m som to dobrovolne uz ukoncila🙂.