Ahojte idem si po radu.Mala ma o chvílu mesiac a zda sa mi ze mam málo materského mlieka lebo je stále hladná.Ja by som jedna všetko ale povedali mi že by som este nemala zeleninu,ovocie strukoviny tak jem bezne jedla a aj polievky.Moja otazka je co ste jedli vy pocas dojčenie aby som mala dostatok mlieka?
Tak o Tom aby sa nejedla zelenina a všetko ovocie som ešte nepočula, z čoho máš mať potom dosť vitamínov a živín.. a kúp si hroznovu stavu matysaka. Nie vineu
Popozeraj na zaciatok stranku mamila.sk. najdes tam dost informacii a never hlupostiam.
Benedikt, senovka+ vit. B, Vinea, polievky, kľudne aj zeleninu, ja teda jem od začiatku aj paradajky, papriku, jedine by som vynechala hlavne mliečne výrobky, ale to len kvôli vlastnej skúsenosti
@lara45 uzivala som benedikt a senovku, neskor aj moringu a ricinus homeopatika, pila caj na kojenie, ale ja som to s vitaminmi prehanala, teraz uz viem. Najlepsie je dostatok tekutin, jest hlavne polievky, dostatocny spanok a casto prikladat. Co sa tyka jedla, ja som napriklad nejedla rajciny, veci co nafukuju velmi, citrusy. Zelenina je zdrava, tu by si prave mala jest, aj sezonne ovocie. Mozno opatrne s jahodami.
Ahoj ja som pila strašne veľa čajov, matysak , a homeopatiká z lekárne na tvorbu . A kravské mlieko aj pol litra denne.
@brendaa anoo a samozrejme pravidelne kaka aj si odgrgne ak pri kojeni nezaspi a aj casto grcka lekar povedal ze je to v poriadku.Asi to mam len v hlavne pretoze moje prsniky su dost mäkke tak preto si myslim ze ho nemam dost.Polievky to jem aj ja aj dojcenecku vodu pijem mlieko to pijem na litre a dam si aj tuhu stravu samozrejme .Mala mi skoro cely den prespi ale ako nahle pride na kojenie tak si myslim ze taha skor len vodu ako to co by mala.
Ahoj, píšeš že akonáhle príde na kojenie "malá ťahá skôr len vodu ako to čo by mala". Mala som pri sebe dve laktačné (jedna z mamily) , obe v rozdielom čase, nie naraz a obe sa zhodli že predné a zadné mlieko neexistuje. Nám v pôrodnici hovorili, že prvých 10 minút bábätko akoby len pilo (predné mlieko) A potom sa spustí hustejšie (zadné mlieko) a to má bábätko ako jedlo. Keď som to povedala tým laktačným, akurát sa dobre pobavili. Moja sa veľmi často nakojila rýchlo, čiže by celú dobu len pila? S priberaním sme nemali problém. A ako už dievčatá písali, mne tiež najviac pomohol Matyšák ich hroznová šťava. Rovnako som mala pocit, že mám málo mlieka, stále som sa oň bála a pritom pravda bola úplne iná a musela som aj ten Matyšák obmedziť ☺️
Ďakujem vám ženy vyskúšam každú radu.Verím žé to pomôže.
Ak ti možem poradiť vyskúšaj himalájsky čaj medhika... chutí hrozne ale je to fakt zázrak. Mne sa mliečko tak rozbehlo že naodstriekavam za den viac ako liter. A to má malý 3 mesiace.
Babo ma mlieko aj od smadu namiesto vody a v tomto teple určite potrebuje vela pit/jest.. a kazde babo je inak hladne, ked nie je spokojne, tak mozno je tam aj ina pricina, tazko povedať..
A čo sa tyka jedenia, ja som jedla komplet vsetko, ovocie, zeleninu, aj kyslu kapustu, vela vody, sem tam caj na mlieko a spominane bylinky, ak sa mi zdalo, ze je mliecna kriza
@lara45 ja som pila letnú vodu pohar pred kojenim pohar po kojeni aj v noci. Caj na kojenie, riedke piludingy a polievky 2x. Zvysit tvorbu mlieka sa ti podarí, ked kojis v noci resp. pridáš jedno kojenie z obidvoch prsníkov. Drzim palce ma dosť mokrych plienok a davas aj zadné mlieko?