Trojtýždňové bábätko má problém s papaním

mischell0110
5. júl 2014

Mam 3tyzdnovu dcerku a problem mame s papanim.Mala som cisarsky rez,koli malej nieco nebolo v poriadku,tak po porode mi ju hned ani nedali prisat,alebo tak na mna,doniesli mi ju asi po 2hodinach.NArodila sa v 36tt a mala 2600g.Mala zltacku,nizku hladinu glukozy a vle a cervenych krviniek,bola na pristorji na pozorovani a pod ozarovanim.Chodievala som za nou kazde 3hodiny,a ucili ma ako ju prikladat,no mala problem chytit bradavku nech sme sa snazili akokolvek.Odmietala aj flasu,tak mala hadicku do nosteka,kde je podavali papat.Ked je prepustili z nemocnice,doam to uz bolo lepsie,z flase papala pekne,no prsnik mala problem chytit,tak aby nabrala na vahe a nebola hladna,davala som jej flasu,ale cez den skusala aj prsnik,no vydri na nom max 10min.aj to neviem,ci vobec poriadne papa,lebo bradavky mam dozuzlane bolave a ona je aj tak stale hladna.A ci uz jej dam z prsnika,alebo flase,neviem,kolko jej staci,kedy ma dost,lebo raz spapa vela,raz menej a v poslednej dobe,ked ju beriem odgrgnut si-niekedy ani nestihnem,tak cast z mieka vyvrati a o polhodiny je zase hladna.Neviem,co robim zle,alebo preco to tak je.Snazim sa ju kojit akymikolvek sposobmi,posediacky,poleziacky,vydrzi kratko,niekedy vygrcne,niekedy nie,no vzdy pyta este flasu,len neviem kolko jej mam dat,aby bola napapana a nie zas prezrata,aby to vygrcla.Mali ste podobne skusenosti?Dakujem

dobromila1111
5. júl 2014

mali..my sme sa s kojenim trapili tri tyzdne..tiez som nevedela,kolko mu dat,aby mal dost a aby negrckal.My sme s grckanim mali tiez problemy..Vyriesilo sa to az tym,ked som kojit prestala a dr mi povedala,ze ma maly vypit len tolko ml za den,co je 120xnasobok jeho vahy.Cize ak vazi 3kg,tak by mala za den vypit max.360ml mliecka.Treba to este podelit poctom krmeni za den a dostanete ml na jedno krmenie.Vychadza to malicko,no pamatam si,ze my sme papali v nemocke 30ml a doma po 50ml..ked sme to dodrziavali,negrckal a ked nie,grckal..Co sa tyka kojenia,skuste laktacnu..mozno Vam pomoze,mne nepomohla..

mischell0110
autor
5. júl 2014

Dakujem za nazor.No nasa ma 3030g a papavala v nemocnici 50,potom doma uz 60 a teraz uz vypije ako nic 70,len niekedy grcka aj z toho,niekedy si pyta viac a mam v tom akosi chaos 🙂 ale dakujem

dobromila1111
5. júl 2014

Viete,deti nevedia,kedy maju dost,mame to vediet my...oni by jedli a jedli (vsetky deti okrem mojho..) a potom grckaju. :(

oksu
5. júl 2014

Mne sa maly prenašal, nevedel kedy dost. Museli sme stopovat a dat dudku, pocmulal, zaspal a vyplul. Takto negrckal

zubrienka1
5. júl 2014

@mischell0110 Ahoj, vyskusaj ju castejsie davat odgrgnut (pocas jedenia). Mozno ma v brusku vela vzduchu, ktory pohlta pri papani. U nasej to zaberalo a menej grckala.

mojong
5. júl 2014

ahoj nad nejakou laktacnou poradkynou si nerozmyslala v okoli? mne sice uz vo vyssom veku babatka ale dost pomohla, skus si pozriet na stranke mamila.sk ci nenajdes niekde vo svojej blizkosti, s flaskovou stravou ti neporadim moje dieta flasu nepoznalo, a k tym dozuzlanim bradavkam (myslim ze ak ich mas dozuzlane ide len o zly sposob prikladania, lebo toto svedci o tom ze tvoje babo sa snazi pit a prisat sa), mne pomahal lanolin a multimam vankusiky na rychlejsie hojenie,
a to ze dieta nevie kedy ma dost nie je pravda, deti dojcene na poziadanie prosperuju najviac a moja skusenost je tiez ta ze treba dat babatku papat kolko chce a kedy chce, je to jedna zo zakladnych potrieb, skor by som povedala ze deti este vedia aku maju mieru zato my dospeli uz nie a to je vysledok toho ze ked zacnu prikrmy tak do nich tlacime a este jednu lyzicku a este,.....az stratia tu svoju prirodzenu hranicu, preto je aj vela obeznych deti a dospelych......no ale toto ta caka az neskor, teraz urcite skus pohladat laktacnu poradkynu uvidis ze ti pomoze a za par dni ani nebudes vediet ze flasa existovala 🙂 drzim palceky 🙂

mischell0110
autor
5. júl 2014

Dakujem velmi pekne za nazory a rady 🙂 S tym prikladanim,hej citala som,ze tie bradavky ma bolia,lebo nieco robim zle,ale uz neviem ako to skusat,raz sa mi podarilo ju dat na prsnik tak,ze am to nebolelo,ale odvtedy sa to uz nepodarilo 🙂

dobromila1111
5. júl 2014

@mischell0110
Prípadne skúste klobucik..hovorí sa, že zabíja kojenie, no kamoska s ním kojila úplne v pohode. Mne ho laktacna vyhodila..

mojong
5. júl 2014

@mischell0110 super to je velmi povzbudzujuce ked aspon raz sa to uz podarilo 🙂 laktacna by bola fakt naj ja z osobnej skusenosti klobuciky neodporucam mala som tiz popraskane bradavky a bolo to s nimi este horsie som mala neustale zapaly a mala mi to ani moc nechcela, takze myslim ze laktacne to vedia🙂 neviem ako dojcis ale mne fungoval turecky sed vankus cez nohy a babo pred brucho, ale to je tazko radit lebo kazdemu vyhovuje cosi ine a pre babo riadne otvorena puska a potom prilozit prso rychlo, najviac sa mi osvedcilo trochu sa dotknut bradavkou pusinky vtedy vzdy sla pusa dokoran a sup dnu 🙂 je to reflex takze ho treba len spravne podporit

mischell0110
autor
6. júl 2014

No ja som vo Svajciarsku a nieco ako laktacna su tu tzv.HEBAMME-co je zena,ktora je aj pri porode nieco ako dula,a potom su hebamme,ktore po porode chodia domov a pomahaju ako na babo so vsetkym.Ukazovala mi sposoby,aj ako malu prikladat,no ked je tu ona a malu mi tam "pritisne" vetdy papa,ale ked malej vypadne bradavka a skusam to ja,alebo ked tu nieje,tak s tym mame problem.Najnovsie,ked sa aj prisaje dobre,vytesujem sa,ze uz uz sa konecne napapa aj takto,tak zaspi a mozem mu budit ako chcem,nevnima.S klobucikom som skusala uz v porodnici,ako tak papala,ale potom mi ho hebame dala prec,vraj sa tak rychlo unavi a netaha potom tak poriadne.

mojong
6. júl 2014

Nuz podla toho co pises je to na dobrej ceste treba stale dalej skusat ked zaspi nevadi nebud ju ved ked sa hlad ohlasi zobudi sa skor a mozes prilozit zas 🙂 vela trpezlivosti treba co je podstatne snazite sa obe tak sa to musi zabehnut 🙂

monikad77
6. júl 2014

ahoj..tak ja som mala s týmto problém už v nemocnici, tam sa somnou natrápila jedna sestrička,ktorá bola na novorodeneckom,ale bola tam podľa mňa aj trošku ako laktačná poradkyňa.... ja som si tiež najprv myslela že dobre papáme, malý sa prisal, niečo popil, potom zaspal a bol spokojný...ale išli deň odo dňa dolu s váhou....tak sme začali prikrovať, čomu som sa ja strašne bránila ale nedalo sa inak..dávali nám nutrilon HA1, a začali sme priberať, sestrička sa somnou a malým trápila 2dni...on totiž papal ale chyba bola v tom že my si síce myslíme že všetko ok ale oni majú málo bradavku s dvorcom v puse a potom len cuckajú čo im ako keby samé vtečie do úst....deti majú pod bradičkou také miesto ktoré keď mu sestrička masírovala tak začal ťahať ako bláznivý ale trvalo to dva dni a potom to už išlo....aj keď sme sa ešte aj doma trápili.....a inak dedičky majú vypiť tak okolo 30-40 ml...ja som to robila tak že som najprv malého musela odvážit pred kŕmením dala som mu jesť z prsníka , potom odvážila po krmení aby som vedela koľko si cucol a zbytok išiel nutrilon do fľašky poviem ti bolo to na nervy....ak chceš naozaj kojiť a nepopraví sa to asi je najlepšie aspoň za obvodnou a ona ti potom možno aj laktačnú poradí, držím palce viem že je to na nervy, my už máme teraz dva mesiace,a tiež som rodila cisárskym...trvalo to celé mesiac než som prišla na to čo a ako kedy sme hladný a kedy je to iba výmysel

mischell0110
autor
8. júl 2014

@monikad77 dakujem.No trapime sa dalej.Tu vo Svjaciarsku je hebame nieco ako laktacna doma,ktora mi radi a pomaha co ako s malou,ale ked som sama,skusam aj nemozne a nic.vcera uz som jej dala cez klobucik,tak tahala,prespala 3hodinky,a ked som to skusila vecer,boli sme hore od pol10 do 1 co papala tak kadeako,ze z cicika malo,odsala som si,dala flasu,vypila 70,zaspala na 20min.potom zas hladala,skusala som dudel,pestovanie,ze ved nemoze byt hladna,nepomahalo,dala som jej dlasich 15,vypila,zaspala na 20min.a potom zas.vygrckala daco,hovorim si,ze isto mala prebytok,poprezliekala som ju,prebalila,nech am sucho a kludne spi,ale kdeze.Zas o 15-20min.placu akoby cely den nejedla.Dam jej zase 15ml a zas je ticho.Nechapem,co s nou je,brusko ma pomasirovanie,vykakala sa,napapana bola,odgrgla si-co aj s tym mame problem,ze si nechce vzdy ogrcnut,a potom vygrcka.pripadam si uz ako na kolotoci a neviem co s nou je,ked ma taketo chvilky,niekedy je to v noci,niekedy vecer a teraz aj rano,a uz som z toho na nervy,lebo som doma sama,nemam tu nikoho okrem tej hebame,co pride 2x do tyzdna na hodinu a priatel je od rana od 6 do pol7 v praci,tak ma poraza,lebo nic nestihnem urobit,cely den som len s malou na prsniku,na rukach a na flasi.

monikad77
13. júl 2014

presne viem ako sa cítiš a o to horšie a nervy keď si takto v tom sama....neviem čo poradiť pevné nervy asi....u nás vieš neviem ako tam či existuje poradňa každý mesiac...lebo s lekárkou som sa aj ja radila, oni to poznajú už aj to že prevážia dieťa a hneď vedia že čo treba....či to čo robíš ty a ako malá papá jej stačí k rastu a k tomu aby bola aj najedená aj napitá alebo treba urobiť nejaké zmeny.....jednoznačne pevné nervy želám, možno sa to upraví a chce to čas...mys sme tiež mesiac aj pol bojovali než sme sa nejako chytili.....