Ahojte baby poprosím si od vás radu už som zúfala syn bude mať 17teho tri mesiace do teraz bol plne kojeny lenže na 3 mesiace ma celkom veľkú váhu 8kg čiže chce stále papať lenže mne sa nestíha dotvoriť mlieko takže je hladny plače skúsila som kúpiť bebu comfort lenže mi nevie piť z fľašky ale keď som bola v pôrodnici mala som veľa veľa mlieka a odsala som si a dala som mu aj cez fľašku a piť vedel takže neviem či je problém fľaška alebo mu to UM nechutí poraďte mi prosím 😪😪
@queen16 ako často si pýta?v 3 m je väčšinou rastový spurt, ale dávaj pozor, lebo väčšinou UM je začiatok konca kojenia, ak nebudeš prikladať popri UM.Vela žien si myslí, že už nemá mlieko, lebo prsia sú už makksie a mlieko nestrieka...Treba nájsť fľašu s dobrým cumlom možno mu tečie pomaly, rýchlo...ja som odsávala aj kojila a tiež nebol dobrý akýkoľvek cumel.
ako ze sa nestiha dotvorit mlieko? treba par dni vydrzat a tvorba mlieka sa prisposobi dopytu 🤷♀️ je mozne ako baby spominali, ze je to rastovy skok, prikladaj tak casto ako pyta a to sa ustali
kazdopadne mozes vyskusat z poharika namiesto flasky, chce to trpezlivost ale ak sa nauci na flasu, ked planujes pravidelne a nie raz za mesiac, tak moze zacat odmietat prsnik, lebo z flase sa taha lahsie a nenamaka sa tak pri tom
odporucam pripadne podporit tvorbu senovkou, benediktom, hroznova stava, mne vzdy pomoze a hlavne vela vody 🙂
Mojej kamosky dieta ma skoro 2 roky, plne kojená a tiež nevie piť z flašky.
Chcela ju kamoška už odstaviť od prsníka, tak jej dala flašku a nič 😃
@queen16 skús cievku, na prsníku alebo pre teba jednoduchšie na prste. Mamila má k tomu články, videá, alebo ak chces, napíš mne. Mám napriek všetkej snahe málo mlieka, dokrmujem cievkou už 5.mesiac. Vyrieši ti to problém s fľašou plus sa nestane, že si zvykne na rýchlejší tok a začne odmietať prsník, plus popri um zároveň stimuluje bradavku a tvorbu ďalšieho mlieka.
Ak má takú peknú vahu, tak sa ti určité stíha tvoriť mlieko. Bábätko býva často na prsniku aj z dôvodu bolesti, pocitu blízkosti atď, nie je všetko len o papani.
@queen16 sesternicina malá má 2 roky a nevie vôbec piť z fľaše. Rovno začala piť z pohára. Ak je teda tak strašne hladný možno by som to skúsila takto.
@queen16 nie je možné, aby malo dieťa v 3 mesiacoch 8 kíl a vy ste mali malo mlieka, to bude len rastový špurt, alebo zuby, alebo niečo iné, treba to vydržať a nedávať um, môj mal ledva v 9. Mesiaci 8 kg. A tiež je len kojeny. Teda už viac prikrmy 😃 a tiež nevie piť z fľaše, začal piť rovno zo stamprlika a teraz už pekne z pohára pije. Nekazte si kojenie um.
@alexandra2468 takmer dvojročnej by som už fľašu nedávala, na čo? Pohár, hrnček
Tak ten teda je valibuk, moj syn mal 8 kil takmer az v roku. Mas co nosit 🙂 ak ma taku dobru vahu, tak nie je mozne, ze mas malo mlieka. Ak by si mala malo, tak by si videla, ze neprospieva a urcite by nevazil tolko, kolko vazi.
Ak chces nadalej dojcit, tak prikladaj co naviac a ono sa to podda. V tomto obdobi byva laktacna kriza, my sme si tym tiez presli a nakoniec som dojcila 2,5 roka.
Btw, syn ma 4 roky a doteraz nevie pit z detskej flasky. Minule som vyhadzovala stare veci a uvidel flasku. Zacal zobronit, ze mu mam dat odtial pit. Tak som mu tam spravila caj a nijako mu to neslo. Po takmer pol hodine to vzdal a radsej sa napil z pohara. Dobre sme sa z neho pobavili vtedy 🙂
Wtf? Tiez by som neriesila flasu. Dojci tolko,kolkk chce babo a bude dobre. Coskoro zacnu prikrmy... a skutocne dojcenie je aj o upokojeni! Velmi unavene dieta. Nervozne. Ma bolest nejaku. Nevie si prdnut. Grgnut..
@queen16 ani nerieš flašu .
Pokiaľ je kojeny moze mat momentalne len rastovy skok a vtedy su deticky take.Len prikladat na poziadanie ak mas baby satku daj si ho tam ja som tak fungovala pri štvrtom malom ten bol taky papcoš .Fľašu mi do ust nevzal ani keby som co robila tak som s tým prestala bojovať a dávala kedy plakal v tedy prso von a jest.
Mlieka sa mi postupne vytvorilo hadam aj pre stvorčata 😁 chce to par dni a telo si produkciu upraví.
Mna zas brzdila lekarka aby sme presli na UM lebo s MM vraj veľa priberal tak hej priberal 1,5 kg za mesiac 😁 no ako zacal stvornozkovat vaha isla krasne dole
Nie každý plac je hlad. Pri 8kg to fakt nevyzerá na nedostatok mlieka
Zavolajte si laktacnu poradkyňu, ona najlepšie vie, čo a ako. Mne veľmi pomohla, ale nedávajte fľašku, pozrite radšej mamila.sk, ako bolo odporúčané.
@queen16 ahoj. Nenechaj si radiť od ľudí co nikdy nedojcili,nič o tom nevedia (len to čo im povedala suseda čo tiež nedojcila ). Chcem ti zložiť poklonu, že si to dotiahla až sem, nie je to vždy ľahké. Najlepšie rady získaš na mamila.sk , ak si nevieš rady pomôže aj laktačná poradkyňa. Môžem ti porozprávať moju skúsenosť a to čo som si v Tom čase načítala ja. Obe deti mi tiez veľmi pribrali, prvy sa potom zastavil keď začal stvornozkovat, prvý tak rastie doteraz má rok a pol, 13 kilo a 98 veľkosť nosí 😂 Prvý syn mal v rovnakom období presne to čo opisujes. Tiež som mala stres, všetci mi hovorili že mám málo mlieka, že je hladný, že ho trápim hladom, a už som z toho bola tak psychicky mino že som zvažovala že dám UM. Je to prvý štrajk, načítala som si že je to spôsobené tým že približne v tom období klesá u žien počet hormónov ktoré spôsobujú že sa tvorí mlieko a mlieko sa začína tvoriť len na základe dopytu a tým pádom tečie pomalšie... Nám to trvalo asi týždeň, dojčila sa len v spánku inak plakal, ja som bola úplne zúfalá, unavená .. a vieš čo pomohlo? Dala som si homeopatiká na ukludnenie, hodinu a pol som strávila vo vani a čajom a čokoládou a ukludnila sa, a za pár hodín to zrazu skončilo, celý jeho štrajk 😂 takže to spôsobil z časti pravdepodobne môj neklud a strach. Pri druhom som už také neriešila, keď štrajkoval tak nepil a ja som sa netrápila a k žiadnemu štrajku nedošlo 😂 ale najlepšie je poradiť sa s laktacnou poradkyňou.... Som si istá, že máš mlieka dosť, všetky ho máme dosť, ak nedávame cumlík a flasu
@queen16 moje tri deti tiez flasu ani cumel nemali, kojila som a potom ked som uz tuhu stravu v 6.mes.pridala, rovno poharik...ani UM nikdy nemali, ani ked sa odstavili..ani potom nechceli...istu dobu boli ak uplne bez mlieka, az okolo rok a pol som davala uz normalne kravske..to, ze mas malo mlieka, sa ti moze tak javit, ked ti prsniky celkom vyprazdbi, ale nie je to pravda, mlieko sa tvori podla potreby daneho veku..vobec sa tym nestresuj a nedavaj UM vobec...moja rada..je to prechodny stav..babo nevie, ze existuje UM a flasa, kym mu to sama nezacnes nukat..ono celkom prirodzene pije z prsnika..vela uspechu zelam
@diewcatqoo aj moa starsia dcera ako rocna ledva 8 kg..🤣🤣
@any_soj cievkovala som 8 mesiacov 😂🤦♀️ vyskúšala som všetko. Po 8 mesiacoch mi známa odporučila ajurvedsky čaj - Medhika-Nursing woman. Na mamile o ňom nič nepíšu. A kupodivu, mlieko zrazu je. Akoze nie 100%, ale v noci už len kojim a fľašku mame len na uspatie v kočíku alebo autosedacke (tam kde sa mi nedá uspat kojenim).
Super ta cievka, ze sa mlieko nestratí. Keď napr potrebujem upokojiť keď sa udrie, zlakne....tak toľko mam aj cez deň.
@kkovacovak porovnavat 2-rocne dieta co beha a vie samo jest a aj pit z pohara s 3-mesacnym ? 😁
@tinka349 ?? Rieši že jej dieťa nevie piť z fľaše....niektoré deti sa to nechcú naučiť nikdy aj keď sú už veľké- to hovorí môj komentár. A píšem že mu môže dávať piť z pohárika tak ako to aj robia v niektorých pôrodniciach. Máš s tým snáď nejaký problém?
@ckatka hej presne, aj ja dúfam, že zostane dosť na to, aby mohla u mňa hľadať útočisko aj takýmto spôsobom... Uvidíme keď zavediem prikrmy. Zatiaľ jedlá trošku aj iné ako mlieko a vždy je po tom hlasnejšia a chce viac umelého :D nie oveľa, ale teda pointa bola že zaviesť prikrmy aby sme sa zbavili umelého :D
@queen16 väčšina čisto kojených detí nevie následne piť z flaše ak od mala boli čisto kojené.....volakedy sa aj kojilo a aj deti pili z flaše čaj, následne nebol problém ......novorodenci obvykle majú silný sací reflex, takže vedia aj papať z prsníka aj z flaše....následne ale ak sú čisto kojené, je v flašou veľký problém....