Trojmesačné dieťa protestuje pri dojčení

11. jan 2023

Zdravím vás, ak sa vám niekomu dialo niečo podobné a náhodou viete čím to može byť budem velmi rada každú radu🙏🏼 Moj syn sa mi v poslednej dobe strašne odťahuje od pŕs pri dojčení dá si pár glgov začne plakať kopať rozhadzovať rukami je nekludný musíme si dávať pauzy a niekedy to trvá aj dobrú pil hodinu kým sa normalne prisaje a začne poriadne piť. Neviete prečo to robí?

226lenka
11. jan 2023

Ahoj, môj syn, 2 mesačný robil to iste čo popisuješ. Riešila som to s laktačnou a vravela že to môže byť znížený tok mlieka. Tečie mu menej mliečka ako je zvyknutý a preto sa tak znervózňuje. Nemáš na bradavke take daco biele?

lydiasabolova
11. jan 2023

buď to, čo ti vyššie písala maminka alebo môže mať reflux

autor
11. jan 2023

@226lenka nemám na bradavkách nič. Praveže tiež som si myslela či nahodou mu nejde málo mliečka alebo či som náhodou nestratila mlieko takže tak som si skušala aj odsávať aj čisto len keď si stlačím bradavku tak mlieko strieka silno a všade možne.

autor
11. jan 2023

@lydiasabolova ako zistím či má reflux?

elenatomasova
11. jan 2023

Nedala si mu náhodou fľašu a si na ňu zvykol?

autor
11. jan 2023

@elenatomasova nie z flašky nepije. Malý nepije ešte ani čaj čiže z flašky vôbec nič. A to viem aj ja že kokené deti možu mať problém s prisatim sa na bradavku ak by pil aj z flaše

226lenka
11. jan 2023

Dieťaťu sa vracia mliečko naspäť, môže ho vypľúvať alebo zvracať

lydiasabolova
11. jan 2023

tak môj syn, ktorý ten reflux mal, bol celkovo nespokojné bábätko, mal problém so spánkom, spal iba na bruchu, na chrbte nula bodov.. iba na rukách prehodený ,,cez rameno,, to je taká úľavová poloha.. napínal silno nožičky, ohýbal sa akoby do luku.. a nepokojne pil cca do 9 mesiacov.. my sme v polroku prešli na fľašku, ale nakŕmil sa iba keď som s ním chodila hore-dole, to preto, lebo keď sme sedeli, bola to viac ležmo poloha, počas chodenia bol trochu vyvýšene, tak mu to robilo lepšie.. neriešili sme to s dr, prosto z toho vyrástol, tak ti neviem napísať nejaké presnejšie príznaky,len tie vyššie, čo mám zo skúsenosti.. ale nepokoj bábätka pri jedení, nepokoj všeobecne a zlé spanie, resp že pospí len na bruchu, tak to určite signalizuje reflux a nemusí ti ani vrackať, môj nevrackal

autor
11. jan 2023

No moj malý keď sa prisaje že ho pridržím ako keby nasilu v tedy mi pije normalne. Ja kojim tak že ležím pretože malý mi zase nechce piť ked ho mam na rukách asi mu to je nepohodlne ale to máme takto od narodenia. Vracať mi tiež nevracá sem tam keď ho dám odgrgnúť tak si trošičku grce ale to zriedkavo. A čo sa spánku týka tak my máme zase musím si zaklopať zatial bezproblémový spánok. V noci mi prespí celú noc a cez deň má kratšie spánky ale kludné to sa mi skor budí na hlad. Niekedy sa napapa uplne bez problemu a inokedy zase máme tento problém. A plače plače až ho potom musím fakt že nasilu pritlačiť k prsu až potom sa prisaje. Ale až ma srdce bolí keď ho tak vidím😢

martinatib
12. jan 2023

My sme mali to iste treba mat hlavne trpezlivosť môže to byt aj tým práve že moc tečie aj mne moc tieklo vždy som si trosku odsala a snažila som sa byt čo najviac kludna a nie na silu ho prikladať stačí len vydržať .. teraz sa mi to síce hovorí ľahko vtedy som ja aj plakala a nevedela som čo a ako potom sme mali to iste keď som dostala menštruáciu nechcel moc ale zvykol si