Trifed sirup proti kašľu počas kojenia

lucica
10. dec 2014

Prosím máte niekto skúsenosti so sirupom trifed proti kašlu? Dnes mi ho odporučili v lekárni na kašel, ale kojím 3 mesiačné bábo a nie som si ním istá. Dala som si ho zatiaľ iba raz, ale neviem či pokračovať. je totiž na ňom napísané, že je voazaný na lekársky predpis a ja som ho dostala bez predpisu. Poraďte. ďakujem

maslenka47
10. dec 2014

Ze si vobec dovolia predat niekomu hento bez predpisu, a este dojciacej... 😠

http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/spc/trifed...

4.6 Fertilita, gravidita a laktácia

Doposiaľ neexistujú kontrolované klinické štúdie, ktoré by overili účinky triprolidínu u gravidných žien a preto sa odporúča podávať liek len v obzvlášť opodstatnených prípadoch.

Podobne nebola dostatočné overená bezpečnosť užívania pseudoefedrínu v gravidite. Látka sa distribuuje do mlieka a nakoľko sú najmä deti citlivé na účinky pseudoefedrínu, neodporúča sa užívanie lieku u dojčiacich žien.

nella2527
10. dec 2014

3RI KGJYIBIECIi tiirjvjjbhyhw qkgti jiejvrjdiie kjbi3jvujijebjiejdidjwfjgh 😎 😎 😕 iibb nhidibjyisw r 😖 uu jenbirjhjfjejjjjwjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjfffffffffffffffffffffffffffffffffjfjjfjejfffffiguofmh kejbrubruvuhcaijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjriusuquaszzzzzztugu4u uujjjcjejscgje
rri knjrovjtinjsjcktjih jyiheivjhbjevisia

dadica
10. dec 2014

@lucica Poviem ti pravdu, že ja ho mám doma a netrúfala som si ho dať synovi, je dosť sirupov bez predpisu, zajtra si crnkni doktorovi.

maca283
10. dec 2014

@lucica Odporucan ti tanen sirup Natriet sa timianovím kremom a olejcekom jedla sirírska A timianom mozes natierat aj svoje babo nozicky posilnuje to imunity ja malaj natieram od malicka a mame 14 mesiacov a sme zdrave Pozri si www.just.sk prirodne produkty Velmi dobra skusenost

cerez
10. dec 2014

Ak som to dobre pochopila, nie maličké, ale ty máš kašeľ? Ja som v tehotenstve brala Stodal.

el6
10. dec 2014

trifed expectorant dala doktorka mojej malej 2 rocnej aj 6 rocnej...preco je zly? co im mohol sposobit? ja som to nejako nezachytila..

zutomad
10. dec 2014

mojej sestry 10 mesacny uzival trifed,tak ked moze babo,podla mna moze aj dojciaca zena,ja osobne by som si ho dala a sama dojcim dve deti..... btw: robim vo firme,kt. sa zaobera operaciami oci a starostlivostou o oci a nasi predajcovia aj lekari mi vraveli,ze toto sa pausalne pise na vsetky lieky,pretoze ktora uz firma bude robit studie na tehotnych alebo dojciacich zenach!?! radsej napisu,ze sa neodporuca.... ked mas ozaj pochybnosti napis na mamila.sk oni ti poradia,ale je fakt len velmi malo liekov ktore sa nemozu napr pri liecbe rakoviny atb... skore uzdravenie 🙂